sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Point Reyesin majakka

Jos Point Reyesin niemimaan nummet ovat vaikuttavat, niin sanat loppuvat kesken kun päästään niemen kärkeen, majakan luokse. Mitkä merinäkymät!

Katselimme kauas horisonttiin, jossa siinsivät Farallon-saaret. Tuolle pienelle, kallioiselle, syrjäiselle saariryhmälle tehdään San Franciscosta valasbongausmatkoja. Matka saattaa aiheuttaa pientä merisairautta, mutta on luultavasti upea kokemus. Saarilla asustaa paljon merileijonia, mistä johtuen siellä on todennäköistä nähdä uiskentelemassa myös valkohaita. Hait tulevat syksyisin talvehtimaan saariryhmälle vietettyään kesän kauempana Tyynellämerellä.


Kun on ensin kivuttu ylös mäkeä kallion huipulle, on majakalle päästäkseen käveltävä alas 300 porrasta. Takaisin ylöspäin kiipeäminen vastaa kuulemma 30-kerroksisen talon huipulle kävelyä portaitse.

Me emme kuitenkaan päässeet testaamaan pohkeiden kestävyyttä, majakka oli joulupäivänä suljettu. Harmi.


Mutta vaikkei portaita kiivettykkään, liikuntaa voi noiden kolmen kanssa harrastaa aina. Lapset tietävät taikasanan, juoksevat kohti kädet ojossa ja huutavat 'Kyyti Hyytiläinen!' (Lempinimi jonka olen antanut keskimmäiselle kauan sitten, hän kun on aina vailla syliin kannettavaksi.)


At the tip of Point Reyes, lies the lighthouse. To reach it, you first walk up to the edge of the cliff (and nearly faint, the views to the sea and beach are so gorgeous!) and then walk down 300 steps.

We did not get to test our legs for that though, the lighthouse was closed. Too bad.

Out on the horizon, we could faintly see the outline of the Farallon islands. I told the kids about the great white sharks that inhabit the waters out there during winter time. They feast on the sea lions that live on the shores of the islands.

8 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Oman isäni kanssa tuon asetelman nimi oli kimpikompi.

violet kirjoitti...

Voi kiitos sulle näistä ihan kaikista ihanista joulunajan jutuista! NIin hyvä mieli tullut moneen kertaan.
Ihania kuvia ihanista paikoista.
MAtkakuumeen nostattajia.

MaaMaa kirjoitti...

Upea merimaisema!
Mäkin haluan kyytihyytiläiseksi; eilen juuri naureskelin miehelle kaupungilla, että vois nostaa mut samanlailla olkapäillensä istuskelemaan kuin vastaan tullut isä ja tytär. Hani sanoi, että hän haluaa että mä kannan häntä siten. Ulvoin naurusta, kun kuvittelin sen näyn. Hanin pää ois kolmenmetrin korkeudella! Aattele, millaset ilmeet ois vastaantulijoilla! :D :D

Onnea Uudelle Vuodelle Merja!! ♥

mizyéna kirjoitti...

Oijoi tuo ensimmäinen kuva! Ihana reissu teillä!

Merja kirjoitti...

Liivia, hymyilen.

Violet, no sehän mukavaa.

MaaMaa, mua nauratti nyt lähinnä se että pysyisitkö oikeasti pystyssä jos miehes olisi olkapäilläsi! Itse olen ainakin omaani aika paljon sirompi, taitaisin lyhistyä kasaan jos yrittäisin..

Onnea sinne myös!

Mizyena, olihan se hieno näkymä. Kaiken kruunas nuo ruohikolla kulkeneet kauriit.

MaaMaa kirjoitti...

hihhihi, no en tod. pysyis pystyssä jos mies istuis olkapäillä. Tai siis en edes pääsis pystyyn :D
Jos oisin Peppi Pitkätossu, niin sitte.

Nurkkalintu kirjoitti...

On huluppialla paikalla tuo majakka! :)

outi kirjoitti...

huooooookauuuuusss mitä näköaloja...voisin sujahtaa myös ihan suvereenisti tuohon merimaisemaan. yksi majakka kiitos..