perjantai 1. elokuuta 2008

Antiikkia

Kun eilen puhuin siitä miten olemme menossa modernimpaan suuntaan kodissa, niin nyt pitää tietenkin esitellä sitä toista puolta. Koska mitenkään yksioikoisia emme tietenkään ole.

Olen jo jonkin aikaa haikaillut sen täydellisen työtuolin perään. Sen, joka sopisi yhteen ison meksikolaisen pöytäni kanssa. Joka olisi tarpeeksi korkea. Jossa olisi jotain patinaa, mutta olisi kuitenkin mukava istua.

No sieltähän se löytyi! Solana Beachin antiikkiliikkeestä. Tuo muotoiltu istuinosa on aivan ihana. Tämä 1900-luvun alussa tehty pankkivirkailijan tuoli natisee eikä ole kovinkaan suora. Mutta se on aivan täydellinen (vaikka joku onkin jossain vaiheessa lisännyt nuo rumat muovirullat).

Oceansidesta löytyivät taas nämä tosi pehmeäksi kuluneet astiapyyhkeet. Näitä oli seitsemän sarja, yksi jokaiselle viikonpäivälle. Maanantaina tyttö ripustaa pyykkejä narulle, tiistaina silittää, keskiviikkona kulkee korin kanssa ostoksille, torstaina kastelee kukkia, lauantaina kantaa uunista otettua piirakkaa ja sunnuntaina on kävelyllä sateenvarjoineen.

Hyvää perjantaita! Älkää huhkiko enää vaan nauttikaa viikonlopusta!

13 kommenttia:

EMMIE kirjoitti...

Ihana tuoli! Ja kivat pyyhkeet. Mun pitäis kans ostaa astiapyyhkeitä, mutta en tykkää yhtään uusista. Ne vanhat kuluneet on niiiin paljon parempia :)

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Tosi ihania löytöjä, täältä kyllä löytyy ihan mitä vaan, ei tosiaan pelkästään sitä mautonta mahtipontista, valikoimat on kyllä aivan mielettömät. Täällä Los Angelesissa on niin ihania sisustusliikkeitä, että mä en välillä tahdo uskoa niitä todellisiksi. ;)

Ninuska kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin sinne maailman toiselle laidalle... ja uudelle blogillekin! Ihania löytöjä olet tehnyt... pyyhkeet ovat niin suloiset :)

Liivia kirjoitti...

Tuoli on kaunis, mutta nuo pyyhkeet on ihan epätodellisen ihanat!

Tanja kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja blogiin! Ihana oli tulla tänne! Kiinnostavaa luettavaa ja katseltavaa. Tiedätkö, matkakuumetta nostatat!

Olen suorastaan kateellinen, mutta kuitenkin enemmän iloinen puolestasi, kun pääset koluamaan ameriikan ihania kirpputoreja, garage-saleseja ja antiikkikauppoja... Suuri haave minulle! Nuo pyyhkeet ovat niin hauskat! UUH!

Vilijonkka kirjoitti...

Kuinka sympaattinen tyllerö! Täytyy myöntää, etten oikein osaa kuvitella millaista on ameriikkalaisessa antiikkiliikkeessä. Kait ihan samanlaista kuin eurooppalaisessakin.

aino kirjoitti...

hieno tämä uusi blogisi ja kotisi.
työtuolia etsin minäkin, ja tuo sinun on TÄYDELLINEN.

Merja kirjoitti...

Emmie, täällä on onneksi paljon tarjolla vanhoja kuluneita.. ihanan pehmoisia.

Itkupilli, sinne LA:hankin voisin joskus tulla sinun kanssa kiertelemään!

Ninuska, kiitos.

Liivia, noita tuontapaisia pyyhesarjoja olen nähnyt paljon täällä. Siis sellaisia seitsemän pyyhkeen sarjoja, joissa jokaisessa joku kuvateema. Ilmeisesti aikoinaan Amerikassa kun jauhoja myytiin säkeissä, tyhjentyneistä pusseista tehtiin pyyhkeitä, tyynyliinoja, käytettiin tilkkutöihin etc. Nämä on uskomattoman pehmeitä pyyhkeitä.

Tanja ja Vilijonkka, voin joku päivä tehdä kuvasarjan noista antiikkiliikkeistä. Niitä on paljon! Monet sellaisia 'antique mall' -tyyppisiä, iso rakennus joissa kymmeniä eri myyjiä ja loosseja, kirpputorin tapaan. Hinnat vaihtelevat todella halvasta todella ylihinnoitettuun.. ihan niinkuin siellä Euroopassakin.. Mutta tavaraskaala on jotain ihan toista, kaikkea löytyy ja hyvin monelta ajanjaksolta. Niin, ja eikun säästämään kalifornian lippua, täältä löytyy majoitus ja opas antiikkikierroksille!

Aino, niin minunkin mielestäni :) Vanhoja tuoleja löytyy täältä paljon, tässä vain oli kaikki kohdallaan.

s a n s k u :) kirjoitti...

Kaliforniassa sita loytyykin kivoja antiikki/kirppisliikkeita. Ihanat pyyheliinat!! Olisin itsekin napannut nuo. Hauskat aiheet. Olisi kiva nahda muidenkin paivien kuvat sitten kun jaksat/viitsit. :)

Helmi Junika kirjoitti...

Törmäsin tänne ensimmäistä kertaa ja voi miten riemuisa löytö tämä olikaan! Ihastuttavia kuvia ja kutkuttava asetelma: muutto uuteen paikkaan, johonkin, jonka esitteleminen ainakin minulle/minusta tuntuu seikkailulta uuteen ulottuvuuteen!

Tuollaista tuolia minäkin etsin Billnäspöytäni eteen...

Onnea uuteen kotiin ja uudelle blogille!

Merja kirjoitti...

Sansku, huiskutukset mantereen pohjoispuolelle! Voin joskus tosiaan laittaa kuvat kaikista päivistä..

Helmi Junika, kiva kun tulit käymään!

Imma kirjoitti...

moi, kivalta näyttää ! iltauinteja odotan minäkin, tosin vähän viileämmässä kuin siellä mutta kuitenkin ehkä vähän lämpöisempää kuin saaristomeressä :)Onnittelut Lauralle uimataidosta, hieno juttu ! Minäki voisin noita pyyhkeitä hamstrata...

Eija kirjoitti...

Hei! Ekaa kertaa täällä ja mukavaa on. :) Tosi mukavat pyyhkeet ja tuolikin ihan mahtava. Mutta.. Mikä se kuva on perjantain pyyhkeessä?
Jatkan tästä eteen päin lukemista, tykkään edetä kronologisesti. :)