tiistai 14. heinäkuuta 2009

Mökin sopukoilta

Kun haastattelin mökkimme entistä omistajaa puhelimessa, kuulin heti että tämä pikkumaja olisi juuri sopiva. Hän voivotteli sitä miten edellisen asukin, vanhan mummon, jäljiltä mökkiin ei ole juuri mitään tehty. Muovi laitettu lattiaan kun lattialautojen välissä oli niin suuret välit. Ikkunatkin ovat ne yksinkertaiset alkuperäiset, ja kaapistoja ei juuri muuta kuin ne mummon vanhat. Melkein hihkuin ihastuksesta, mutta totesin vain että kuulostaa ihan passelilta meille.

Ja niinhän se olikin. Olen penkonut paikkoja, varastojen pohjalta löytänyt vanhoja jakkaroita, kauniin peilin, vanhoja astioita. Mikä yhdelle on ruma ja kauhistus on toiselle onni ja ihastus.

Muovi lähti lattiasta sen siliän tien ja niin alkoi vanhan maalipinnan hionta. Lapset juoksivat mökin ja puutarha-alueen puiston väliä, ja jäätelötaukokin pidettiin pihassa. Sitten kipitettiin bussille, unille ennen huomista uutta mökkipäivää. Saunakin siellä olisi illalla, voisi olla mukavaa lattiakonttauksen jälkeen lämmitellä lauteilla.

7 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Samaa väriä sudittu lattiaan kuin meidänkin. Äitini sanoi, että 50-luvulla kaikki maalaattiin juuri tuolla siniharmaalla (eikä sen tähden ymmärrä, että haluamme pitää värin).

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa kesämeininkiä täällä. Mökkinne vaikuttaa ihan unelmalta. Olipa kiva että tuli hyvä ostos.

Liivian mainitsema siniharmaa on niin nostalginen. Sitä oli mummulan lattiassa...

Merja kirjoitti...

Liivia, minä kun olen saanut kuvistasi käsityksen että teillä on valkoiset lattiat...

Tuota siniharmaata oli meidän entisen talon kuistilla. Siellä se oli ihan kiva, mutten kaikkialle olisi halunnut. Mökin lattiaan se ei jää, keittiökaapeissa on vihreää ja yhdessä tuon siniharmaan kanssa olisi liian tunkkaista. Ja pienessä huoneessa tumma lattia pienentää entisestään..

Killisilmä, kesämeiningit kyllä! En olisi malttanut tänäänkään mitään sisällä tehdä, pihalla oli ihan unelma olla kun aurinko paistoi ja oli tuulenvirettä.

Liivia kirjoitti...

Merja, siniharmaa lattia säästyi kuistille ja eteiseen. Keittiössä se oli niin huonona, että maalattiin valkoiseksi. Muualla täällä ei olekaan alkuperäistä puulattiaa.

Neiti Nimetön kirjoitti...

Ihanaa kun vielä löytyy melkein koskematonta! Huippu keltainen jakkara..

Vilijonkka kirjoitti...

Kuulostaa todella hyvältä! (Ja nimenomaan vain kuulostaa, sillä nettiyhteytemme täällä maalla on niin hidas, etteivät kuvat jaksa aueta millään, höh.)

Nautinnollisia dyykkauspäiviä mökillä!

Merja kirjoitti...

Neiti Nimetön, eilen löysin vielä sellaisen vanhan leipälaatikonkin. Ihan mukavaa toisaalta että joku on kuitenkin ne jemmannut varaston hyllylle, eikä heittänyt pois.

Vilijonkka, harmi jos ei kuvat pyörähdä.. Dyykkaukset taitaa olla mökillä nyt jo lopussa. Pariin pikkuvarastoon ei kovin paljoa mahdu. Mutta kirpputoreilla, siellä sitä tavaraa riittää :)