lauantai 18. heinäkuuta 2009

Sutien


..on menneet viime päivät. Lattiahionnan jälkeen oli vuorossa maalaus. Kun mökissä on yksi huone, se tietää huonekalujen kantoa pihalle. Aamulla kaikki ulos ja illansuussa takaisin sisään. Ja seuraavana päivänä taas uudelleen (kolmen lapsen kanssa ei tehdä putkeen yhtään mitään).

Tänään lapset kuitenkin pääsivät mummilaan ja me keskityimme miehen kanssa sutimaan otsat kurtussa. Maalauskerrosten välissä oli kuitenkin aikaa kierrellä tonttia ja katsella kukkia, ja heittää muutama kierros tikkaa.

En ole muuten koskaan ymmärtänyt miksi mökeille pitäisi haalia se kaikki ylimääräinen ja vähemmän viehättävä tavara. Minä en tykkää sillisalaattityylistä edes mökillä. Tyyli vaihtuukin täysin myös tässä mökissä - en hae mitään sellaista söpöä mummotyyliä (vaikka vanhaa tavaraa täällä tuleekin olemaan) vaan enemmän jotain raikasta. Kuitenkin toivottavasti kodikasta.

* * * *
We are painting now. With only one room in the cottage, all the furniture, the fridge, stove, cabinets have to be carried outside each time you want to do something to the floors. You are also dependent on the weather - no painting when it rains. Add three busy kids... it has been rather slow. But yesterday the kids went to grandma and we got to focus on finishing up the painting. Starting to look good, but we are still hemming and hawing about yet another layer.

I have to admit I'm a bit of snob when it comes to choosing a style even for a summer cottage. I've never really understood why you should carry everything you do not like in your home to the summer place. The style in this cottage will not be so much grandmother cute, but hopefully fresh. And simple.

13 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

En minäkään haluaisi omaan mökkiini asioita joista en tykkää. Ehkä minun mökkini olisi vähän sellainen saaristolaishenkinen. Voisi olla vaikka kaikki harmaata tai värjäämätöntä, kuten kerran lehdessä näin. Sellainen ihan luomumökki.

Merja kirjoitti...

Liivia, sellainen natura-tyyli viehättää kyllä minuakin. Kalifornian kodissa meillä onkin aika monta karheapintaista puista huonekalua. Yksi paljaspintainen puusohva tulee tähän mökkiinkin. Ja harmaata.. ja mustavalkoista. Mutta pikkuisen myös väriäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Oi joi, olisin niin onnellinen, jos saisin valkoiseksi maalatun lautalattian. No, sellaisen sijaan minulla on ruskeankellertävä muovimatto, höh...

Kyllä minäkin laittaisin mökistä justiinsa mieleisen. Kun se on niin pienikin, niin joku vääränlainen huonekalu tai esine on varmasti helposti häiritsevä.

Martta kirjoitti...

Ihanaa kun kaikki mahdolliset blogit, joita olen klikannut auki uteliaisuudesta, tulvivat Suomen kesää! Ja kerrankin olen toimivan nettiyhteyden äärellä, voi katsella ja ihastella rauhassa. Suomen kesä todellakin on paras!

Mökkiprojekti on varmasti ihana!

Tanja kirjoitti...

Näyttää ihanalta! Mulla on tuo sutihomma edessä mitä todennäköisimmin - nirsoileva sieluni ei sopeudu elämään punaisen lattian kanssa.

Merruli kirjoitti...

Mökkiprojekti näyttää ja kuulostaa hyvältä. Olen varma, että lopputulos on myös sitä!

Bisquits kirjoitti...

Samoissa hommissa ollaan täälläkin, koko kesä taitaa mennä sutiessa. :-) Mutta mikäpä siinä, on ainakin syksyn tullen kaunis koti.

violet kirjoitti...

Jaa-a, millainenhan mahtaisi olla minun/meidän mökki? En osaa oikein kuvitella.
Sen osaan sanoa että toivoisin ettei siitä tulisi mikään tyhmien tavaroiden säilytyspaikka - mutta samalla pelkqän että juuri niin siinä kävisi.
"VIedään se mökille"....

Merja kirjoitti...

Killisilmä, muoviahan tässäkin oli päällä. Mutta onneksi ei ollut kiinni kuin muutamalla hassulla teipillä.

Martta, joo, nyt pitää hehkuttaa Suomen kesää, pian olemme taas muualla. Hyvää lomailua sinullekin!

Tanja, niinkös kävi... No, voin lohduttaa että hiomishomma ei ollut niin rankka kuin kuvittelimme. Mutta maalia piti laittaa kolme kerrosta, ehkä neljännenkin olisi voinut mutta tuli sitten kyllästys maalauspuuhaan.

Merruli, tänä kesänä maalataan vain tuo lattia. Seinät saavat jonkun käsittelyn ehkä sitten ensi kesänä.

Bisquits, syksyllä voitkin sitten käpertyä viltin alle sohvaan ihailemaan kotia! Mikäs sen ihanampaa.

Violet, tässä mökissä on niin vähän tilaakin ettei voi ajatella tuovansa tähän kaikkea ylimääräistä. Onneksi.

MaaMaa kirjoitti...

Joo, ei romua mökille eikä niitä "mitä tälläkin tekisi" -tavaroita. Vähemmän on enemmän. Yksinkertaisempi on kauniimpaa. :)

Ihania touhuja mökkiä laitellessa ja hyvä, että tikkaakin ehditte heittää! Mulla osuu aina parhaiten, jos en yritäkään tähdätä - entä sulla? :)

Niina kirjoitti...

Näyttää ihanalta! Minun tyylini taitaa just olla semmoinen sillisalaatti ...

Vilijonkka kirjoitti...

Samoilla linjoilla, myös mökillä olkoon tavara sellaista mistä tykkää, ei mitään ylijäämää. Mulla on mökillä pyrkimys valkoiseen, tuntuu metsän keskellä raikkaalta.

Nautinnollisia remppapäiviä!

Parolan asema kirjoitti...

Se onkin jännä juttu että mökki on se paikka jonne roijataan kaikki se mistä ei muualla pidetä, onneksi myös monta asiaa saa pensselillä ja maalilla samanoloisiksi. Kerrassaan ihana teidän siirtolapuutarhamökki, raikastus tosiaan on uusi maali :)