torstai 30. lokakuuta 2008

Kukkaa pukkaa

Ihmettelen jatkuvasti miten nuo kukat pysyvät elossa ja jaksavat kukkiakin näillä helteillä. Mehän ei olla mitään puutarhureja, todellakaan.

Osa kasveista on kyllä vähän nuupahtaneita. Ja jotta uusia kukkia tulisi enemmän, pitäisi vanhat nyppiä pois tieltä.

Useimmissa taloissa täällä on sadettajat (sprinklerit) pihoissa. Jos täällä yrittäisi pitää puutarhan hengissä pelkällä kastelukannulla, saisi huseerata pihalla pitkin päivää, sen verran kuumaa on. Meilläkin sadettajat nytkähtävät käyntiin aamuvarhaisella, kolme neljä kertaa viikossa.

Kastelu on hoidettava ihan paikallisten säännösten mukaankin vain joko aikaisin aamulla tai illasta. Päivällä vesi haihtuu nopeasti ja menisi vain hukkaan. Ja täällähän vettä on muutenkin erittäin niukasti.

Keräsin kaikki nämä kukat tästä meidän pihapiiristä. Muitakin kukkia löytyy, muun muassa ruusuja, mutten raskinut kaikkiin koskea.

5 kommenttia:

Kesiah kirjoitti...

Ihania kukkia. Me asumme keskellä betoniviidakkoa, joten mitään kaunista ei kasva lähistöllä. Viikonloppuna kävimme pienessä lähikylässä ja maantienvarret olivat vihreitä, keltaisia ja punaisia. Silmä lepäsi kauniissa kasveissa.

Lehtokotilo kirjoitti...

Olipa ihana nähdä väriläikkiä. täällä Suomen räpäskäisessä lokakuussa, kun vettä on satanut kohta kuukauden. Tasan eivät käy onnenlahjat.

Liivia kirjoitti...

Onpa hyvä valikoima ja niin nätisti esiteltyinä!

Minussakaan ei asu se puutarhuri kuten olen useasti todennut, mutta tylkkään nyppiä kuihtuneita pelakuusta pois.

Lehtokotilo kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus! Kiitoksia hienoista lukukokemuksista!

s a n s k u :) kirjoitti...

Kauniisti esitellyt kukat.