torstai 16. lokakuuta 2008

Loputon kesä

Nyt vois joku jo pistää vähän pilviä taivaalle ja aukaista ehkä hanojakin. Nimittäin tämä auringonpaiste ei vaan lopu. Lämpöä oli tänäänkin iltapäivällä vielä 28 astetta.

Pari päivää sitten saapuivat Santa Ana -tuulet, jotka puhaltavat kuumaa ilmaa autiomaasta. Ilman kosteusprosentti romahti hetkessä seitsemästäkymmenestä kolmeen. Kädet tuntui karhealta, suuta kuivasi, oli vähän ahdistavaa.

Tähän aikaan vuodesta tulipalovaara on erittäin korkea. Pari paloa onkin jo syttynyt (ja onneksi sammutettu). Koulusta on tullut lappua jossa kehoitetaan käymään lasten kanssa pakoreitit läpi tulipalon varalta. Kuulostaa ehkä karskilta, mutta ei ole yhtään liioiteltua. Viime vuonna tulipalot saivat täällä aikaan todella rumaa jälkeä.

Mietin että olisi ehkä syytä kuvata koko talon irtaimisto. Ihan vaan kaiken varalta. Aloitin siis ruokailunurkkauksesta, saattepas samalla sisustushömppää.

Vanha meksikolainen ruokapöytämme palvelee nykyään minun offiisin työpöytänä. Tämä pöytä on hankittu uutena, mutta on kuitenkin minusta mukavan rustiikki. Puun kuviot näkyvät siinä hyvin ja pinta on jätetty tarpeeksi rosoiseksi.

Uudet tuolit hankittiin viime viikonloppuna. Todettiin että Domus-tuolien kunnostushanke saattaa nyt vähän venähtää, niissä on jonkin verran tekemistä. Kahdessa tuolissa on alla näkyvä kuvio, muut tuolit yksivärisiä.

Vilautetaan nyt samalla tuota jo jokunen viikko sitten antiikkikirppareilta löytynyttä kaappia. Siihen sopi tosi hyvin meidän levykokoelma (tai no ainakin melkein).

Näihin helletunnelmiin käy loistavasti Beach Boysin Endless summer. Mutta nyt tarttis laittaa sadetanssiksi, mikä siihen musiikiksi?

23 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Sinulla on kylä pettämätön silmä kauneudelle. Ihana eka kuva ja niin kaunis koti teillä sielläkin kuten oli suomessakin.

Varmaan hyvä idea kuvata kaikki ja me kyllä katsellaan enemmänkin kuvia eli ei tarvitse aristella laittaa. :)

Meilläkin on täällä vielä kesä ja eilen oli +32 astetta. Juuri sopivaa minusta ja nautimme tästä toivottavasti vielä kauan kun en ole toipunut suomen loma sateista vieläkään :D

Mukavaa viikonloppua perheellesi!

Sooloilija kirjoitti...

Täällä Oulussa sataa ja on tosi harmaata. Terveisiä sinne lämpöön.
Kauniita kuvia olet ottanut kotimiljööstä, varsinkin ensimmäisen kuvan värit hivelevät silmiä. Oletpa löytänyt kauniin mekon tai puseron, sopii ruskettuneen ihon kanssa!

Muhkea kaappi levyille, ihana, mutta vaatii tilaa!
Keittiön pöytä on myös ihana ja modernit tuolit sopivat siihen tosi hyvin..

MaaMaa kirjoitti...

Mä yritän usutella sadepilviä Smaragdisaarelta kohti San Diegoa! Täällä tulee tulva, kun sataa kaatamalla pari tuntia. Kodeista ja toimistoista jotka on katutason alapuolella keskustassa, on pakoreitit "flas floods" varalle.

Savu kirjoitti...

Kaunis on koti tosiaan! Symppaan kuumuuden kanssa tuskailussa, täällä sama menininki ja odotellaan sateita. Josko tulevat tänä vuonna, viime vuonna satoi mutta edellisenä ei. Tänään jo tuulee lupaavammin kuin eilen, viileämmin!

Anniina kirjoitti...

Voisikohan nämä Suomen ja Kalifornian ilmastot sulauttaa yhteen niin, että kun täällä sataa liikaa, osa tulisi sinne? Harmaalta näyttää nimittäin.

Merja kirjoitti...

Marita, oho mitä suitsutusta.. Kiitos vaan.

Ei mullakaan periaatteessa mitään tätä lämpöä vastaan ole, varsinkin kun olen vähän vilukissa. Mutta kaikki on nyt niin kuivaa.. ja tulipaloja tänne ei tosiaankaan kaivata. Sataa siis voisi, ainakin parina päivänä.

Hyvät viikonloput myös sinne!

Sooloilija, tuo on sellainen tunikamekko, Oulussa hankittu..

Kaappi näyttää kuvassa muhkeammalta kuin oikeasti kun otin kuvan vähän alaviistosta. Ei ulotu minua edes leukaan ja olen metriviiskyt jotain pätikkä.

Maamaa, flash floodit tuttuja Teksasista. Nekään ei ole kivoja.

Savu, tanssitaan siis molemmissa päissä ne sadetanssit!

Anniina, joo, voisin ottaa mielellään sieltä vähän pisaroita. Täällä on satanut YHDESTI heinäkuun alun jälkeen.

Merja kirjoitti...

Ai niin Marita, toivottavasi luet vielä.. Olen kämminyt enkä pääse enää lukemaan blogiasi, voisitko laittaa uuden kutsun?

s a n s k u :) kirjoitti...

Kiva toppi ekassa kuvassa. Ottaisin itsellenikin tuon poydankin. Tuolit on kivat myos mutta meille ei kay mikaan metallinen kun yksi kissoista kuolaa kaikkea metallista (! :( ). Ja mika ihana pollo tuolla pilkistaakaan...

Nuo tulipalot pitaa todellakin ottaa vakavasti. Joskus olen miettinyt etta muutettaisiinko Kaliforniaan ja monesti nuo tulipalo/maanjaristys/rikollisuus jutut pitaa meidat viela taalla "kuusessa". Toivottavasti teidan ei tarvitse kokea mitaan noista ja saatte vaan nauttia Kalifornian hyvista puolista.

s a n s k u :) kirjoitti...

Mulle tuli sadelaulusta mieleen se Suzanne Vegan "kahvila laulu" (mika sen nimi nyt olikaan)........

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Hienolta näyttää - tuo teidän ruokapöytä näyttää aivan ihanan pitkältä! Oliko siis niin, että tämä on teillä väliaikainen koti vai mikä oli asumistilanne?

Merja kirjoitti...

Sansku, tuo kissan kuolaus nauratti.. Anteeksi, teitä se luultavasti harmittaa.

Maanjäristykset on toistaiseksi ainakin pysyneet kurissa. Mun käsitys on että ne on täällä Diegossa lievempiä, kun taas Losissa ja Friscossa saattaa tulla niitä isompiakin.

Rikollisuus ei näy tässä naapurustossa. Meillä on portit ja vartijat ja hyvin rauhallista..

Niin ja tarkoititko Tom's Diner -biisiä? Siinä on kyllä hyvä rytmi.

Sanctuary, pöytä on 230 cm pitkä (entinen oli vielä himpun pitempi). Tykkään että pöydällä pitää olla tilaa - levitellä lehtiä kunnolla, lapsilla tilaa piirtää, kattaa useammalle jos on vieraita. Tuon pöydän ympärille mahtuu 8 mukavasti.

Tässä talossa olemme vuokralla että joo, väliaikaista vaan. Olemme täällä niin kauan kuin miehen projektit kestää, luultavasti muutaman vuoden.

Kesiah kirjoitti...

Ihana pöytä. Ja hienosti ratkaistu cd-levyjen säilytys. Se on ollut mulla ongelmana jo vuosia, kun mikään perusteline ei kiinnosta ja sellaisia saisi olla aika monta rivissä, että useampi sata levyä mahtuisi edes alkuunsa johonkin.

Meillä on vasta kevät alkanut ja kylmät ilmat vielä meneillää eli noin 28 astetta pimeään aikaan ja päivällä sitten enemmän. Odottelen kesän kuumuutta ja kosteutta ihan kauhulla, kun tämä nykyinen lämpötilakin on hetkittäin ihan liikaa.

Kirsi kirjoitti...

lapsosetSataa, sataa ropisee....täällä Oulussa...satoi koko yön ja vähän väliä on jatkunut. Kun se ei vielä riittänyt, niin käytiin äsken Raksilassa vielä uimahallissa kastautumassa :) Onko lehdet lentäneet..madelleet.. jo perille? Laitan ensi viikolla uuden satsin ja sun ja Lauran synttäripaketit. Meillä on ensi viikolla koululaisilla syysloma, minä lasken kuitenkin palkkoja...terveiset kaikille: halihalit! t. Kirsi

Merja kirjoitti...

Kesiah, huhhuh että sielläkin on kuumaa!! Joo, ei meidänkään levyt ihan tähän mahtuneet, mutta auttoi säilytysasiaa kumminkin.

Kirsi, mun on pitänytkin ilmoittaa että lehdet lennähti tänne viimein pari päivää sitten. Noitapillit on noukittu pussista.. suklaarusinoita syöty, lähinnä kaksoset (Laurakin maistoi muutaman kun kuuli että ne on sinulta). Että kiitos vaan! Ja uudet paketit on tietty tervetulleita.

Emmie kirjoitti...

Ihanat nuo tuolit! Etenkin ne pari kuviollista, vaikka niitä ei saisi enempää ollakaan. Meillä on muuten melkein samanlainen ruokapöytä kun teillä :)

Hieno on muuten myös tuo antiikkikaappi!

Merja kirjoitti...

Emmie, joo, mietin ja pähkin pitkään noita tuoleja kun niitä oli neljää eri laatua. Että miten niitä voisi sekoitella.

Miestä piti vähän lämmitellä noiden tuolien suhteen, piti niitä jotenkin kahvilamaisina? Hoksasi sitten minkä takia, kuulemma työpaikan ruokalassa on samanlaisia ;-)

17 neliötä kirjoitti...

Kivoja huonekaluja! Tykkään tosi paljon, kun uutta ja vanhaa on yhdistetty tyylikkäästi. Mulla on kaikki huonekalut vanhoja kokopuisia, ja joskus tulee sellainen olo, että kaipaisi jotain hentoisia näiden puujötkäleiden joukkoon.

Hanna kirjoitti...

Morooo.... ja terkkuja! Kuulostaa ihan utopialta nuo teidän säät ja muut luonnonilmiöt. Toisaalta oon NIIN kade ja toisaalta täällä lintukodossa on niin turvallista ja tuttua! Tai no, kauheitahan täällä on tapahtunut tänä syksynä, viimeksi tänään täällä Oulussa :( Mutta siis noin yleensä. Kohta alkaa ihana loskapaska ;) Noh, jospa saatais tänä vuonna vähän oikeetaki talvea.

Munki pitää alkaa lyömään lukkoon uuden talon sisustushommia, jeeeee ja apuaaaaa!!! :o Ehkä, ehkä joskus maaliskuussa saatetaan muuttaa. Ehkä.

Merja kirjoitti...

17 neliötä, meillä on oikeastaan nyt pitkästä aikaa melko paljon uutta vanhan seassa. Edellisessä kodissa oli tosi paljon vanhaa, jonka talon ostajat halusivat omakseen. Otimme mukaan vain ne kalusteet joihin oli oikeasti tunnesiteitä.

Nasu, hih. Joo, kyllä mieluummin tämä kuumuus kuin loska, paaaaaljon mieluummin. Maaliskuussako jo, sehän kuulostaa hyvältä! Edelleen, tänne mahtuu jos tekee mieli pientä breikkiä loskan keskellä.

Illodina kirjoitti...

Mahtava Art Deco-tyylinen kaappi, ah! Muutenkaan ei voi taas muuta kuin kehua sisustusmakuasi.

Aivan ihanan viettelevia kuvia myos sielta B&B:sta, wau.

Olkaa varovaisia siella niitten tulipalojen kanssa. Ovat aikas hurjia ja nopeita liikkeissaan.

Illodina kirjoitti...

(Korjaus. Piti tietenkin sanomani, etta: Mahtava art deco - kaappi, eika sen tyylinen pelkastaan. Taman siita saa kun yolla kuhkii koneen aaressa, hohhoijjaa.)

aino kirjoitti...

ruokapöytänne on kyllä mahtava! tykkään kanssa isoista pöydistä, niin että kaikilla on tilaa tehdä mitä huvittaa.
(dwell on hyvä lehti, vaikka harvoin tulee ostettua kotiin.)

tulisi nyt vettä sinne, tuo kuumus kuullostaa ahdistavalta (ja pelottavaltakin).

M'man kirjoitti...

Kaunis koti teilla, kuten oli Suomessakin. Teilla on sisustus makua :)