maanantai 18. toukokuuta 2009

Plussan puolella

Kiireessä vain lista viime päiviltä:

+ ihanat lämpimät päivät, keskilämpötila +25
+ takapihaa kohennettu - suihkulähde kuurattu, rikkaruohot nypitty, ruusut kukoistaa!
+ Suomi-loma siintää jo! enää reilu kuukausi
+ mukava vieras briteistä viikonloppuna
+ kivat synttäripippalot keskustassa

- pienoinen väsymys painaa, taloa ja pihoja siivottu eikä vielä loppu näkyvissä
- vuokranantaja tulossa vierailulle, edellinen siis johtuu tästä
- maanjäristys eilen illalla (tosin koen tämän myös plussana!! jännä!)

(Kuvat otettu huhtikuussa eläinpuistovierailulla, siellä oli hieno perhosnäyttely, lentelivät kasvihuoneessa vapaina.)

* * * *
Just listing a few plusses and minuses of last days, since I am pretty busy. We've had a nice visit from a British friend, definite plus. Also love, love, love these warm days!
Last night's earthquake was a slight negative... though I think it was pretty exciting too! (I would never get to experience this in Finland..)

13 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hui, vapaana lentelevät perhoset, ei olisi minua varten. Kammoksun kohti lentäviä perhosia, vaikka ne niin valtavan kauniita ovatkin!

J kirjoitti...

Kaverikin myöskin juuri tänään sieltä soitellessa kertoi että maa oli eilen hieman järissyt..Pelottavaa :/

Tanja kirjoitti...

Onpa kauniita perhoskuvia. Mutta olen samanlainen Sooloilijan kanssa, pelkään vähän. Minulla on sellainen kammo, että perhonen tarttuu mun hiuksiin ja räpistelee siellä. Mutta eniten pelkään sudenkorentoja, ne saavat minut melkein hysteriaan, jos tulevat lähelle siis. Kauniita kummiskin nekin, kuvissa.

Plussaa sulle toivotellen!

pikkujutut kirjoitti...

Kauniita perhosia!

Maanjaristyksista:
Ei tainnut heiluttaa tarpeeksi ?:)
Siina vaiheessa kun tavarat tippuvat, kuuluu kolinaa, tuntuu tarinaa, heilumista ettei itsekaan pysy pystyssa, voin taata sen ettei enaa tunnu kivalta. Toivottavasti ei tarista niin paljoa.

Ja hei, tana kevaana on ollut parikin maanjaristysta Suomessa, pohjanmaan rannikolla.

s a n s k u :) kirjoitti...

Upeita perhoskuvia.

Usko tai ala mutta nuo maanjaristykset on yksi syy miksen uskalla muuttaa Kaliforniaan. Alytonta, tiedan. Mutta mulla on sellainen kuva etta joskus Kalifornian rannikko hukkuu mereen kun tulee ISO maanjaristys. En tieda mista mun pelko on alkanut mutta aina kun mietin etta no mitas jos muutetaan Kaliforniaan niin tuo tulee aina mieleen. Hoh. Outo oon. :)

Merja kirjoitti...

Sooloilija ja Tanja, enpäs osannutkaan kuvitella että perhoskammo voi olla.. Nuo eivät tarttuneet hiuksiin, saattoivat lennähtää käsivarrelle kumminkin. Aika isoja olivat, mutta kepeä kosketus.

J, pikkujutut ja Sansku: maanjäristykset ovat täällä pieniä koska niiden keskus on yleensä Losissa. Tuon kokoiset tuntuvat täällä jonkun sekunnin kestävinä heilahduksina. Ei tipu tavaroita, on vain sellainen humaus, tuntuu kuin kaikki liikkuisi massana yhtäaikaa. Ja Pohjanmaa.. suurin Suomessa mitattu on 3.8 richteriä eli vielä aika pieniä.. (vertauksen vuoksi tuo eilinen oli 4.7 mutta viime aikoina on ollut useita 5 ja jotain järistyksiä)

Olen sillä tavalla kohtalon ihminen etten osaa pelätä järistyksiä. Ajattelen että tulee mitä tulee. Mutta en kieltämättä ihan pahimmilla järistysalueilla haluaisi asua, lasten vuoksi. Itseään ei niin tarpeen suojella kaikelta mutta lapsia kyllä.

Yaelian kirjoitti...

Kaunis perhonen!
Onneksi ei ollut mikään paha maanjäristys.Täälläkin on välillä pieniä järistyksiä, kerran koin myös vähän suuremman,kun tavaratkin heilui ja putosi. Huh!Sanotaan että seuraava suuri olisi tosi suuri.....toivottavasti ei..
Entä metsäpalot, tulevatko ne teidän lähelle?

Helmi kirjoitti...

Upeita perhosia!

Anniina kirjoitti...

Täälläkin on nautittu säistä, jopa plus 17 ja aurinkoista! Eli tere tulemast sitten vaan kuukauden päästä, toivottavasti säät suosii sillonkin. Nuo perhoset on uskomattoman värisiä..!

MaaMaa kirjoitti...

Kivoja kevätpuuhia kesäsäässä :)
Maanjäristystä en ole ikinä kokenut, en tiä haluanko, varmaan aika huimaavan tuntusta (kirjaimellisesti)!

Kuinka pitkäksi meette suomeen ja koko poppooko? Ihanaa, jokatapauksessa!

Liivia kirjoitti...

Ooh, mitä perhosia!

Olina kirjoitti...

Perhoset ovat upeita. Ja ehkä ainoita siivekkäitä ötököitä, joita en pelkää. (Paitsi tietenkin yöperhosia, ne ovat asia ihan erikseen. Lepattavat niin vaarallisesti.)

Ja plussan puolelle jäävät päivät tietenkin -noh, silkkaa plussaa=)

ColibriDreams kirjoitti...

Perhoset ovat kauniita ja saavat ulkona tulla minun puolestani vaikka kädelle istumaan. Sisälle eksyneet perhoset ovat minusta kuitenkin jotenkin ahdistavia, samaan tapaan kuin ahdistun sisälle lentäneen linnun puolesta. Ne ovat niin hädissään.

Täällä on aina silloin tällöin järistyksiä, mutta en osaa pelätä niitä. Ne ovat niin outoja. Sitä vain rauhassa seuraa tilannetta (siirtyen johonkin turvalliseen kohtaan, toki). Ja kestävätkin usein niin vähän. Täällä jotkut joutuvat kyllä shokkiin pienestäkin tärinästä, ilmeisesti koska muistavat v. -85 tuhoisan järistyksen.