keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Cabin fever

Oi voi. Olen hurahtanut.

On kauhea mökkikuume. Pitäisi äkkiä löytää sellainen sopiva. Saa olla pieni, vähän rapistunut, vanhoilla saranaikkunoilla. Pihanurmikkoa mielellään, pari puuta joiden alle voisi laittaa keinun. Ehkä jotain kukkiakin valmiina, pari marjapensasta. Puiset pikkurappuset oven edessä jäätelönsyöntiin.

Sisällä lautalattiat, seinäpinnoilla ei niin väliä. Voisin sitten itse tapiseerata jonain kesänä.

Yksi olisi jo vähän niinkuin tiedossa. Puhelimessa kuulostaa lupaavalta mutta kun tänne asti ei oikein näe niin vaikea sanoa.

Pyörin ympyrää kotona. Pitäiskö ostaa sika säkissä?

(kuva Marjaniemen siirtolapuutarhan sivuilta)

* * * *

Cabin fever, but not the kind you think. This one means I'm feverish to buy one. A small, modest one. With old windows and wood floors, you know the type. A little bit of grassy yard, maybe a tree or two to put a swing under.

What to do, what to do?

15 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Kuvan mökkikiö? Minusta tosi söötti!

Sika säkissä ostettiin tämä talokin. Onneksi sattui hyvä sika.

Merja kirjoitti...

Ei ole kuvan mökki.. vaikka söötti tuo onkin!

En ole nähnyt ainuttakaan kuvaa mökistä, sehän tässä hidastaakin vielä. Kohta saan toivottavasti kuvia, sitten salamapäätös!

Sooloilija kirjoitti...

Mielenkiinnolla täällä odotellaan tietoa teidän mökistä..

Mökkikuume on sellainen, joka iskee silloin tällöin. Omalla kohdalla se on aina laimenee, mutta aina jostain nostaa päätään se romanttinen ajatus luonnon keskellä sijaitsevasta suloisesta mökistä.
Mutta minulla ei ole autoakaan, miten minä mökin voisin omistaa..

Haaveita pitää kuitenkin olla.

s a n s k u :) kirjoitti...

Ihanan iso poyta sulla.

Toivottavasti saat unelmamokin.

aurinko kirjoitti...

mina ostaisin.:-) jos vaan on joku joka voi kayda mokkia katsomassa muutaman kerran vuodessa? on ollut mokkikuume joka kevat. mista pain etsit? mina olen huomannut etta mita pohjoisempaan mennaan sita halvemmalla saisi. meilla vaan ei ole ketaan siella pohjoisessa joka voisi katsoa mokkia. tyyliin kukaan ei asu keha kolmosen ulkopuolella joka olisi sellainen joka voisi kayda katsomassa mokkia esim sukulainen... mietimme joskus myos etta ostaisimmeko yhdessa yhden toisen ulkosuomalaisperheen kanssa.
kun me ei kuitenkaan paasta kuin kerran vuodessa kaymaan. pitaa olla vaan sellainen perhe joka lomailee eri aikaan etta voidaan jakaa kesa puoliksi. oih, tuli heti mieleen rasymatot ja kaikki ihana. mokkikuume! pitaa varmaan kylla saada edes leikkimokki joskus pihalle.

violet kirjoitti...

VAikea asettua toisen osaan tässä asiassa. Minä en missään nimessä ostaisi. Ensinnäkään ei olisi rahaa, toisekseen kerran vuodessa siellä olisi mahdollista olla lyhyt aika, kolmanneksi meillä ei ole ketään joka siellä voisi käydä katsomassa ja/tai jotakin tekemässä vuoden mittaan.
Että onneksi minun ei tarvitse edes miettiä;-) (muuten voisi tulla mökkikuume ja kauhia!)

MaaMaa kirjoitti...

Oi! Juuri tuollaisen mökin minäkin haluan. Vielä mielellään meren rannalle (tai edes järven) jotta pääsee uimaan! Ja rantakallio /kivi pitää olla, josta voi katsella maisemaa.

Meillä on perheessä aina ollut kesämökki, lapsuuden mökkikesämuistot on suloisia! Nytkin veljellä on mökki, mutta en ole kerinnyt edes käymään - ehkä tänä kesänä pääsis.

TOivottavasti saat pian kuvia mökistä ja että se olisi kaikkea sitä mitä haluat! Ja että kaikki menee nappiin :)
Odotan jännityksellä jatkoa tälle tarinalle!

Merja kirjoitti...

Sooloilija, tämä mökki on hyvien kulkuyhteyksien päässä. Ei tarvi autoa.

Sansku, toivotaan niin..

Aurinko, meillä on mietitty myös tuota, että josko ostettais muiden kanssa kimpassa. Mutta niinhän se on että se kesä on aika vaikea jakaa, nytkin me ollaan melkein koko kesä Suomessa.

Violet, tämä on hyvin vaatimaton sijoitus. Ja joo, meillä on sukulaisia lähellä jotka voi käydä (toivottavasti) välillä tsekkaamassa. Tuosta ajasta jo puhuinkin.. meidän lomat Suomessa tulee olemaan luultavasti aika pitkiä. Tänäkin kesänä kuutisen viikkoa.

MaaMaa, meidän perheellä ei koskaan ollut omaa mökkiä. Olen kaupunkilaislapsi ollut aina. Joissain lainamökeissä on kyllä oltu. Ehkä siksikin juuri oma olisi niin kiva.

Liivia kirjoitti...

No joo kuvat mökistä pitää nähdä ehdottomasti. Ei ihme että tuollainen pikku hidastus:)

Matroskin kirjoitti...

Joka talvi mietin, mitä järkeä on pitää mökkiä, jossa ollaan vain kesä. Kesällä sinne mennään, se on paratiisi, lapset kirmaavat vapaina luonnossa ja tuntuu, että kyllä se kannattaa.

Oma mökki on ihan eri juttu kuin jos saa käydä vanhempien tai suvun mökillä. Oman mökin huoletkin on omia huolia. Talvella on pakko pitää peruslämpöä jottei mökki mätäne ja se maksaa maltaita. Kannattaa huomioida kauppahintaa tuumiessa.

Riikka kirjoitti...

Merja hei, kiitos ihanasta yllätyksestä! Tykkään tosi paljon pussukasta ja kaikki muukin tulee käyttöön. Mukavaa kesää sinullekin ja perheellesi!

Merruli kirjoitti...

Pääseekö kukaan puolestasi mökkiä vilkaisemaan, ettei menisi aivan säkissä. Mökit kait liikkuu markkinoilla näin alkukesästä aika vinhaa vauhtia.

Merja kirjoitti...

Matroskin, onhan se tietysti lyhyt aika. Tämä mökki on niin pieni tosin että lämmityskulut tuskin vararikkoon vie..

Riikka, hyvä että tuli perille! Meni kyllä luvattoman pitkään että sain lähetettyä. Saamaton, se olen.

Merruli, saan luultavasti kaverin huomenna kurkkaamaan tuota mökkiä. Toivottavasti voin sitten tehdä päätöksen.

marika kirjoitti...

Jos hinta on halpa ja mökki pieni, osta ihmessä!!!

leena kirjoitti...

Voi mökkikuume on niin tuttu, olisin ostanut vaikka minkä sian säkissä jos mies ei olisi aina toppuutellut.

Toivottavasti mökki on kiva ja saatte sen!