lauantai 13. kesäkuuta 2009

Meri, oi meri


Vein seitsenvuotiaani tänä aamuna uimaan. Hän riemuitsee vedessä, ja minä ilahdun aina häntä katsellessa. Pieni merenneitoni. Hän on niin sisukkaasti itse opetellut pysyttelemään pinnalla.

Itse pienenä tyttönä pelkäsin suunnattomasti vettä. Uimahallit olivat kauhun paikka, kunnes vihdoin kymmenvuotiaana tajusin etten voi uimataidottomana olla lopun elämääni. Räpiköiden, vettä niellen, mutta päättäväisesti harjoittelin ja lopulta osasin.

Aikuisiällä vedestä tuli yllättäen omin elementtini. Se josta nautin pohjattomasti, jonka äärellä rauhoitun, jota ilman en voi olla. Vedessä kaikki raskas putoaa harteilta, irtaannun kaikesta maallisesta.

Oletteko koskaan nähneet Luc Bessonin elokuvaa Suuri sininen? Loistavasta juonesta ei tämän elokuvan kohdalla voi puhua, mutta miten kauniisti siinä kuvataankaan meren viehätystä ja vetovoimaa.

Olen aloittanut eräänlaisen projektin. Haluan dokumentoida oman rakkauteni mereen, ja se alkakoon tästä pienestä korttisarjasta. Neljä korttia, kuusi euroa, sisältää lähetyksen Suomessa.

* * * *

I took my daughter swimming. I love watching how much she enjoys the water. She is now seven, and has taught herself how to swim. I rejoice, because it took me a long time to learn how to swim, I was ten when I finally forced myself to do it.

Now I love being in the water. The feeling of weightlessness, the complete relaxation. And the best water element is of course the ocean.

I have started to document my own love for the sea. The first step is this little postcard series.

17 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Kiitti vinkistä korttisarjaan. Laitan ehdottomasi ajatuksen nyt hautumaan. Kävitkö äänestämässä korttejani? Oliko joitain suosikkeja?

Me heitettiin eilen talviturkk!

Mukavaa sunnuntaita :)

Liivia kirjoitti...

Hieno sarja ja niin kauniisti esitelty! Onnea aikaansaannoksellesi!

Minä olen ollut vesipeto aina, paitsi en ehkä enää pariin viimeiseen vuoteen. Enää en mene järveen heti toukokuussa ja siitä aina syyskuulle asti, kuten ennen tein. Viime kesänäkin taisin pysytellä täysin laiturilla. Jotain on siis tapahtunut, kääk.

minna kirjoitti...

meri on minullekin ykkösjuttu. toki nautin muunkin veden äärellä olemisesta mutta merellä on ihmeellisen rauhoittava vaikutus. kaipa se on se äärettömyys...meidän yläkerran parvekkeelta pilkahtaa meri, melkein siis merinäkymä :) vähän olen kaivannut välimeren kohinaa, siihen tottui 8 kuukauden aikana. mutta onneksi täälläkin meri lähellä...

violet kirjoitti...

Minun uintihistoriani taitaa olla samanlainen kuin sinun. Pelkäsin vettä, en oppinut uimaan edes uimakoulussa - tai ehkä se olikin juuri se syy etten oppinut. Kalsea, kylmä halli, vihaiset ohjaajat...

Sitten muistan kesän kun olin vanhempieni kanssa Jugoslaviassa. Merivesi kannatteli aivan eri tapaan kuin järvivesi. Oli helppo rentoutua lämpimässä. En oppinut ihan vieläkään, mutta opin luottamaan ja olemaan pelkäämättä.

Kyllä, Suuri sininen on nähty. Juoni nyt on tosiaan mikä on, mutta kuvat ovat mahtavat. Ja juuri tuo miten siinä kuvataan rakkautta mereen. Tai vähän enemmän se on minusta kuin rakkaus.

Meri on minulle ehdottomasti rakkaampi kuin järvi. MEri, oikeastaan missä tahansa...kun ne ovat vielä niin erilaisia eri paikoissa.

Niin ja kortteja haluan ehdottomasti.
Pistän sähköpostia!

pikkujutut kirjoitti...

Ihania kortteja.

Merissa on jotain. Kuten Violet sanoi, jokaisessa meressa on oma taikansa.

Kaylovesvintage kirjoitti...

beautiful blue...so second step will be a little shop????

minna kirjoitti...

moi, vielä tosta kortti-ideasta...olen itse ajatellut vähän samaa, tehdä siis kortteja Antin maalauksista...mitäs sanot ?

Merja kirjoitti...

Mizyena, kävin kyllä äänestämässä. Kävi vain vähän hassusti - en tajunnut että niitä korttikuvia oli siellä useita!

Liivia.. järveen toukokuussa... bbrrrr! Pohjois-Suomessahan on silloin vielä jäätä rannassa..

Minna, joko pojat on käyneet meressä? Niin ja Antin maalaukset, tottakai korteiksi!

Violet, totta mitä puhut merestä. Niin erilainen eri kolkissa, ja silti aina vaikuttava.

Pikkujutut, kiitos.

Kay, I'm in the process of setting up my Etsy shop. I do already have a PayPal account, if someone wishes to purchase thru that. Just send a mail to my address in the profile.

minna kirjoitti...

pojat kävi uudenvuoden päivänä meressä espanjassa, lämpöä vedellä oli 15. täällä suomessa pongattiin toukokuussa uimaan, noin 13 asteeseen veteen...äiti tyytyi ottaan kuvia :)

MaaMaa kirjoitti...

Upea korttisarja!
Olen nahnyt vuosia sitten Suuri Sininen ja myos mun mielesta siina kuvaillaan hyvin meren vetovoima.
Rakasta merta, kaikki lapsuuden lomat vietettiin merella tai vahintaan meren rannalla kesamokilla. Meri on kaunis ja loputon. Hella ja raisu. Toinen maailma. Ja tekee samanlaisen vaikutuksen myos minuun, minka niin hyvin kuvailit!

Meri!

Merruli kirjoitti...

Kauniita kortteja!

Lapsena pelkäsin vettä ja samoin vihasin uimahalliretkiä. Opiskeluaikana kuitenkin uinti oli rakkain urheilumuoto. Sisämaan tytölle meri on outo, mutta lumoava.

aino kirjoitti...

Hieno idea & toteutus!
Suuri sininen on hyvä ja levyhyllyssä on se musiikki siitä myös. Rakastan itekin uimista, tosin maauimala on kesäisin ykköspaikkani täällä Helsingissä.

Celia kirjoitti...

Minäkin pelkäsin lapsena vettä ja koulun uintitunnit oli yhtä tuskaa. Vieläkin tulee kylmätväreet, jos joku vieheltää pilliin ja huutaa: jako kolmeen.

Aikuisena löysin uinnin ihanuuden ja veden. Nykyään toivoisin, että voisin aloittaa jokaisen päivän uimalla.

Hienot kortit ja teema!!!

Ilona kirjoitti...

En ole koskaan ollut innostunut merestä. Se on pelottava. Toisaalta en ole koskaan oikein ollutkaan meren kanssa, niin että tutustumiseen olisi ollut aikaa.

Meillä on vain järviä, ne ovat pehmeitä ja tuttuja.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on tyylikkäitä kortteja ja kauniisti kuvattuna.

Minulle meri on aina pysynyt jotenkin etäisenä, vaikka se onkin tuossa vieressä, muutaman kilsan päässä. Niin lähellä mutta niin kaukana, kun ei ole autoa, venettä, mökkiä jne.

Mainitsemasi elokuvan haluaisin nähdä.

•♥XuXu♥• kirjoitti...

are u a photographer?
I like all the photo u are taking, a lot sense & feeling.=)

Elisa kirjoitti...

Hienoja kortteja, kertakaikkiaan!! Hyvää juhannusta!