tiistai 9. maaliskuuta 2010

Pieces and blocks

Tilkut1

Tänään leikkasin tilkkuja. Aloitin leikkelyn varmana ideastani, mutta mitä pidemmälle pääsin, sitä enemmän suunnitelmat muuttuivat. Nyt en tiedä enää yhtään mitään muuta kuin että minulla on aika paljon tilkkuja ja niillä on kiva järjestellä erilaisia värisuoria.

Päivätkin on olleet vähän tilkkutäkkiä. Pieniä juttuja siellä täällä. En ole oikein saanut langasta kiinni, järjestystä aikaan. Pölypallotkin pyörivät nurkissa.

Viimeistään ensi viikolla pitää kuitenkin ryhdistäytyä. Saamme vieraita, kivaa!

Tilkut3

12 kommenttia:

Joyful kirjoitti...

Looks nice so far. Have you ever made a quilt before? It looks like you have. At any rate you have more courage & confidence than I do to start. I've long wanted to make a quilt. Eventually it will happen. Happy quilting!

Anonyymi kirjoitti...

Sullon ainakin kunnon vehkeet tuohon hommaan. Äiti teki jotakin saman tyyppistä (peitto siitä tuli sitten0 mutta kirosi sitä mittaamista...en tiedä mikä oli metodi!

MaaMaa kirjoitti...

Toivottavasti tarvitset sitten tilkkuja, kun saat langan päästä kiinni! ;)

Ylva kirjoitti...

Sä oot jo hyvä pohjatyön tehny, kun tilkut on valmiina. Siitä on hyvä jatkaa. :)

Ihania nuo autiomaa-kuvat!

heini kirjoitti...

Kauniita.

Tintti kirjoitti...

Tilkkutyöt on mun suosikkeja. Itse teen yleensä "hirsimökki"-tekniikalla, ei osu saumat niin kohdakkain. Tosin mitään sääntöjähän ei ole, taiteilijan vapaus ja sen sellaista :)

Vilijonkka kirjoitti...

Mulla muuttuu nykyisin käsitöiden edetessä suunnitelmat niin, etten oikein ymmärrä miksi edes vaivaudun suunnittelemaan. Olen tässä muutaman vuoden kerännyt oransseja kankaanpalasia. Siitä on ollut tulossa jo ties mitä, tällä hetkellä ajattelen sängynpeittoa, mutta saapa taas nähdä.

Kaunis tuo säteittäinen kangas! Ja hyvää viikonloppua!

Merja kirjoitti...

Joyful, I have never finished a quilt. I have a partially done quilt for my daughter.. maybe I will finish it one day..

This will more than likely not be a quilt though.. something else.

Piilomaja, joo, nuo vehkeet on hommattu aika kauan sitten. Tuo leikkuualusta ja toi leikkuri on kyllä ehdottoman hyvät, leikkaan niin paljon kankaita. Ja tuolla pyörylällä tulee viivottimen kanssa sitten suoraa jälkeä..

MaaMaa, luulen että tilkkuhomma jatkuu tänään :)

Ylva, joo, noita oli ihan hauska leikellä.

Tintti, olen kokeillut myöskin hirsimökkiä, sekin on hauska.

Vilijonkka, joskus suunnitelmien muutos on hyvästä, mutta sitten kun se muuttuu jahkaamiseksi teenkö-sitä-vaiko-tuota tyyliin (kuten mulla usein) jää hommat yleensä tekemättä..

Joo, tykkään tuosta kankaasta! Siitä on jo yksi pikkuinen olkalaukku tehty. Hyvät viikonloput sinnekin!

Heidi•Helmiina kirjoitti...

Minäkin haaveilen tilkkutöistä, mutta en kyllä juuri nyt aloita tekemään mitään, koska tiedän ettei siihen ole hermoja. Kiva mekko Lyyti-puodissa.

Liivia kirjoitti...

Jotain hienoa tulee varmasti! Olet kyllä aika kylmäpäinen kun raaskit laittaa nuo kankaat tilkuiksi.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minun mielestä tosi riemukkaan värisiä tilkkuja. Tulee hyvälle tuulelle ja vieraista sitä vasta tuleekin hyvälle tuulelle. Mukavaa viikonloppua!

Merja kirjoitti...

Helmiina, sulla on se pikkuprojekti siellä kotona joka vaatii vielä aika paljon aikaa.. kyllä niitä tilkkuhommia ehtii..

Liivia, kaikki nuo kankaat on sellaisia joista on jo leikattu, eivätkä alunperinkään olleet niin isoja että niistä olisi paljoa saanut. Yhdestä on tehty laukku, toisesta pikkumekko.. Ja toisaalta olen havainnut että maailma on täynnä kankaita!

Kirjailijatar, onhan noissa värejä juu :)