sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Koukussa kirjoihin

En sitten löytänyt sitä täydellistä hyllysysteemiä kirppareilta. Enkä antiikkihalleista. Väsähdin, kyllästyin ja annoin periksi. Hyllyt haettiin kaupasta. (Ja tämä on sentään vain yksi monista hyllyistämme..)

Olen aina ollut kirja-addikti. Neljävuotiaana kun opin lukemaan kannoin kirjoja kirjastosta pääni päällä, olin niin pieni että pullollaan oleva kassi olisi muuten raahannut maata. Muistan että aina kun meillä kävi vieraita, pyysivät lukemaan pätkän jostain lehdestä. Voi sitä päivittelyä, miten se osaa jo lukea!

Mies tykkää myös lukea. Ja voi mikä määrä meillä on kirjoja! Viikonloppuna on ollut käynnissä armoton sorttaus, osa kirjoista joutuu autotalliin laatikoihin, kaikkea ei enää viitsi pitää esillä (eikä ne mihinkään mahdu). Osa luovutetaan pois, jos kirjat on koskematta hyllyssä monta vuotta niin saa puolestani mennä.

Tässä selaan valokuvausopettajani Jaakko Heikkilän kirjaa Pomorit. Älyttömän hieno kirja.

Mutta nyt tää taitaa karata kirjakauppaan. Himottais saada lisää valokuvakirjoja. Tai ainakin vähän hiplata.

13 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Mieheni bongasi hienon ajatuksen joltain "tosi viisaalta", jolla yli 10 000 nidettä, että kirjahyllyssä pitäisi aina olla vähintään 1/3 lukematonta teosta. Silloin lukemisen- ja oppimisennälkä säilyy sopivana. Tällainen ajatus pahentaa meidänkin perheen kirjakaaosta. Ihmeellistä, vaikka saimme keväällä tuoda maahan vain sen 50 kirjaa on niitä nyt pikkuhiljaa tuotu Suomesta ja ostettu täältä noin 150... Ihan mahdotonta touhua tällainen, mutta kun ne on niin iiiihania.

Tyylikkään ja tukevanoloisen hyllyn olet löytänyt!

aino kirjoitti...

kirjoja saa ja pitää aina ostaa, niitä varten löytyy aina tilaa, ne ovat esineinä ihannimmasta päästä ja lukeminen/selailu on puuhista miellyttävintä..
valokuvakirjoja haluaisin minäkin tällää hetkellä enemmän. ja keittokirjoja. romaanit lainaan yleensä kirjastosta, mutta kyllä niitäkin on kiva omistaa.

komea ja tyylikäs hylly, sopii tuollaiseen avaraan ja valoisaan tilaan hyvin.

Kirsi kirjoitti...

No, hyvä että ostit uuden kirjahyllyn - johon sopii toivottavasti lisää kirjoja - täällä yksi kova paketti odottaa. Eli sun synttärilahja on jo hankittu: ylläri-ylläri :)

Onko John tulossa Suomeen tällä viikolla (vko 37?) Tuleeko Ouluun vai Espooseen?

Miten Lauran koulu menee?

Terveiset kaikille!

Kirsi

violet kirjoitti...

Kirjat...niin. Meillä on paljon ja niistä 95 prosenttia on minun ja/tai minun ostamiani. Mies ei lue juuri ollenkaan. Sanoo kuitenkin haluavansa lukea muttei kuulemma "ehdi". Sanon aina että huomaan hänen ehtivän paljon muutakin ja uskon ettei häntä vain kiinnosta tarpeeksi.
Ei sillä että kaikkien pitäisikään olla samasta muotista, mutta huomaan hänen puolustelevan lukemattomuuttaan tällaisen kirjatoukan vierellä.

Liivia kirjoitti...

Mun miehellä on just samat puheet lukemisen suhteen kuin Violetin miehellä.
Ja hän omistaa vain kaksi kirjaa; Juice Leskisen Äetin ja Suuren intiaanikirjan.

Mulla taas kirjoissa piisaa, ja lisää ilmaantuu koko ajan. Mun periaate on että en halua hyllyyn yhtäkään kirjaa, josta en täysillä tykkää. Dekkareita en halua omistaa, vaikka välillä luenkin niitä.

Tuo valokuvakirja on hieno!

s a n s k u :) kirjoitti...

Kirjahullu olen itsekin ja minakin tarvitsisin lisaa hyllytilaa. Natti hylly!

Sari kirjoitti...

Mulla huvitti, kun purettiin omaa muuttokuormaamme, kun mukaan Suomesta tuli vain vaatteita, lasten lelut ja hullu määrä kirjoja sekä aikuisille että lapsille. Mutta tuntu sillon pakatessa, että pakko ne on mukaan saada ja onneksi tuotiin!

Sanctuary kirjoitti...

Hyllyt on hienot ja niin on kuvatkin! Kirjat on elämän suola ja kodin sielu. Minun pitäisi vain päästä eroon pahasta tavastani pitää sellaisista vanhoista kirjoista kiinni, joiden tietää olevan hyllyssä aivan turhia.

Sooloilija kirjoitti...

Hienoja ja erikoisia kuvia olet ottanut. Hylly on erikoisen hieno, kirjoja mahtuu siihen tosi paljon!

Jaakko Heikkilä on kotoisin sieltä mistä miekin..Kukkolankosken rannoilta..En tunne, mutta tiedän tyypin.

Matroskin kirjoitti...

Rakastan kirjoja, mutta ne ovat mielestäni kotona sangen turhia. Onhan meillä melkein kadun toisella puolella hyvä kirjasto. Vain ehdottomat lempikirjat saavat luvan jäädä.

minna kirjoitti...

Me pähkäilemme juuri samaa asiaa, tekis mieli ottaa iso kasa kirjoja mukaan mutta kun tulee painorajat vastaan. Juu, voihan sitä tietenki ne sinne lähettää...nyt vois olla aikaa hieman lukeakkin. Olen kyllä ottamassa ehdottomasti espanjalaisen keittokirjan mukaani, painoa 3 kg !!!!!!!!!!!! Mut se on niin ihana.

17 neliötä kirjoitti...

Minä haalisin kirjoja ilman muuta enemmän, jos vaan keksisin ensin sille kirjahyllylle paikan...ehkä sitten kun asun isommin ;) onneksi kirjasto on kivenheiton päässä!

Vintage living kirjoitti...

Voi apua kuinka upea valokuvateos!!!