keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Prescottin pauloissa


Taisin jäädä vähän koukkuun Arizonaan. Varsinkin osavaltion pohjoisosista löytyy paljon tutkimusretkeilijälle: historiallisia kaupunkeja, kanjonimaisemia, länkkärifiilistä jota ei kuitenkaan liikaa korosteta (aina tietysti löytyy jotain kliseistä kuten yllä).

Prescottissa osattiin luoda juuri sopiva ilmapiiri noista historiallisista puitteista. Vanhoja saluunoita on vierivieressä, mutta niistä ei ole onneksi tehty mitään teennäisiä turistirysiä.Tuohon allaolevaan putiikkiin oli tietysti uhastakin mentävä. Ja tietysti kolmen nälkäisen, aamuvilkkaan lapsen kera.

Ollapa kaikki sovituskopit näin kauniita. Paituli lähti mukaan, kissanpentu ei (mies valvoi lapsia).


Seuraavaksi aamiaiselle. Löysimme vanhan St. Michaels -hotellin alakerrasta hienon bistron. Etuosassa istui ikkunan ääressä cowboy josta olisin saanut upean kuvan, mutten viitsinyt tekeytyä tyhmäksi turistiksi.
Ruoka oli todella hyvää, puitteet kauniit ja tunnelma pysähtyneen rauhallinen. Tykättiin.


10 kommenttia:

s a n s k u :) kirjoitti...

Olen aina halunnut kayda Arizonassa. Mita nyt en varmaan kestaisi sita kuumuutta kovin hyvin. Noista kuvista tuli mieleen meidan Whyte Avenue jostain syysta. Pitaisikin kayda ottamassa sielta kuvia joku paiva...

Aivan alyn mainio se unattended children taulu! :D

MaaMaa kirjoitti...

Prescotissa en ole ollutkaan. Hienon näköistä ja ihania Saluunoita! Tosi hyvä, etteivät ole tehneet turistirysiä; säilyttää aitouden ja on kaunimpaa katseltavaa ja nautittavaa siten :)
Hauska tuo nootti kahvilan ovessa! :D :D

Yaelian kirjoitti...

Prescott vaikuttaa tosi mukavalta ja näkemisen arvoiselta paikalta!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja ja mielenkiintoisia matkakuvia ja -juttuja. (Etenkin tuolla toisen päivän postauksessa!) Jännästi tuntuu tutulta ja eksoottiselta tämä yhtä aikaa.

millam kirjoitti...

Kauniita kuvia ja tunnelmia. Hienoa, että vanhaa oli säästetty eikä "yliammuttu". Calico oli käydessämme pikaisesti juuri tälläinen tyypillinen turistirysä (pettymys). Onneksi oli aikainen aamu, joten muita turisteja ei ollut näköpiirissä.

Kirsi kirjoitti...

Waudi! Nuo saluunan ovet on hienot! Länkkärifriikin vaimona omaakin sydäntä sykähdyttää nuo sun kuvat: melkein tuntui siltä, kuin itse olisin ollut siellä. Mutta kenties joskus vielä ollaankin, koko poppoo - ken ties? Meillä väännetään Allun kans kättä joko sais talvitakin jättää naulaan ja laittaa kevyempää päälle: lämpötila varjossa hurja +3 astetta! Mutta hienosti aurinko paistelee. Vappuna viimeistään pikkukengät jalkaan?

Parolan asema kirjoitti...

Villin lännen tunnelmaa ilman kliseitä, kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta. Kaunista tunnelmaa hämyisessä baarissa, tuo saa rauhoittumaan. Täälläkin onneksi kohta melkein hellelukemia!

marika kirjoitti...

Villi länsi... jiiihoooo (vai miten se menee... :)
Hieno keltainen paituli!

Liivia kirjoitti...

Näyttää ihanalta hotellilta! Ja tuon puseron olisin ostanut minäkin, "just mun tyyliä"!

Merja kirjoitti...

Sansku, pohjoinen Arizona ainakin keväällä on paikoitellen jopa viileä. Esimerkiksi kanjonilla oli 'vain' noin +10C. Kesällä tietty eri asia..

MaaMaa, jos on tuolla päin niin Prescottissa kannattaa ilman muuta ainakin käväistä.

Yaelian, myös!

Killisilmä, katsoppas mitä tänään kirjoitin. Onko siinä mitään tuttua..

Millam, mekin käytiin Calicossa. Onneksi paikka oli jo kiinni, joten saatiin kävellä siellä ilmaiseksi. Muuten olisi voinut harmittaa..

Kirsi joo, mennään porukalla saluunakierrokselle. Viskit pöytään!

Parolan asema, tuo oli kyllä ihan vaan kahvila. Ehkä iltaisin sitten voi mennä drinkillekin. Mutta hyvä tunnelma, joo.

Marika, jiihaa! Paituli pesty mutten vielä ole koeajanut.

Liivia, me ei yövytty tuolla kun hotelli on ihan baarien vieressä. Ajateltiin että liian meluisaa lapsille. Ja motelli olikin hyvä valinta. Mutta hieno rakennus kyllä ja kahvipaikka mainio.