perjantai 17. huhtikuuta 2009

Aamu-uinnilla

Aamu valkeni kirkkaana ja lämpimänä palmujen katveessa. Tytöt riemastuivat kun ehdotin aamu-uintia.

Tykkään siitä miten Palm Springissä vuoret ovat niin lähellä. Niin sanotusti 'in your face'. Mihin tahansa kääntää päänsä näkee vuorenrinteitä. Tuntee olevansa sellaisessa turvallisessa pienessä kulhossa vuorten keskellä.

1930-50 -luvuilla Palm Springs oli Hollywood-tähtösten lomakohde. Sittemmin paikka alkoi rapistua, kunnes taas 70-luvulla väkeä alkoi virrata kaupunkiin, enää ei kuitenkaan tähtösiä vaan lähinnä lomailevaa eläkeläisväkeä.

Viime vuosina paikasta on kuitenkin tullut taas huippusuosittu, varsinkin nuorten Los Angelesilaisten viikonloppukohteena. Kaupungissa vallitsevaa 50-60 -luvun arkkitehtuuria on alettu arvostaa ja kunnostaa.

Voisin itsekin kyllä mieluusti lomailla täällä talvikuukausina. Kesäpaikkana tämä ei taas ole mitenkään miellyttävä: lämpötilat voivat silloin helposti nousta 40 asteen yli (lämpöennätys on +51C).


We took a morning dip in the pool. Nice and balmy already at nine in the morning.
Once the playground of Hollywood stars, in the 70's Palm Springs started to turn into a haven for the retired folk. Nowadays, though, the place seems to be really hip, a very popular weekend destination for the young and beautiful Los Angeles crowd.
I could see myself enjoying the winter months here. Not in the summer though, the temperature often climbs into +40C and beyond (their record high is +51C).

5 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Aamu-uinti on parasta, iloinen alku päivälle. Ja yllättävän vähän ihmisiä on yeensä aamuisin altailla! Ihmettelen, miksei aamu-uinti houkuta lisää ihmisiä, mutta en valita: Hyvä niin! :)

Beijingissä saimme tutustua paljon Feng Shuihin ja Jing&Jang teorioihin. Täydellinen tasapaino on kaupungissa, missä pohjoisessa on vuoret suojelemassa kylmältä ja pahalta ja etelässä vettä tuomassa hyvää. Esim. Kieletty Kaupunki on sellaisella kohdalla (vaikka sekä vuori, että vesi ovat sen ympärillä ihmisen tekemät!)

Upeat nuo vuoret kuvissasi! Kulhossa on tuo Palm Springs tosiaan :)

Yaelian kirjoitti...

Aamulla uiminen on ihanaa, nyt vaan on meri vähän kaukana (no ,puolen tunnin busamatka) ja uimapuku ei päälle mahdu.

Hienolta näyttävät vuoret Palm Springsin ympärillä,eikö vuorilla ole lainkaan asutusta? Ennen nykyiseen kaupunkiin muuttoa, asuin vuoristoisessa kaupungissa vuoren huipulla ja maisemat olivat ihania...

marika kirjoitti...

Ihanaa päästä täältä lumimyskystä Palm Springisiin... :)
Ne palmut näyttää olevan 100m. pituisia!

Liivia kirjoitti...

Romaaneissa, joita nuorena luin mentiin aina Palm Springiin lempimään.

Mut vuoriston kupissa olo tekisi ehkä ahdistuneeksi.
Ainakin silloin kun asuin Pyreeneillä, vähän ahdisti. Ehkä meri kuitenkin vaikuttaa vapauttavasti.

Olen luullut muuten että tuo Palm Spring on ihan hip nykyään, ainakin sisustuslehdistä päätellen.

Merja kirjoitti...

MaaMaa, tuolla ainakin taisi suurin osa väestä maata sängyssä krapulassa bileitten jälkeen..

Yaelian, on siellä vuorillakin asutusta, tai lähinnä ylöspäin menevillä teillä. Ihan ylhäällä taitaa olla liian karua asua.

Marika, aika huikean korkeita ne ovat..

Liivia, ei se sillä lailla kupissa ole.. aika isossa laaksossa itse asiassa.. mutta vuoria kuitenkin ympärillä. Ja joo, Palm Springs on nyt hip hip hip. Taidan palata sinne lähiaikoina tutkimaan lisää, täältä kun ajelee vain parisen tuntia.