tiistai 6. lokakuuta 2009

Antiikkia, antiikkia!

Rrrrakastan kierrellä antiikkihalleissa ja vanhojen tavaroiden myymälöissä. Meillä on hakusessa pitkänmallinen lipasto makuuhuoneeseen, hyvä syy siis käydä pienellä nuuskimisreissulla.

Tämä Solana Beachin antiikkihalli on yksi vakiopaikoistani. Loosseja täällä on 140 ja tilaa hallissa yhteensä 1400 neliötä. Tavaraa on paljon, mutta kaikki on hyvin siististi esillä. Yleinen hintataso on keskivertoa kalliimpi (meren läheisyys ja trendikäs alue nääs), mutta olen tehnyt kyllä täältäkin löytöjä.

Yksi loossi täynnä vain vinyylejä. Tuo Lennonin levyn kansi on yksi kauneimmista mitä tiedän. Rakkaus oikein hohtaa tuosta kuvasta (ja musiikkikin on hyvää, joskin siitä tulee aina vähän surullinen mieli).

Söpö pulpetti. Mutta liian kallis, eteenpäin..

Löytö! Jos joskus avaisin kahvilan, keräisin sinne ehdottomasti erilaisia persoonallisia tuoleja. Olen aivan toivoton tuolifani, mies ei ihan ymmärrä tätä intohimoani (en siis ottanut näitä).

Oho. Hyvin harvinaista nähdä täällä vanhoja Marimekon kankaita. Juttelin myyjän kanssa, koska olin tietysti utelias kuulemaan mistä kangas on peräisin.

Löytyy myös hattuja, laukkuja, tauluja, kirjoja, astioita, vaaseja, puisia viivottimia, nukenvaatteita, tilkkupeittoja.... ihan kaikkea.

* * * *
We are looking for a midcentury credenza for our bedroom. What better reason to go check out antique shops? I love love love walking around in antique shops and malls.

Antique Warehouse in Solana Beach is a place I go to frequently. Prices are higher than average but occasionally you can make great finds.

No credenzas here but lots of other cute things.

12 kommenttia:

Savu kirjoitti...

Kiitos turneesta, olipa ihana paikka! Selvisikö marikankaan historia..? Ja miten pystyit vastustamaan noita tuoleja ;) Ihanat!

niina kirjoitti...

Ihana kierros,kiitos!
Olisi kyllä hurjan kivaa päästä koluamaan tuollaisia paikkoja..ehkä vielä joskus:)
Ystäväni on Montanan lähellä vaihdossa ja hän oli löytänyt eräästä antiikkiliikkestä ison hopeisen Kalevala-korun..maailma on pieni!

Minäkään en ymmärrä miten pystyit vastustamaan noita tuoleja,aivan mielettömän kauniit!

Merja kirjoitti...

Savu, kangas oli löytynyt joltain vanhalta mummolta tässä lähialueella.. Tuolit, no, ei ne meille oikein mihinkään sovi. Mutta jos olis se kahvila..

Niina, Kalevalaa löytyy kyllä tässä maassa, ebaystä esim. Tuoleista vielä sen verran että tuollaisia 'kahvila'tuoleja löytyy täältä aika paljon.

Joyful kirjoitti...

I also LOVE walking Antique Row in my city. Sadly we seem to have lost some of the truly nice antique furniture stores but some other great stores with vintage finds have found their place :-)

Liivia kirjoitti...

Joo ja mä ottaisin tuon alimman kuvan peilin tai pukeutumispöydän tai mikä lie. Kiitos kierroksesta, oli ihan mahtavaa olla mukana.

Ja tuon levyn kansi on kyllä kaunis!

Parolan asema kirjoitti...

Älyttömän runsas paikka, voi mitä valikoimaa, kunpa täälläkin olisi noin monipuolista tarjontaa, vau! Ymmärrän täysin tuolivillityksen, niillähän selkeästi sielu, kun katsoo vain ;)

Merja kirjoitti...

Joyful, in this place some of the stuff is also changing, you cannot so much call it 'antique' but very much vintage, yes. I kind of like it that way, that they have layers of different eras, otherwise it could be kind of stuffy.

Liivia, tiedätkö, vasta kuvia katsellessa hoksasin tuon peilin, mietin että miten en oikeasti 'nähnyt' tuota paikan päällä..

Parolan asema, useimmat 'antiikkipaikat' on täällä juuri tätä. Isoja halleja joissa loosseja, ja tavaraa hyvin monelta aikakaudelta. Näissä pitää viettää runsaasti aikaa jos haluaa kaiken kunnolla nähdä. Joskus olen ollut koko perheellä ja siitähän ei oikein tule mitään.. lapset ei luonnollisesti jaksa näitä kierrellä..

Matroskin kirjoitti...

Eikö sua koskaan ala itkettää, kun on niin paljon ihania tavaroita?

Vilijonkka kirjoitti...

oooo, mä sekoaisin tuolla. Ja olipas herkuliset, sellaiset soivat värit tuossa kankaassa. Keltainen on kyllä ihana, ja vaikea. Etkö mihinkään sortunut?

Merja kirjoitti...

Matroskin, joo.. Ainahan sitä miettii että jos olisi tilaa.. Tai no nythän meillä juuri on tilaa, hyvin paljon, mutta ei taatusti ole kun muutetaan täältä pois. En uskalla haalia siis. Itkettää mua kyllä se jos näen että tavara seisoo, myyjien puolesta siis. Kun soisi että jengi ostaisi mieluummin vanhaa ja käytettyä ja sielukasta kuin ketjuhuonekaluliikkeiden massatuotantoa. No ei meilläkään tietysti kaikki ole vanhaa, kaukana siitä. Mutta on meillä ihan hyvin kannatettu vanhojen tavaroiden kauppojakin..

Vilijonkka, sorruin muutamaan pieneen. Ehkä näytän niitä vielä.

Heidi kirjoitti...

tuollaiset paikat ovat aarreaittoja jo pelkästään visuaalisesti. Puhummattakaan niistä tarinoista, joita ne kantavat mukanaan.

Joyful kirjoitti...

Hi I'm back! I thought I would tag you to play a simple game of photo tag. Please see the simple rules at my last blog entry. I look forward to seeing your story and your photo.