lauantai 17. lokakuuta 2009

Seitsemän faktaa

1. Pidän itseäni maskuliinisena naisena. Viihdyn hyvin miesseurassa, tykkään mutkattomasta puhetyylistä ja suoruudesta. Minulla on paljon miesystäviä, onneksi aviomies ei kyseenalaista sitä vaan ymmärtää että mistään romantiikasta siinä ei ole kysymys.

2. En syö sipulia missään muodossa. Eikä muuten miehenikään.

3. Olen mielipideasioissa ja isommissa päätöksissä hyvin selkeä, nopea, kyllä tai ei, on tai off. En harmittele menneitä päätöksiä ja asioita, ne on olleet, menneet, koetut. Pienempiä juttuja kuten 'menisinkö tänään sinne vai tänne' saatan jauhaa liiankin pitkään.

4. En pidä koskaan meikkivoidetta kasvoilla. Kalifornian auringosta saa tarpeeksi väriä, enkä oikein siedä mitään ylimääräisiä tököttejä poskilla, kosteusvoiteita lukuunottamatta. Silmiä tykkään kyllä meikata, mutta aurinkolasit yleensä korvaavat senkin tarpeen. Huulipunaa taas on oltava!

5. Jos joku kysyy minulta jotain, neuvoa, mielipidettä, ohjetta, eikä sitten kuuntele vastausta, kiehun raivosta. Tosi moukkamaista, minun mielestäni.

6. Pienet arjen luksusasiat ovat minulle tärkeitä. Joka aamu minun on saatava ranskalaista lempiteetäni, joka on paitsi törkykallista myös hankala löytää kaupoista. Enkä ymmärrä sitä miksi monessa kahvilassa hemmotellaan kahvinjuojia loputtomilla eksoottisilla sekoituksilla mutta teenjuojille on tarjolla vain jotain liptonkeltaispusseja. Kyläpaikoissakin tähän törmää. Törkeätä.

7. Olen huono sulkemaan asioita pois päästäni. Siellä surraa koko ajan. Visuaalisia asioita, ideoita, päähänpistoja. Suljen nämä jutut vasta nukkumaan mennessä, ja silloin nukahdankin välittömästi. Ja vaikka päässä pörrää, en oikein osaa huolehtia mistään. Otan asiat vastaan pragmaattisesti, ja tiedän että kaikki sutviutuu, joskus jopa ihan itsestään.
Kiitos Mizyénalle ja Hanstulle haasteesta!

Kuvat pienestä puutarhaspasta, johon törmäsin eilen matkallani. Kangaskauppa jota hain olikin suljettu, joten päädyin haahuilemaan siellä täällä ympäri Encinitasta.

I got requested to tell seven less-known facts about myself. Well, here goes:
1. I consider myself to be a rather 'masculine' woman. I like the company of men, because talk tends to be more straightforward, honest, and well, fair. I have a few male friends, fortunately my husband understands that it is not romantic in anyway.
2. I do not eat onion, in any form. Neither does my husband, incidentally. We make a good pair.
3. Regarding opinions and decisions, I can be very on/off, yes/no, quick to say what I think. When making smaller decisions though, such as what should I do today, I can do a lot of hemming and hawing.
4. I don't wear much make-up. Never any foundation, since the California sun provides plenty of color. I do like to wear eye make-up, but even with that I'm often lazy. Fortunately we have to wear sunglasses a lot around here. Lipstick is a must, however.
5. If someone asks me for advice, guidance, an opinion - and then does not listen, I start boiling. I think it is so inconsiderate not to listen after you have asked a question. Unfortunately, I run into this a lot here in the States. People love to hear their own voice around here.
6. Small everyday luxuries are important to me. It matters what I drink in the morning, I will not go without my favorite tea (French, very expensive and hard to find). I do not understand cafés that have dozens of varieties of exotic brewed coffees and then offer very plain teabags to teadrinkers. It is not fair or very civilized either.
7. I have ideas, visual things, plans constantly buzzing in my head. During waking hours. When I go to bed, I fall asleep very quickly. When it comes to practical worries, I generally have none. I like to take things in stride, and often think that most things will take care of themselves, given enough time.
Speaking of everyday luxuries, I ran into this pretty garden spa while wondering around Encinitas. I would not mind taking a little massage break there.

13 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Oletko tehnyt mekon itse? Olen ihan samaa mieltä teestä (lopetin juuri kahvinjuonnin kokonaan).

Merja kirjoitti...

Ei mulla tollaiseen riittäisi kärsivällisyys :) Odd Mollyn, löysin joskus aika hyvään hintaan alennusmyynnistä.

Yaelian kirjoitti...

Nätti pitsimekko tosiaankin...

Kiva lukea näitä faktoja:-)

Liivia kirjoitti...

Vai ei sipulia?! Eikö edes valkosipulia?
Koko ruuanlaittoni perustuu tomaatille ja sipulille. Mutta raakaa sipulia en niin kaipaa mihinkään.

Minäkään en muuten ikinä käytä meikkivoidetta. En ole koskaan edes omistanut.

Minussa on myös kosolti jätkää, tiedän mistä puhut. Ulkoisesti en kyllä halua olla maskuliininen:)

Näitä oli kiva lukea:)

Matroskin kirjoitti...

Minulle meikkivoide on tärkeä, mutta vahdin etten muutu sellaiseksi naiseksi, joka ei voi viedä roskia meikkaamatta. Kaupungillekin pitää mielestäni uskaltautua meikittä toisinaan.

pikkujutut kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
pikkujutut kirjoitti...

menipa edellisessa sanat sekaisin, joten uusintana...

Minullakaan ei ole ollut koskaan meikkivoidetta, nykyaan en edes paljoa meikkaa. Tosin tummat kulmat ja ripset auttavat asiassa.

Jatkyytta loytyy taaltakin, silleen sopivasti.

Jain miettimaan tuota miksi miehiin yleensa liitetaan tuo suoruus? Olen tormannyt useampaankiin mieheen, joista suoruus on todella kaukana. Pahaisia kavereiden selkaanpuukottajia ja tyhjanpuhujia. Ehkapa se suoruus on ennemminkin persoonallisuuspiirre kuin sukupuolijuttu.

Merja kirjoitti...

Yaelian, joo, mielellään niitä olen lukenut muiltakin.

Liivia, hymyilen täällä, minulta ja mieheltä kysytään AINA emmekö syö edes valkosipulia. Ja sanomme aina samaa: valkosipuli on ihan eri asia kuin sipuli :) Kyllä, syömme paljon valkosipulia!

En ole kyllä ulkoisesti mitenkään jätkä itsekään. Enkä myöskään äärihempeästi osaa pukeutua..

Matroskin, joo, ei mitään ongelmaa minullakaan olla kokonaan meikittä. Aamuiset lasten kouluunviennit menee just näin, naama ihan omanaan :)

Pikkujutut, minäkin kiitän äitiä perityistä tummista kulmista, ne auttaa paljon asiaa. Mitään kulmakyniä ei tarvitse ostella..

Ja tuo mitä sanoit suoruudesta, varmaan ihan totta. Yleistystähän se on. Mutta omalle kohdalle on sattunut sellaisia suoria tapauksia.

marika kirjoitti...

Voi kun minä voisin ilman meikkivoidetta lähtea kaupunkille.
Mä tuun ihan kateeliseksi... höh te "hyvänihoiset" naiset :-)

Minustakin oli kiva lukea näitä !

violet kirjoitti...

Mun olisi hankala olla ilman sipulia mutta totta kai nämä ovat makuasioita eli ymmärrän.
Teejutusta ajattelen samoin.
Minä myös viihdyn aika usein miesseurassa paremmin. Hekin minun seurassani, heh heh.

Olen huomannut samaa mitä tulee päätöksen tekeen isoissa/pienissä asioissa. Isommat sujuu niin paljon helpommin kuin jotkut tyyliin mihin mennä huomenna kun on vapaapäivä...

Meikkivoidetta käytän melkein aina, muttei se ole mikään semmonen juttu etten "voisi" ilman sitä liikkua. Eikä se ole liioin paksua tököttiä jolla tehdään maski naaman päälle;-)

Onko tuo sun autosi? POikien koululla tuo tuntuu olevan kovassa huudossa. Vähän joka naisella on!

Merja kirjoitti...

Marika, mun ihoni ei ollut teini-ikäisenä eikä nuorena naisena kovin hyvä. Mutta vanhemmiten on kuivunut ja tullut paremmaksi. Itse mietin että saattaa johtua osaksi juuri siitä etten ole missään meikkikierteessä.. Osansa on sitten hormonitilanteella, joka on ollut mulla aika lailla vakio viimeiset parikymmentä vuotta, lääkkeistä johtuen.

Violet, joo, ei ne ole enää mitään tököttejä sinänsä. Mulle ne vain kaikki jostain syystä TUNTUU tökötille. Mua ahdistaa laittaa naamaan niitä.

Mun autohan se. Tai sellainen nimike sillä on. Mies sillä kyllä ajaa työmatkansa melkein joka päivä. Perjantai oli poikkeus, sain itselleni. Pyrin kyllä ajamaan vähän. Tuo on siitä hyvä että kuluttaa suhteessa aika vähän bensaa. Täällä se normiauto on taas sellainen iso ja muhkea maastoauto, oivoi. Tosin ne on onneksi alkaneet pikkuisen vähentyä, osa porukasta on tullut järkiinsä.

Joyful kirjoitti...

That is a pretty garden spa. At first I thought it was your home and was going to say how fortunate to have such a retreat :-). Nice if you can go there and recharge from time to time, but it looks like you live so close to the beautiful beach and that is as good as a spa.

MaaMaa kirjoitti...

Poika nimeltä Päivi, sillä on huulipunaa :)
Kuullostat juuri sellaiselta, kuin kuvittelinkin. (eli siis mukavalta, rehdiltä ja sopivasti rennolta)

Kiva lukea 7 asiaa, lukisin kyllä enemmänki, mutta kyllä 7 on ihan hyvä lukema :)