keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Kaupungin keuhkot

Balboa1

Balboa2

Balboa3

Olen ihan nolottavan vähän kertonut yhdestä San Diegon ykkösnähtävyydestä, Balboa Parkista. Tämä mahtava puistoalue sisältää paitsi eläintarhan myös neljätoista museota, tiedekeskuksia, puutarhoita, ison kasvihuoneen ja paljon muuta. Neljänä tiistaina kuukaudessa tiettyihin museoihin pääsevät kaikki kaupungin asukkaat ilmaiseksi - museoita ja päiviä vuorotellaan siten että useimmat niistä on mahdollista nähdä maksamatta mitään.

Jokaisena päivänä vuodessa puistosta voi myös nauttia vain käveleskellen siellä täällä. Maisemointi ja arkkitehtuuri on niin kaunista, ettei museoiden antia välttämättä edes kaipaa.

Minun lempipaikkani Balboassa on taiteilijakorttelit. Keramiikkaa, maalauksia, lasinpuhaltajia. Heleitä värejä ja leppeän boheeminen tunnelma.

Balboa4

Balboa5

Balboa6

16 kommenttia:

Hanstu kirjoitti...

Oi! Upean näköistä! Niin värikästä, mutta silti lähes seesteisen kaunista :) Kiitos taas kerran ihanista kuvista!

Kirsi kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa tosi ihanalta! Ja että yksi alue pitää sisällään kaiken tuon?! Toisaalta onhan siellä populaa, taitoa, mahdollisuuksia -ja rahaa?- tarjolla ihan eri määrissä kuin meillä täällä Suomessa tuollaiseen... ;) Blogisi on muuten mitä parhainta mainosta Kalifornialle. Tai mille tahansa muullekin paikale, missä kulloinkin satut majailemaan. Kuvasi saavat huokailemaan ja kaipaamaan POIS!

Yaelian kirjoitti...

Olenkin odottanut,että kerrot tuosta Balboa Parkista.Se ja kaikki mitä siellä on teki lähtemättömän vaikutuksen ,ja ihan senkin vuoksi olisin heti halunnut muuttaa San Diegoon:D Eläintarha oli paras koskaan näkemäni ja koko alue on niin niin upeaa ja siellä kaunista ja paljon nähtävää! Lisää kuvia please!!

Liivia kirjoitti...

Kuullostaa ja näyttää kiehtovalta, tahtoisin nähdä, jos niille nurkille päätyisin!
Tuo lummekuva on niin kaunis.

Lii-na kirjoitti...

Hei. Elämäsi vaikuttaa lähes täydelliseltä. Uusia paikkoja ja nähtävyyksiä päivästä toiseen, reissuja sinne tänne ja perheen kanssa oleskelua koko ajan. Miten onnistuit?

Käytkö töissä? Entä miehesi? Miten elätätte itsenne noin ihanassa paikassa ja noin täydellisesti? Miten se onnistuu?

mizyéna kirjoitti...

Ihanat nuo toiseksi ja kolmanneksi alimmat kuvat ♥

Kenza kirjoitti...

Tuo on varmasti upea paikka! Piti käydä sielläkin lomalla, mutta aika loppui kesken :( Hienoa, kun asukkaille on ilmaispäiviä!

s a n s k u :) kirjoitti...

mua harmitti niin kun ei ennatetty tuonne. seuraavalla kerralla!

Anonyymi kirjoitti...

Joko järjestät lukijamatkaa? =)))

Merja kirjoitti...

Hanstu, kiitos.

Kirsi, aika paljon tälle alueelle on rakennettu vuoden 1915 'maailmannäyttelyä' varten. Toinen näyttely alueella oli 1935-36 jota varten rakennettiin lisää. Rahaa... tietysti tällä alueella asuu paljon varakkaita mutta toisaalta osavaltion talous on tällä hetkellä huonossa jamassa.

Yaelian, Balboaan on meiltä reilun puolen tunnin ajomatka joten siellä ei kauhean usein käydä.. mutta varmasti tulen vielä jotain sieltä näyttämään.

Liivia, lumpeet olivat hyvin Monetmaisia, vaikkakin nyt vähän harvassa..

Lii-na, mitähän tuohon nyt sanoisin... Siitä voisi aloittaa että elämä on arpapeliä. Se heittää joskus arvaamattomiin paikkoihin. Mieheni sattui saamaan täältä työpaikan (jota ei enää ole). Tällä hetkellä meillä on harvinaisen paljon perheaikaa, mikä on ihana asia, ja kaikki perheen jäsenet nauttivat siitä, mutta huomisesta ei kukaan tiedä. Se epävarmuus ei kuitenkaan estä minua ottamasta kuvia ja nauttimasta tästä niin kauan kuin sitä kestää!

Vaikken koe olevani kenellekään tilitysvelvollinen, voin kertoa että teen satunnaisia kuvauskeikkoja ja minulla on pieni Etsy-putiikki jonne pääsee blogini linkistä. Se ei kuitenkaan missään nimessä meitä elätä :)

Mizyéna :)

Kenza, joo tuo ilmaisjuttu on minustakin mahtava asia.

Sansku, joo ilman muuta Balboa pitää nähdä!

Anonyymi, tjaa.. kierrättää voin ainakin täällä paikan päällä jos tänne joku eksyy!

Kirjailijatar kirjoitti...

Ihan uskomatonta, että voi olla noin paljon museoita yhdessä puistossa! Eihän sitä oikein pysty käsittämään, kun täällä on vähän pienemmät ympyrät. Kauniin näköistä...taiteilijakorttelit kuulostaa mielenkiintoisilta.

outi kirjoitti...

tuolla olisi kiva käydä.
hyvä että kaupungilla on keuhkot. näinä päivinä helsingin keskustassa pöllyää katupöly niin reippaasti että tekisi mieli vetäytyä jonnekin syvemmälle puistoon.. täällä nyt ei kyllä ole vielä lehtiäkään puissa, mutta kuitenkin..

Anniina kirjoitti...

Oho, justiinsa latailen kuvie nettiin... arvaatko mistä? On se vaan kiva alue!

Vilijonkka kirjoitti...

Miten siellä osaa edes valita mihinkä niistä 14 museoasta haluaisi! Ja tuo aurinko ja valo, oih, sen kaipuusta me miehenkin kanssa eilen puhuimme. Täällä kun koko kevään ja talven on aurinko vilauttanut itseään enintään kerran viikossa muutaman tunnin, muuuten saaste/sumupilvessä ollaan vaellettu. Onneksi on nämä sun kortit niin saan minäkin aurinkoenergiaa! Että kiitos!

Heidi•Helmiina kirjoitti...

Kiitos taas "matkaraportista". Olette onnekkaita, kun pääsette yhdessä retkille. Kiva itsekin päästä edes näin virtuaalisesti johonkin, kun oikeasti kierretään samoja (ankeita) katuja.

Celia kirjoitti...

Ihana paikka ja nuo lumpeet, oi!!!

Nämä sinun reportaasit ovat avanneet silmäni aivan uudelle Kalifornialle. Aikaisempi käsitykseni tuosta paikasta on ollut tosi kliseinen ja ennakkoluuloja täysi. Ihan nolottaa, kun miettii. Toki noita tv: stä tuttuja juttuja sieltä varmaan kans löytyy, mutta noon paljon muutakin.