maanantai 12. huhtikuuta 2010

Mirror, mirror

Mirror

Lavender1

Pitäisi olla karsimassa tavaroita, lajittelemassa ja luopumassa. Sen sijaan vein perheen La Mesaan, jossa on mielestäni parhaat vanhan tavaran kaupat koko San Diegon seudulla. Ja siellä se odotti, yksi vanha peilikaunotar.

Hullua sinänsä, tässä talossa kun on peilejä käsittämätön määrä, suoraan verrannollinen eteläisen Kalifornian ulkonäkökeskeisyyteen. Mutta ne ovat kaikki kiinteitä, tähän taloon kuuluvia, eivät meidän omia (onneksi).

Kun seuraavaan omaan asuntoon päästään, tahdon sinne vain tällaisia vanhoja kauniita. Ei mitään lääkekaappipeilejä, kiitos.

Saimme perjantaina pihapiristyksen. Kaikki rikkaruohot kitketty, pensaat, puut ja ruusut leikattu, uusia kukkia istutettu. Istuin pitkään pihakeinussa ja katselin laventeleissa pörrääviä kolibreja ja mehiläisiä.

Lavender2

A vintage mirror find, over the weekend.

Really should be sorting through our things, and getting rid of stuff instead of getting new. But the mirror was irresistible. Besides, we only own one mirror right now.

Funnily though, our house is full of mirrors, over the sinks and on the doors. Luckily they belong to the house that we are renting, and are not ours. I think the crazy amount of mirrors reflects how conscious southern Californians are about their appearance.

13 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Herttainen löytö! Eihän tuollaista edes lasketa tavaran haalimiseksi, eihän.

Jossain sisustuslehdessä näin kuvan kylpyhuoneesta vanhassa talossa, jossa lavuaarin yläpuolelle oli kerääntynyt useita erilaisia vanhoja käsipeilejä nauloista roikkumaan. Johan se peilattavakin näyttää kauniimmalta jos itse peilikin on kaunis.

Parolan asema kirjoitti...

Vanhat peilit ovat kyllä vastustamattomia, aina mietin ketkä muut niistä on kuvastusta tiiraillut ennen itseä, patina tuo vain kaunistusta, omaan heijastukseenkin ;) Ja voi, kolibreja! Koitan kuvitella, onpa ihana ajatus..

hietzu kirjoitti...

Todella kaunis peili! Mielestäni juuri tuo erikoinen muoto tekee siitä mielenkiintoisen ja kauniin.
Ps. Pidän todella ottamistasi kuvista. Sinulla on silmää kuvakulmille :)Mukavaa tulla aina tirkistelemään päivityksiäsi.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka jaksaa jostain peileistä innostua, jos on noin hienot kengät ;)! Ei vaan - on peilikin hieno.

Ja laventelit. Minä olen niitä iskenyt ruukkuihin parvekkeelle, kun tuntuvat kukoistavan myös tälläisessä "ei niin rakastavassa ja säännöllisessä" hoivassa...

Kamojen karsiminen - hohhoijaa. Meillä on taas vuoden sisällä muutto tulossa mitä tod.näk. ja koetan hoitaa tuota karsintaa ihan säännöllisesti. Emme mielestäni ole mitenkään kovia ostelemaan - paitsi kirjoja aika usein - ja silti jotain ihmeryönää ilmaantuu kaappeihin ja hyllyille. Outoa ja rasittavaa. Vaan puhtia sulle karsintaan, siitä tulee kyllä jotenkin "puhdistunut ja selkeä" olo. Mulle siis ainakin.

Lempi Sveitsistä

Lempi Sveitsistä

Lempi Sveitsistä

Ilona kirjoitti...

Ah, peilikuva on mahtava. Mitkä kengätkin!

Yaelian kirjoitti...

Hieno peili ja peilin heijastus;kenkäsi ovat ihanan väriset!
Ja laventelin tuoksu on ihana!

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä olen pitkään haaveillut vanhasta peilistä, sillä sellainen sopisi tänne hyvin. Tässä talossa ei juurikaan ole peilejä. Tuo yksilö on kaunis.

Kesällä mökillä on hauskaa, kun saattaa kulua pari viikkoakin, ettei katso ollenkaan peiliin. Se on vapauttavaa.

s a n s k u :) kirjoitti...

kiva kengat! itsellani tosi vaikeaa talla hetkella loytaa mitaan kivoja kenkia.

Anonyymi kirjoitti...

Mun pitää ilmeisesti mennä kans vanhojen tavaroiden kauppoihin mutta sillä asenteella, että en muka hae mitään. os menen etsimään vaikka nyt just peiliä niin ei ole missään mitään.

Mies siirsi eilen laventelin taas astetta isompaan ruukkuun.Ihme kasvi. Monta kesää ja talvea jo kukkunut hengissä.

Ihanat kengät nuo!

Saara kirjoitti...

Ihanat kengät :) itsekin juuri postasin blogiini uusista korkokenkäsandaaleistani :)

Merja kirjoitti...

Vilijonkka, just tätä vahvistusta hain, että eihän tämä oikeasti ole mitään tavaran haalimista.. sen pelastamista vaan, eikös niin..

Käsipeili-idea kuulostaa hauskalta, voin vaan kuvitella että meillä mies vois nurista. Hän peilaa enemmän kuin minä ;-)

Parola, juu, en voi vastustaa noita vanhoja peilejä..

Kolibreista: niitä on tosi kiva seurata. Uskomaton se siipien lyöntitiheys, ja miten pieniä ne linnut ovat. Yksi raukka teki pesän meidän pihan puuhun, istui siellä hautomassa. Kurkattiin pesään kun oli jossain lennolla ja eihän siellä ollut mitään. Taisi olla vaan toiveikas että jotain tulisi.

Hietzu, muoto minuakin viehättää. Kiitos kommentistasi!

Lempi, nuo kengät on mulla olleet valitettavan vähällä käytöllä. Nyt toista kertaa jalassa. Mutta tykkään kyllä niistä.

Karsiminen on meillä vähän pakko, muutto tulee kohta, enkä aio haalia mukaan mitään ylimääräistä (vanhoja hienoja peilejä lukuunottamatta :)

Ilona, kiitos!

Yaelian, tuo väri on pikkuisen hankala kengissä mutta ah niin Kaliforniaa. Turkoosia näkee täällä paljon.. jo meressä tietysti..

Kirjailijatar, jos mulla olisi mökki jossain metsässä en varmaan piittais peileistä itsekään. Meillä on vaan se siirtolapuutarhamökki.. ja hmm... oli siellä yksi pikkuinen vanha peili varastossa jonka ajattelin siirtää eteiseen..

Sansku, voi sun pitäisi tulla käymään täällä uudestaan. Tämä on kenkätaivas. Siitä huolimatta ostan kenkiä tosi harvoin.

Piilomaja, täällä on niin valtavasti tavaraa ja edelleen lamanpoikanen joten aina löytyy sitä mitä on hakemassa. Hyvä juttu siinä mielessä että hinnat on nyt halvemmat, huono taas sen vuoksi että tulee helpommin hankittua. Vaikka aika ranttu olen kuitenkin tavaran suhteen.

Ja kengät, ne kopisee tosi kivasti, puinen pohja ja korko. Vähän kyllä turhan korkea korko mutta ainahan sitä joskus on kiva keikistellä.

Saara, kiitos. Pitääpäs kurkata sinunkin kenkiäsi.

Bisquits kirjoitti...

Todella kauniit nuo sinun puukenkäsi. Muutenkin ihastelin peilejäsi, tuollaiset on itsellä vielä hakusalla. Aulaan ja ruokailuhuoneeseen pitäisi saada peilit vielä.

tiina kirjoitti...

Nämä kuvat ovat kerrassaan ihastuttavat, varsinkin viimeinen on niin kaunis!