keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Mission

Mission1

Mission2

Vielä muutama kuva lähetysasemasta itsestään.

Kaikki näkemämme missionit täällä Kaliforniassa ovat olleet hienoja, historiallisia paikkoja. Meillähän ei niin tuosta sanomasta itsestään välitetä, mutta kyllä nämä ehdottomasti käynnin arvoisia paikkoja ovat, oikeita rauhan tyyssijoja.

Espanjalaiset valloittajat ovat aikoinaan nämä lähetysasemat perustaneet, levittämään katolilaista uskoa Amerikan mantereelle. Katolisen kirkon omistuksessa ne ovat edelleenkin. Tunnen vähän huonoa oloa siitä että annamme käynnillä rahaa katoliselle kirkolle (näihin on pääsymaksu), ajatellen kaikkea sitä hyväksikäyttöä mitä kirkossa on katsottu läpi sormien. Toisaalta kuitenkin pidän tärkeänä tuota työtä mitä he tekevät restauroidessaan ja ylläpitäessään näitä menneisyydestä kertovia hienoja miljöitä.

Kaksipiippuinen juttu.

Mission3

Mission4

Mission5

Mission6

This is probably last mission visit since we have now seen all of the three that are close to us.

We do not care so much about the message delivered by the church.. but the historical aspect of these places definitely makes them worth the visit.

And every time I go to one of these places,
this song by one of my favorite artists starts playing in my head. She's so lovely and talented.

7 kommenttia:

Olina kirjoitti...

Hui tuota ensimmäistä kuvaa. Mahtava asetelma:)

Katolinen kirkko, niin... Miten pelkkä sanakin jo tuo niin monia negatiivisia konnotaatioita. Mutta samaa mieltä olen kanssasi, historiallisten miljöiden ylläpito ja kunnostus on arvokasta työtä, eikä ilmaista sekään, joten toki tukemisen arvoista.

Vilijonkka kirjoitti...

Upea miljöö, kaunis valo! Ja ihaillen katselin noita valkoista valkoisempia kalkkittuja seiniä. Kuin pilviä.

En halua vähätellä missään ja milloinkaan tapahtuneita hyväksikäyttöjä. Mutta mielestäni on myös muistettava katolisen kirkon piirissä työskentelevien lukumäärä ja suhteuttaa julkisuuteen tulleiden tapausten määrä keskenään. En faktoja tiedä ja eittämättä on tutkinnan paikka, mutta haluan uskoa kyseisenkin kirkon tuoneen maailmaan enemmän hyvää kuin pahaa. Aivan puoleeton en tietenkään ole, sillä kävin katolisten nunnien pitämää lastentarhaa useita vuosia - ja hyvällä muistelen, vaikken itse sanomaan en niin täysillä uskokaan.

Että ehkä te kuitenkin voitte käydä ihastelemassa lähetysasemia jatkossakin. Minä ainakin toivon niin, koska nautin näistä kuvista!

Merja kirjoitti...

Olina, katolinen kirkko on ollut aika paljon täällä esillä radiossa, taas ajankohtaisten juttujen vuoksi. Vaikuttaa siltä että pinnan alla muhii kaikenlaista.

Vilijonkka, en tiedä tuleeko näillä enää käytyä, koska kaikki kolme lähellä olevaa on nyt katsastettu. Seuraava lähin on nyt Losissa, ja sen kaupungin liikenne on niin syvältä etten sinne pelkästään tämän vuoksi lähde..

Olet ihan oikeassa siinä että katolinen kirkko on valtavan iso laitos. Ja tottakai paljon hyvää tehty. Minunkin mieheni on käynyt aikoinaan katolista koulua. Mutta minä uskon (ja ihan aiheesta) että näitä tapauksia on paljon enemmän kuin mitä on tullut julkisuuteen. Ja mikä minua raivostuttaa eniten, on se että päättävässä asemassa olevat henkilöt kirkoissa ovat systemaattisesti sulkeneet silmänsä näiltä tapauksilta, suojellakseen niitä hyväksikäyttäjiä. Kieltäneet että mitään on koskaan tapahtunut, vaikka on ollut selviä todisteita.

Kirjailijatar kirjoitti...

Ensimmäinen kuva on huikea, mikä lataus. Olet vanginnut nuo siunaavat kädet hienosti. Ja pidän kovasti myös viimeisestä kuvasta, se on niin valkoinen.

Kirsi kirjoitti...

Olkoonkin katolisen kirkon piiri laaja eikä se tietenkään ole läpeensä mätä, mutta näitä uutisia vaan putkahtelee jatkuvasti, siellä ja täällä. Tuo Torin "past the mission" on muuten hieno biisi. Huonompikin luritus voisi siis päässäsi piinata noilla reissuillasi. ;)

Vilijonkka kirjoitti...

Kyllä kyllä, salailu ja rikollisen suojelu näissä tapauksissa on raukkamasita ja niin, häpäisee koko laitoksen, murentaa luottamuksen, ja aiheellisesti. Kuten Olinakin tuossa kirjoitti, niin koko nimi saa nyt monia negatiivisia assosiaatioita liikkeelle.

Mirja kirjoitti...

Mitenkään vähättelemättä myöskään katolisen kirkon pedofiliatapauksia, niin jotenkin odottaisi, että valtaapitävien poliitikkojen pedofiilirenkaista puhuttaisiin samassa määrin, näitä pedofiilirenkaita, joihin on sekaantunut hyvinkin vaikutusvaltaisia henkilöitä on 2000-luvun alussa paljastunut mm. Portugalissa, Belgiassa, Iso-Britanniassa ja kaikki tapaukset on kuitenkin haudattu enemmän tai vähemmän maton alle, eikä kukaan enää juurikaan puhu niistä enää. Mätää on paljon, mutta se ei ole vain katolisessa kirkossa, kuten annetaan ymmärtää.