perjantai 15. toukokuuta 2009

Kaksi kertaa kesä

Kotiuduttu reissuista. Nyt vaan nautiskellaan kodista ja parhaista kesäpäivistä vähän aikaa. Havahduttiin siihen, että sisäpiha oli laittamatta, ja sehän on mainio paikka viikonloppuaamuina istuskella ja syödä aamiaista.

Tuo penkki on tiikkiä, vasta hankittu. Nyt vain annetaan sen rauhassa haalistua auringossa, tahdotaan siitä sellainen hillitty harmaa. Joku vuosi saattaa vierähtää, mutta ei sen väliä.

Tilasin itselleni Luckyn. Lehti täyttää hömppää, meikkejä, vaatteita, sen semmoista. Mutta jos vuoden lehdet saa 10 dollarilla, miksen ottaisi?

Olen hurahtanut pirtelöihin. Tehosekoittimeen mansikkaa ja tuorekurkkua (mansikkaa puolet enemmän), sekaan lorautus maitoa. Ei kaipaa sokeria. Hyvä nesteenpoistojuoma ennen armotonta Suomi-kesän herkuttelua.

Ja kun pirtelöön ei laitettu sokeria... tässä pieni sokeri pohjalle. Pihallamme on nyt myös rautasänky, johon aiomme tuunata puisen sälepohjan ja patjan päälle. Ihana päiväunipaikka! (kunhan tulee valmiiksi..)

16 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Sisäpihalla pirtelön kanssa ,kuulostaa ihanalta! Kaunis penkki ja mattokin näyttää siihen hyvin sopivan.
Pirtelöitä laitan minäkin joka päivä, yleensä vihreitä sellaisia.Ja kurkku sopii niihin tosi hyvin.Myös tuo sinun mansikka+kurkku sekoituksesi kuulostaa hyvältä.

mizyéna kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Katsoin tokasta kuvasta, että mitkä herkut laatat teillä on maassa mutta se olikin kaunis matto!. Rautasänky me halutaan nähdä kokonaisuudessaa ja kiitos smoothie reseptistä. Alkaa tosisaan tuntumaan lanteilla tämä suomituliaisten herkuttelu ja huomenna jo taas tulee lisää. :)

s a n s k u :) kirjoitti...

Tosi kivat laatat teidan pihalla. Tykkaan myos rautasanky idiksesta.

Mina en tykkaa maidosta joten teen aina omat smoothieni mehuilla. Sitten vaan lisaan pakastettuja marjoja tai hedelmia (Costcosta ostan ison pussin). Jaadytan aina kypsat banaanit myos paloina ja niita kun lisaa niin tulee ihanan vaahtomaista smoothiea.

Ah, onko noi laatat siis matto... Pitaakin katsoa uudelleen. :)

s a n s k u :) kirjoitti...

Matto. :)

Merja kirjoitti...

Yaelian, taidan ottaa tavaksi tuon aamupirtelön pihalla. Ja mansikka-kurkku on tosi raikas yhdistelmä.

Mizyena, tuo matto on tehty kierrätetystä muovista. Muuten en muovimatoista välitä mutta kierrätysperiaate tuossa viehätti.. ja se ettei ollut perinteinen raitaräsymattotyylinen. Herkuttelusta - mää en ole saanut herkutella suomijutuilla nyt vähään aikaan ja ne pyörii koko ajan mielessä. Mutta muita herkkuja kyllä on tullut nautittua, piti alkaa liikkumaan ihan huhkimalla. Onneksi suuntaus on nyt alaspäin..

Rautasänkyä on vaikea nyt kuvata mitenkään nätisti mutta jos ottaisin sitten kuvat kun saadaan se valmiiksi?

Sansku, joo maidonhan voi korvata haluamallaan nesteellä. Appelsiinimehu-ananas-banaani on myös aika hyvä soossi :)

Liivia kirjoitti...

Huokaus rautasängylle, sellainen pihassa on kyllä erään unelman täyttymys, olisi ainakin minulle.
Mutta eipä kovin hyvin sovi meidän sadekesiin, saisi olla aina raijaamassa patjaa sisälle-ulos. Tähän päätelmään tulin.

Ihanalta näyttää lepopaikkanne!

Merja kirjoitti...

Liivia, siksipä just laitoinkin tänne. Täällä kun ei sada juuri koskaan.. Mutta tuo pohja tuottaa kyllä vähän päänvaivaa, mitä tehdä sen kanssa.

Savu kirjoitti...

Ihana kesä teille tulossa, ja on jo! Pakko kertoa, että smoothie/pirtelö innostus on vallalla meilläkin. Ostaa hurautin koneen ja sillä hurautellaan joka päivä herkkuja. Ja totta on ettei sokereita kaipaa. Innostuin vallan, että tässähän tulee syötyä hedelmää huomaamattaan, olen muuten turhan laiska ja huono niitä laittamaan. Mansikka-mango-bansku maustamattomalla jugurtilla on meidän aamupalasuosikki :) Tosin patioaamut ovat menneet talvenmyötä, mutta kyllä se uusi kesäkin sieltä tulee..!

violet kirjoitti...

Mansikan ja kurkun yhdistelmää en oikein osaa kuvitella, mutta voisihan tuo maistua minullekin. Tuota rautasänkyä sulkta varmaan kadehtii moni;-)

Saara kirjoitti...

Sisapiha kuulostaa niin viehattavalta! Makin jaan odottamaan kuvia rautasangysta..

Mulle kavi samanlainen tilataan-nyt-kun-halvalla-saa lapsus Martha Steward Livingin kanssa. Mielenhairio. Voi apua! Ekassa numerossa kerrottiin yksityiskohtaisesti kuinka tehdaan kermavaahtoa from scratch..

Anonyymi kirjoitti...

Oi mikä rautasänky! Aivan ihana! Minä pihatonna ja sängytönnä voin vain haaveilla moisesta haaveiden päiväunipaikasta!

Hömppä on ihmiselle hyvästä pieninä annoksina. Ja jos kerran halvalla sai:)

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Näistä välittyy täydellinen rentoutuminen - kaunista ja huippukaunista myös alemmissa postauksissa, niin miljöö kuin tyttäret lierihatuissaan!

Parolan asema kirjoitti...

Erittäin kauniit penkki ja sänky, upea patina varmasti tulee tuohon pintaan. On muuten ihanaa marokkolaishenkeä tuossa matossa, minäkin erehdyin hetkeksi että onko laatat vai mikämikä :) voi kun nytkin saisi pirtelöä...

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen sänkyä, penkkiä ja koko pihaa. Täydellinen nautiskelupaikka!

aino kirjoitti...

Joo, rautasängyn ottaisin vaikka pihaa ei olisikaan. laittaisin kymmenen patjaa ja herneen ja nukkuisin vaan.

ihania hetkiä teille!

MaaMaa kirjoitti...

Jännän kuulonen sekoitus pirtelössäsi. Tarkotatko tuorekurkkulla ihan tavallista kurkkua siis? Pitää kokeilla! :)

Ihana penkki ja IHANAa että saatte sängyn takapihalle. Ulkona otetut torkut on parhaimmasta päästä, erityisesti se hetki kun on ihan siinä nukahtamisen rajamailla ja tuuli vain humisee korvissa ja ajatukset on omituisia eikä oikein tajua mistään mitään, muutakuin ehkä just ja just sen että "n-y-t mä nukahadan!" :)