maanantai 31. elokuuta 2009

Hurrikaania odotellessa


... katselen tyytyväisenä jo viikon maljakossa kukoistaneita hortensian oksia. Ruukkuhortensiat olen onnistunut tuhoamaan aina jo muutamassa päivässä mutta leikkokukkina nämä ovat edelleen upeita.

Mietin myös että olisipa jo viileämpää. Selailen lehtiä ja näen syksyisiä värejä ja vaatteita, kaipailen jonnekin jossa voisi vetäistä päällensä villalegginsiä ja luumua.

Vaan ei täällä, viikonloppuna yli kolmenkymmenen asteen helteessä huhkimme etupihalla, leikkasimme viidakoksi kasvanutta heinikkoa ja karsimme kuivuneita pensaita. Piha alkoikin olla jo kadun häpeäpilkku. Muissa taloissa nämä puuhat tekevät puutarhurit, meillä tehdään itse.

Saisi sataa, siksi seuraamme mielenkiinnolla Meksikon puolella Kalifornian niemimaata lähestyvää hurrikaania. Toivomme, oi toivomme että se toisi meille paljon vettä!

12 kommenttia:

s a n s k u :) kirjoitti...

toivottavasti tulee paljon kaivattua vetta. hurjat palot meneilla los angelesissa nakojaan.

syksy on mun lempparivuodenaika. itsekin odottelen viileampia saita. meillakin ollut +30C joka paiva.

Kaylovesvintage kirjoitti...

mmmmh....so tell me what are you reading after Stig???

Elina kirjoitti...

Toivottavasti vettä tulee :). Luumu tai legginssit eivät täällä oikein sytytä, mutta ihanan pehmoisia syysneuleita ja hattuja odottelen jo innolla. Ja tietysti ihanan värikkäitä lehtiä!

Yaelian kirjoitti...

Toivottavasti ei tule sitä hurrikaania.Näin uutisissa metsäpaloista LA:n lähistöllä,toivottavasti eivät ehdi teille saakka.

marika kirjoitti...

Toivon teille vettä mutta ei hurrikaania!

Kerran elämässä olen ollut semmoisessa, prrr hurja kokemus... monta evakuoinitia, huh

Hienot sävyt kuvissa, minäkin olen vaateita katellut vähän "syksyisellä silmällä" :)

Liivia kirjoitti...

Minäkin tapan ruukkuhortensiat. Ovatkin kauniita maljakossa.

Kohta saa vetää täällä villaa ulkonakin , sisällähän jo on ollut monta päivää. Mutta ei ihan vielä, vielä päivälämpö on yli kahdenkymmenen. Epämääräinen vuodenaika.
Toivottavasti saatte vettä!

maijja kirjoitti...

Aina aika ajoin miehellä ja siinä siivellä minulla olisi mahdollisuus muuttaa pois Suomesta, töihin, ja joka kerta tätä mahdollisuutta punnitessa panikoin samaa asiaa: vain juhannus ja joulu suomessa. Nähdä vain kesä ja talvi, aivan kuin kevät ja syksy ei olisi mitään (määränpää on tyyliin vuodenajaton)! Sanoisivat, että neljästi vuodessa kotiin, niin oisi jo laukut pakattuna. Haen aina täältä sinun ja muiden ulkosuomalaisten luota vähän rohkeutta... ehkä sitten joskus.

violet kirjoitti...

Vaikkei täällä noin kuuma olekaan niin uskon tietäväni miltä sinusta tuntuu....

MaaMaa kirjoitti...

Usuttelen Irlannin sadepilvia sinne teille pain, laita meille sita aurinkoa ja lampoa! :)

Syksyssa se on nimenomaa kivaa, kun saa pukea vahan enemman paalle ja just sellaisia neuleita yms. Ja "kunnon kengat" :)

Merja kirjoitti...

Sansku, joo, Losissa roihuaa. Toivotaan että hurrikaani toisi vähän sadetta sinnekin.

Kay, let's see. I do have some tips.. I'll comment more in your blog.

Elina, värikkäitä lehtiä ei täällä juuri näy. Ruskeita nyt lähinnä..

Yaelian, hurrikaani ei tule ylettymään tänne asti. Korkeintaan tuo vähän viileämpää ilmaa ja toivottavasti sitä sadetta.

Marika, en minäkään haluaisi hurrikaaniin joutua! Appivanhemmat on käyneet trooppisen myrskyn läpi ja menettäneet sen mukana paljon muistojaan, esim vanhoja valokuvia, puhumattakaan sitten aineellisista vahingoista..

Liivia, sitten kun täällä viilenee on kyllä niinpäin että talossa on kylmempää kuin ulkona. Villasukissa saa täälläkin kulkea, eristys taloissa huono.

Maijja, muualle vaan! Eihän tämä mitään pysyvää ole, minusta on hienoa että saa kokeilla asumista jossain muualla.

Violet.. niin.. tänäkin aamuna kävelin kotiin kuumuudessa kun ensin vein lapset. Alkoi jo tuntua aamuyhdeksän lämpökin tukalalta.

MaaMaa, ostin Suomesta yhdet kauniit kengät joissa on umpinainen kärki, kun oli yksi viileä viikko eikä ollut kuin sandaaleja mukana. Kuin kävelykengät siis. Sitten mietin että en voi täällä kuukausiin pitää sellaisia, liian kuumat. Hölmä ostos siis.

Heidi M. kirjoitti...

Tuosta ruukkuhortensiasta, itsekin tapoin aikoinaan aika monta, viimeisimmän sain pidettyä elossa keittiön pöydällä (valoisa paikka) monen monta kuukautta. Upotin aina ruukun vettä täynnä olevaan tiskialtaaseen kun lehdet näyttivät lerpattavan alaspäin...Yleensä kerta viikkoon riitti.

Sitten yritin kesän tullen lomalle lähtiessä kaivaa sen ulos maahan että selviytyisi mutta täälläpä olikin osuneet helteet kohdalle ja kuolihan se. ;)

Merja kirjoitti...

Heidi, minäkin olen yrittänyt jos jonkinlaista kastelukonstia, mutta aina ne nuupahtivat :(