sunnuntai 23. elokuuta 2009

Surfliner LA-San Diego

Paluumatka Suomesta osoittautui raskaammaksi kuin luulimmekaan. Lentomme New Yorkista Los Angelesiin myöhästyi kolmella tunnilla ja olimme kaikki vihdoin länsirannikolle saavuttuamme hieman uupuneita. Matkalla oli jo oltu reilusti yli vuorokausi.

Nukuttuamme yön LA:ssa mietimme vaihtoehtoja loppumatkalle ja päätimme kokeilla rannikkoa pitkin matkaavaa junaa.

Los Angelesin Union Station on upea. Ja siisti, en ole varmaan missään Suomessa nähnyt näin puhdasta aseman lattiaa. Asema on valmistunut vuonna 1939, siinä on todella kauniita art deco-piirteitä.


Meillä oli todella paljon laukkuja, kuuden viikon loman jälkeen. Palvelu oli kuitenkin todella hyvää, saimme kyydin lipputiskiltä ihan junan vierelle.


Junan toisesta kerroksesta oli kivaa katsella maisemia. Näimme kauniita asemia ja sitten saavuimmekin merelle. Kuljimme ihan veden äärellä. Viimeistään meren nähtyäni tajusin taas olevani Kaliforniassa.
Our trip back from Finland was a bit, umm, exhausting. We traveled over 24 hours just to get to LA, where we spent the night. Our decision to catch a train back to San Diego was excellent. After leaving the LA suburbs, the train travels right by the ocean and the ride is relaxing and pretty.

And Union Station in LA, I'm not sure I've ever seen a cleaner train station anywhere. It is a gorgeous building, opened in 1939, with beautiful Art Deco lines.

9 kommenttia:

s a n s k u :) kirjoitti...

tuli heti mieleen kaikki junamatkat kajaaniin lapsena. mulla oli nostalgiset fiilikset junassa nukkumisestakin. mutta kun sitten aikuisena yritin nukkua junassa yon niin eipa ollutkaan niin kivaa. juna kitisi raiteita vasten aanekkaasti. mutta edelleen pidan lujasti kiinni siita etta junassa on kiva matkustaa.

Ilona kirjoitti...

Voi sentään, mikä asema! Mahtava!

Helmi kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta, vaikka varmasti oli myös raskas reissu. Uskomaton tuo asema:)

Savu kirjoitti...

Pitkän matkan loppupätkä näytti niin ihanalta, että aivan tippa tuli linssiin! Meri sen aina tekee..! Me ollaan starttaamassa Suomeen kohtsilleen Pikkuisen kastematkalle :)

Liivia kirjoitti...

Komea asema tosiaan.
Mä tykkään junista ja me käytetäänkin niitä yleensä matkoilla paljon. Sattuneesta syystä tietenmkin, kun emme ole ajotaitoisia.

On tuo merikin vaan hieno.

Yaelian kirjoitti...

Tosi mukavalta kuulostava junamatka, ja onpa tosiaankin kauniin näköistä tuolla juna-asemalla!

Merja kirjoitti...

Sansku, minäkin muistelen usein junamatkoja lapsena, miten eväät kaiveltiin esiin heti kun juna lähti liikkeelle :)

Ilona, asema oli kyllä niin tyylikäs että taidan mennä toistekin. Tajusin sitäpaitsi että tuo on aika kätevä tapa reissata Losiin jos haluan joskus esim. käydä siellä jossain taidemuseossa tai jotain päiväkäynnillä.

Helmi, joo, junaa edeltävä reissaus oli raskasta. Mutta onneksi varattiin se hotelliyö Losiin. Mies olisi matkustanut putkeen jos en olisi pannut vastaan ja laittanut varaamaan lepoyön..

Savu, niin se meri.. Laitan kohta taas rantakuvia.. Onnea pikkuiselle nimensaantiin, kerrotko sitten minkä nimen sai ? (ainakin edes privaatisti..)

Liivia, minäkin kyllä tykkään junalla matkustaa. Tampereen reissunkin tein kesällä junalla, ihmettelin vaan sitä että miksi pendolinojunan penkit olivat niin jäykät, niissä oli tosi vaikea olla mukavasti.

Yaelian, jäi sanomatta että ihmettelin miksi se näytti jotenkin tutulta. Luin sitten että tuolla on kuvattu aika monta elokuvaa..

Saara kirjoitti...

Union station on upea! Sellaista vanhan maailman charmia. Losin metroasemat taideteoksineen ovat kanssa nakemisen arvoisia.
Junamatka kuulosti ihastuttavalta!

marika kirjoitti...

Komea asema ja ne upeat vihreat tuolit... ohhh :)
Junamatka olis kiva, varsinkin kun on niin kiehtovat maisemat