keskiviikko 26. elokuuta 2009

Chino Farms

Nyt on kuumaa. Parin seuraavan päivän aikana rikomme kuumuusennätyksiä. Aamulla kymmeneltä oli jo melkein 30 astetta lämmintä.

Lähdimme hakemaan jotakin virkistävää, minä ja sairaspotilas. Ikävöimme vieläkin Suomen mansikoita, ja olemme yrittäneet löytää jotain yhtä hyvää täältä Kaliforniasta.


Olen kuullut paljon paikasta nimeltä Chino Farms. Japanilaisen maahanmuuttajapariskunnan perustama maatila tässä ihan lähellä. Niin kuuluisa ja suosittu, että jopa muutamat Los Angelesin huippuravintolat tilaavat vihanneksensa täältä.

Kauppa on pieni, vaatimaton koju tien varressa, vihannesmaiden vieressä. Ei mitään mainoksia, ellet tiedä tarkkaa sijaintia, ajat luultavasti huomaamatta ohi.

Kojun luona tuoksuu huumaavalle. Ja mitä värejä! Ostimme munakoisoja ja mansikkaviikunoita, vähän meloniakin. Ja tietysti niitä kuuluisia mansikoita, ellet ole paikalla täällä heti aamusta, et pääse maistamaan niitä, ne katoavat heti käsistä.

Ostimme kahta lajia. Sellaisia tavallisia, jotka näyttivät ihan Suomen mansikoille. Makutuomio kotona: hyviä, mutteivät edelleenkään päihitä suomalaisia. Sitten myös jotain erilaista: pieniä Mara des Bois -mansikoita, ranskalainen, hyvin harvinainen lajike täällä.

Mmmmmm. Aaaah. Nämä ovat täydellisiä. Makeita! Ihana, hieman parfyyminen sivumaku.

It is hot here. In the next few days, we will be breaking some heat records in Southern California.
We went on a search for something refreshing, the taste of Finnish strawberries being now only a memory.
Chino Farms is a five-minute drive away from our house. So close, but very well hidden. They have a very modest vegetable shop on the road side. But their produce is so good that even some top restaurants in Los Angeles place orders here.
Try their Mara des Bois strawberries if you are in San Diego. You will not be disappointed, they taste so exquisite. (We also bought some eggplant, strawberry figs and melon).

11 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihanalta näyttävät vihannekset kuvissasi! Olenkin joskus kuullut tuosta Chino Farmsista, varmaankin tosi hyviä maan antimia siellä!

s a n s k u :) kirjoitti...

no meille ei ihan yhta kuumaa ole luvattu mutta +27-30C sentaan.

ihania vihanneksia. tuore on niin hyvaa. eria kuin kaupasta ostetut jotka menee huonoksi parissa paivassa. mua arsyttaa kun taalla puolta rapakkoa iso koko on tarkeaa esim juuri mansikoissa mutta sitten maku karsii kovasti. sama mustikoissa. en edes osta enaa kun ovat niin mauttomia.

Matroskin kirjoitti...

No Suomessa onkin melkein kaikki muu ruoka paitsi kesämansikat aivan mautonta. Ihania vihanneksia!

Ilona kirjoitti...

Mä olen ollut ihan tyytyväinen, kun täällä on vielä n. 20 astetta lämmintä päivisin...

Mmmm, mitä vihanneksia!

Parolan asema kirjoitti...

Ai että, kuulostaa herkulta ja näyttää myös yhtä herkuilta kuvissasi!

Liivia kirjoitti...

No korvikkeitahan täytyy täälläkin jo syödä jos mansikoita haluaa, kun aika on ohi. En ikinä viitsi pakastaa mansikoita, kun minusta ne eivät pakastuneina maistu enää miltään.

Houkuttelevia hedelmiä ja vihanneksia! Ihan yksilöitä.

marika kirjoitti...

Voi jestas, tomaattitkin näyttävät ihan erilaiselta... hieno kauppa!

Merja kirjoitti...

Yaelian, en taida enää ostaa mansikoita muualta..

Sansku, yhä vaan kuumenee. Mutta lämmintä näköjään sielläkin. Ja joo, koko näyttää olevan se kriteeri täällä marjoissa, mansikat on yleensä sellaisia puisevia, tiedäthän..

Matroskin, ei kait nyt sentään. Mää ikävöin sieltä kalaa, hyvää leipää, juustoja, suklaata. Ok, nyt lopetan.

Ilona, 20 astetta riittäis mullekkin!

Parola, kiitos. Cantaloupemelonikin tuli testattua aamulla ja hyvää oli.

Liivia, uh, en viitsi pakastaa minäkään Suomessa. Täällä tuo sesonki näyttää olevan ympärivuotista. Niin, ja tulehan käymään, vien sut vihannesostoksille :)

Marika, seuraavaksi voisinkin ostaa noita tomaatteja. Niitäkin on kovasti kehuttu, sekä maissia, jota meidän lapset rakastaa (eikä todellakaan ole kovin montaa ruokaa jota kaikki kolme syövät..)

Merruli kirjoitti...

Jos haluaa mitään muita kuin tavallisimpia kauppalajikkeita,joutuu ne täällä kasvattamaan itse. Tuollaisista vihanneskojuista joutuu vain uneksimaan.

Liivia kirjoitti...

Hitsi kun olisikin kiva tulla! Pelkkä kutsu jo lämmittää, vaikkei sinne asti pääsisi ikinä.

Elina kirjoitti...

Meilläkään ei mansikoita juuri pakastella. Mutta ihania kuvia - luulisi noiden avulla jokaisen paatuneimmankin vihannesten välttelijän innostuvan maistelemaan terveellisiä herkkuja :).