torstai 17. syyskuuta 2009

Hooked on fabric


Mekko meni kauppaan, uutta jo miettimässä. Olen nyt kertakaikkisesti kankaiden koukussa. Tästä vaiheesta pitää ottaa kaikki irti, koskaan ei tiedä kauanko tätä kestää, nimimerkillä helposti kyllästyvä.

Liivian suosittelema Ifolor-kirjakin tuli, Marokon kuvineen. Olen iloinen ja tyytyväinen! Pari pientä noottia kuitenkin pitää antaa: kirjan viimeiset sivut olivat tarttuneet yhdestä nurkasta toisiinsa joten lähettävät minulle uuden kappaleen. Pientä nurinaa kuuluu myös siitä että joitakin varjokohtia (jotka nimenomaan halusin jättää varjoiksi) oli 'avattu'. Tämä tarkoittaa siis kuvien tarkoituksellista vaalennusta. En ole varma vaikuttaa tähän itse kunkin näytön kalibroinnit ym. hienoukset... mutta ehkä tuosta kannattaa kuitenkin tilatessa mainita.

Joka tapauksessa hieno kirja tuli. Vaan en malta enää selailla, lähden ompelemaan!


I finished my dress, and am already thinking about the next thing to sew. I'm on a roll now, have to take advantage of this energy until it wanes (since I easily get bored..).

I got my Morocco photo book back from Ifolor, a company that prints books. I'm very satisfied and happy, though some pages were stuck to one another. They promised to send a new one to me.

But no time to look at books now, gotta get sewing!

16 kommenttia:

niina kirjoitti...

Heippa! Eksyin jokin aika sitten blogiisi ja luin tämän heti kokonaan läpi..ja olen aivan ihastunut! Niin paljon ihania kuvia ja kertomuksia. Ja on mielenkiintoista nähdä maailmaa tällä tavalla. Sitä paitsi luettuasi blogisi,olen nyt ihan sitä mieltä,että minun on päästävä Kaliforniaan,olet esitellyt niin paljon kaikkea kiehtovaa ja mielenkiintoista!

Tuosta mekosta tulee varmaan hieno,värit ovat ainakin ihan mahtavat!
Ja minäkin olen kovasti pohtinut tuota valokuvakirjaa,sinulla ja Liivialla ne ovat ainakin olleet hienoja! Eipä vaan taida kirjaohjelma tällä Macbookilla toimia,hmmm.

jenna kirjoitti...

moi merja! ois ihana saada jotain sulta! määkin haluun lähettää sulle jotain! voin lähettää sposti ja sit voin antaa mun osoite. :)

Liivia kirjoitti...

Hyvältä näyttää Marocco-kirjasi!
Olen tehnyt nyt kolme ja viimeisimmässä eniten moittimisen sijaa, värien toisto oli välillä aika surkeaa.
Vai menee ne räpeltämään kuvia. Ennenhän tuolla firmalla oli professional-kuvat ja peruskuvat, ja jälkimmäisiä räpelsivät. Proffessionaaleja oli turvallista tilata kun niihin eivät kajonneet. Poistivat tämän.

Uudessa mekossa hieno kangas.

Merja kirjoitti...

Niina, tervetuloa vaan sekä blogiin että Kaliforniaan!

Tästä kankaasta tuleekin laukku, ei mekko..

Jenna, laitoin postia.

Liivia, ai sielläkö laatu jo kärsii. Tuollainen professional-asetus olis kyllä hyvä olla olemassa, tietäis että tulee just sellaiset kuin on tilannut.

Parolan asema kirjoitti...

Aivan ihana tuli kuvakirjasta, voi että, minun TÄytyy teettää tuollaisia meillekin.

Junika kirjoitti...

Mä olen tilannut noita kirjoja kans omista kuvistani ja vaikka teetin ne kiireessä (en ehtinyt panostaa kuvien valintaan juurikaan, mukaan lipsahti epätarkkoja), niin ainakaan minun kirjoissani ei ollut mitään käsittelyjä toimittajan taholta. Mielestäni siellä lukeekin tilattaessa, että kirja tulee juuri sellaisena, kuin sen tilaa, eli eivät muokkaa.


Olen kyllä miettinyt, josko tilaisi jostain toisaalta kokeeksi myöskin, sillä on nuo ifolorin kirjat aika kalliita laatuun nähden kuitenkin...

Olisi mielenkiintoista kuulla ihmisten kokemuksia näistä kuvakirjoista enemmänkin!

MaaMaa kirjoitti...

Kivaa, että kirja tuli - mutta harmi että ovat editoineet kuviasi. Ne on niin hienoja, ettei kyllä kenenkään tarttis niitä "korjailla"

Aivan ihania kankaita ja mekkoja! Mulla sama juttu, että kun kerran innostuu niin pitää äkkiä ottaa kaikki siitä innosta irti ennenkuin kyllästyy!

Iloista viikonloppua!

Ilona kirjoitti...

Ai jaa, uskaltaako tässä enää mitään kuvia tilailla, jos niitä käpälöidään eikä saakaan sitä, mitä tilaa... Tosi tylsää, mutta varmaan ihan hyvä juttu heidän kannalta, jotka eivät itse osaa muokata kuvia.

Tuo professional-valinta olisi kyllä kiva olla yhä olemassa tuossa firmassa...

Vilijonkka kirjoitti...

Kirja näyttää ainakin näin blogissa hienolta. Minä vain haaveilen moisesta, en kuitenkaan saa aikaiseksi, näemmän.

Matroskin kirjoitti...

En ole saanut Ifoloria toimimaan Macilla. Onko sinulla Mac vai PC? Haluaisin myös kirjan, mutten tosiaankaan osta PC:tä sen takia :)

s a n s k u :) kirjoitti...

ihana tuo eka mekko mutta tama seuraavapa nayttaa ihan minun tyyliselta. 4v-5v koko ja ulottuu polviin? :) entas mulle nilkkoihin ulottuva 70-luvun tyylinen hame? :)

oletko koskaan kokeillut shatterbox:n kirjoja? itse en mutta monet sanoo etta nekin on hyvia.

Merja kirjoitti...

Parolan asema, kannattaa kokeilla! Mullakin on näköjään.. öö.. 18000 kuvaa koneella, voishan noita alkaa purkamaan useammaksikin kirjaksi..

Junika, aion kokeilla toimittajia myös jenkkipäässä, ja katsoa mitä rahalla saa. Ylipäänsä nuo jutut on täällä halvempia, mutta sehän ei välttämättä tarkoita laatua.

MaaMaa, on aika yleistä että kuvissa halutaan nähdä joka detalji. Mutta silloin kärsii pahasti valo/varjosuhde, ja mua kiukuttaa jos siihen kosketaan. Mutta hyvät viikonloput sinne myös!

Ilona, nimenomaan hyvä niille jotka eivät osaa itse käsitellä.

Vilijonkka, luulis Pekingistäkin löytyvän jos jonkinlaista kuvapajaa?

Matroskin, tein tuon Suomessa miehen kannettavalla (PC).

Sansku, tuosta on tulossa laukku! Mutta kangasta on vielä jäljellä, ehkä tekaisen mekonkin :) 70-luvun pitkä hame kuulostaa hyvältä mutta siihen tarttis aika paljon kangasta. En tiedä onko mulla mitään kangasta niin isoja kappaleita..

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kangas, vihreän ystävä kun olen:)

Harmillista tuollainen kuvien räplääminen...Kirjasi näyttää kyllä kivalta! Mutta kun itse tietää, millaisia kuvien piti olla, niin harmittaahan se.

Kaylovesvintage kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kaylovesvintage kirjoitti...

love your etsy goodies , fabric is wonderful ,great colors
guess yoy will like my new book

Leena Lumi kirjoitti...

Mekko muistuttaa kovasti Marimekkoa tyyliltään. Ostin tänä vuonna tjuollaisen väreissä musta/vihreä mieheni isoille synttäreille. Jos halaut vertailla, lötyy blogistani heinäkuun alkupuolelta.

Minä en osaa ommella mitään, mutta koko muu suku tekee sen mun puolesta;-)