tiistai 29. syyskuuta 2009

Tupla tai kuitti

Kartan kaupassakäyntiä kuin ruttoa. En vaan jaksaisi aina miettiä mitä nyt ostaa ja kenelle kelpaa mikäkin sapuska.

Paras motivaatio kauppareissuun onkin jos kanelileipä on lopussa, kuten tänään. Se on aamuherkkuni, teen kanssa, jos en sitä saa olen kärttyinen koko päivän.

Kauppakuitilla:

kolme hortensian oksaa 5.99
450 gr paketti mantelimysliä 2.79
kaksi 680 gr pussia kanelileipää 2.99 kpl
250 gr irlantilaista voita 2.69
vajaan kilon mötikkä Carne Asada -lihaa grillaukseen 12.04
225 gr paketti siivutettua kalkkunaa 4.79
mustikoita 170 gr 2.99
rypäleitä 560 gr 2.69
mansikoita 450 gr 2.59

+ vähän veroa osavaltiolle, yhteensä $43.07

Kyseessä on erikoiskauppa, Trader Joe's, joka ilmoittaa myyvänsä paitsi gourmet-ruokia, myös orgaanisesti ja ympäristöystävällisesti valmistettuja tuotteita. Kaupassa myydään sekä paikallisesti tuotettua että ulkomailta tuotua ruokaa.

* * * *

My grocery list today. I have to go do the shopping first thing in the morning, because I despise going to the store.

Today I went to Trader Joe's, to get that yummy cinnamon bread and Carne Asada, which he will grill for us, for our tasty burritos.


15 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Minä taas rakastan olla ruokakaupoissa,ja Trader Joe'sit ovat ihania! Vihannekset ja hedelmät ovat kyllä aika kalliita USAssa, ihmettelin sitä siellä asuessani,että vaikka siellä kasvaa niin paljon,niin ovat aika tyyriitä kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilen taas kerran, että toimiiko kommentointi...

Anonyymi kirjoitti...

No nyt se toimii! Mulla oli tässä välillä hirveitä ongelmia, en millään saanut kommentteja tulemaan! Kirjoitin pari kertaa vähän aikaa sitten pitkät tarinat jotka vaan katosivat jonnekin kyberavaruuteen!

Tulin siis vaan moikkaamaan ja totean, että kuulostaapa ihanalta aamiaisleivältä tuo kanelinen... Ja Etsy shoppisi laukut ovat tosi somia, keep up the good work!

s a n s k u :) kirjoitti...

mina tykkaan kaneli/rusinaleivista myos. olisi kiva jos joku toisi ruokatavarat kotiovelle. tuoretta leipaa/vihanneksia/hedelmia joka paiva. ah!

Kirsi kirjoitti...

Kanelileipää...kuulostaa NAMilta! Tulee mieleen KORVApuusti...onko niillä mitään yhteistä??

Merja kirjoitti...

Yaelian, hedelmien ja vihannesten hinta vaihtelee tosi halvasta kalliiseen. Riippuu miten jaksaa hintojen perässä juosta. Minen ole koskaan jaksanut harrastaa sitä.

Fine, mikähän tuossa kommentoinnissa sitten mättää? No hyvä että nyt onnistui. Tuo kanelinen, joo, se on oikein hyvää. On vaan vaikea pitäytyä yhdessä palassa, ja vatsakumpu kasvaa..

Sansku, saishan täällä tuollaista palvelua mutta en tiedä sitten hinnasta. Ja kun olen niin ronkeli esim. hedelmistä, tuntuu että haluaisin itse olla valkkaamassa, tiedätkö.

Kirsi, tuo on oikein hyvä korvapuustin korvike. Ei niin makea, siksi siihen voikin laittaa voita päälle..

Liivia kirjoitti...

Olipa kiva lukea tämä. Olen kuvitellut että siellä on edullisempaa, vaikka sanoitkin että kyseessä oli erikoisputiikki.

Tuo kanelileipä maistuisi taatusti mullekin, silmääkin hivelee.

Liivia kirjoitti...

Kävin katsomassa laukkuja, mutta olivat jo näemmä menneet...Mutta tuo hame on niin kaunis, ihanasti kuvattukin rekvisiittoineen. On vaan liian pieni meidän lyytille.

MaaMaa kirjoitti...

Kun olen pari kertaa ollut pidemmällä lomalla jenkeissä (LA/San Diego/SFO) olen myös hakenut ruoka-aineksia Trader Joesta. Sieltä muistan joskus ostaneeni Turunmaatakin :)

Irlantilainen voi on todella hyvää! :) Samoin tanskalainen. Uskomatonta, miten niissäkin on eroja (maussa)!

Ehkäpä mäki laitan kauppakuitin blogiin, niin voi vertailla hintoja. Kiva idea :)

Kanelileipä kuullostaa namille! Mä tartten joka aamu hedelmän, muuten tuntuu "tunkkaselle" :)

Allu kirjoitti...

Onpas kallista, ainakin tuo irlantilainen voi maksaa Saksassa vain puolet. No joo, onhan siinä kuljetusmatkassakin iso ero.

Vilijonkka kirjoitti...

Mä vihaan ruokakaupassa käyntiä. Kiinaan muutettaessa luulin voivani jättää sen huvin kotiapulaiselle, mutteihän hän tunne yhtään mitä pitäisi ostaa tuolta länkkärikaupasta. Sille kaikki kermat, voit, yogurtit, maidot jne. ovat yhtä ja samaa. Ja jos ei ole tarjolla juuri sitä mitä yleensä ostetaan, niin menee hänellä pupu pöksyyn eikä osta mitään tai sitten jotain aivan väärää... Ja muutenkin täältä ei saa koskaan kaikkea yhdestä putiikista, vaan tänäänkin kävin kolmessa paikassa ja eilen jo hedelmätorilla. Että olipa tyhmä päivä tänään.

Olisipa hauskaa päästä gourmetkauppaan! Me käytetään muuten uusiseelantilaista voita. Taitaa olla samaa kulttuuriperintöä irlantiaisten kanssa.

Merja kirjoitti...

Liivia, mää arvelinkin että tämä saattaa hieman vääristää käsitystä hinnoista täällä, koska laitoin kuitin kalliimmasta kaupasta. Kävin siellä tosiaan siis hakemassa tuota leipää ja lihaa (koska se on todella hyvin maustettua), muut ruoat otin sieltä myös koska olen laiska.

Laukkuja tulee lisää!

MaaMaa, joo, luultavasti Turunmaata löytyisi ja Oltermanniakin. Itse en ole ostanut suomalaisia juustoja kun näistä paikallisistakin löytyy ihan hyviä, vaikka valikoima onkin paljon suppeampi kuin suomalaisella juustotiskillä (ellei sitten mene ihan juustokauppaan, niitäkin löytyy). Irlantilainen voi.. niin.. joskus raskin ostaa, paikallinen voi on vähän mautonta täällä.

Allu, vertailun vuoksi hintoja tällä viikolla halvemmasta paikallisesta supermarketista joka on itse asiassa meitä lähempänä:

160 gr vadelmia 99 senttiä
puoli kiloa nektariineja tai persikoita 1.69
puoli kiloa rypäleitä 1.99
puoli kiloa omenoita 49 senttiä
puoli kiloa pihvejä 3.97
puoli kiloa paikallista voita 2.49

Joo, Irlannista asti tulee vähän kuljetustaksaa tuolle voille..

Vilijonkka, mää ymmärrän hyvin että kiinalaiselle nuo maitotuotteet on kaikki yhtä ja samaa :)

Niina kirjoitti...

Nami millasta kanelileipää ! Tuollaista kuin saisi maistaa ...

Matroskin kirjoitti...

Ennen oli Fazerillakin kanelipaahtoleipä, se oli ihanaa, mutta katosi pian markkinoilta. Nyyh.

Anonyymi kirjoitti...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.