lauantai 12. joulukuuta 2009

New York by night

City that Never Sleeps, sanotaan New Yorkista ja se on varmasti totta. Jos kaipaa yöelämää, klubeja, keikkoja ja sen semmoista, sitä on tässä kaupungissa loputtomiin.

Minua sellainen ei enää kuitenkaan juuri jaksa kiinnostaa. Eniten viihdyn jossakin vanhassa, elämää nähneessä pubissa, jossa ei soi täysillä musiikki eikä tarvitse saada tungoksessa niskaansa toisten drinkkejä. Voi istua rauhassa, tarkastella ihmisiä, imeä itseensä tunnelmaa. Old Town Bar oli juuri sopiva paikka, vuodesta 1892 miltei muuttumaton pubi.

Kävelimme takaisin metroasemalle pitkin öisiä katuja. Paljon ihmisiä liikkeellä, ei yhtään turvaton olo, vaikka sireenit ulvoivat vähän väliä ja hyinen tuuli puhalsi niskaan.

Se siitä New Yorkista sitten. Ehdimme tehdä ja nähdä paljon parissa päivässä, ihan kaikkea en teidän kanssa kuitenkaan jaa. Mukavaa oli, sen voin sanoa. Mielenkiintoinen kaupunki, yllättävän nuorekas ja muuntautuva ilmeeltään, kuin monta pientä kaupunkia yhdellä valtavalla alueella. Takaisinkin voisin mennä, mutta miksikään ykkössuosikiksi tämä ei kyllä noussut, kuten olin epäillytkin.

Sen sijaan seuraavaksi hehkutan teille ehdotonta lempikaupunkiani täällä Yhdysvalloissa, paikkaa johon riensin syntymäpäivän kunniaksi heti New Yorkin reissun jälkeen.

* * * *
They say New York never sleeps, and I can believe that. There are endless choices if you are into nightlife, clubbing, seeing gigs. That's not for me anymore though, I much prefer finding a quiet old pub. The sort of place where you can sit in peace, enjoy your beer, look at people and imagine their lives. Old Town Bar, pretty much unchanged since 1892, was just the right place for that.

This is all for our New York trip then. We saw and did a lot in just two days. I enjoyed New York, may even go back some day, but it did not jump out as my all time favorite kind of place. I had pretty much suspected that too.

However, I will soon continue travel stories with a place that I went to after New York. My favorite city in the US.

13 kommenttia:

Liivia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Liivia kirjoitti...

No niin , tuli niin sata kirjoitusvirhettä että oli poistettava tuo äskeinen.
Mitä eroo on baarilla ja pubilla, vai onko se sama asia? Olen nimittäin aina ajatellut etten ole mitään pubi-ihmisiä (irkkupubit saavat esimerkiksi karvani aina pystyyn), mutta baari-ihmisiä varmaan kylläkin. Samapa tuo, tuossa pubi-baarissa kyllä olisin mieluusti istunut minäkin. En myöskään kaipaa klubeja, enkä varsinkaan yökerhoja tms. Ja ulkomailla haluan muutenkin aikaisin nukkumaan, koska tahdon herätä seuraavana päivänä varhain.

Merja kirjoitti...

Tuo onkin mielenkiintoinen kysymys.

Jos puhutaan niistä irkkupubeista mitä Suomessa on (ja monessa muussakin paikassa) niin ne ovat irlantilaisten pubien irvikuvia. Suoraan sanottuna ne eivät ole Irlantia nähneetkään. Sitä on vaikea selittää jos ei ole oikeassa pubissa käynyt. Minusta niihin kuuluu vanha, vähän ajassa seisahtanut tunnelma, hyväntuuliset ihmiset tiskin takana, monta hanaolutta tottakai. Ei mitään nykyajan kotkotuksia. Pubeissa viihdytään pitkään, niihin ei mennä pyörähtämään.

Baari on minulle mikä tahansa paikka jossa on tiski ja saa drinkin. Ei sama kuin pubi.

Liivia kirjoitti...

Juu, tämän olen kuullut, että irvikuvia ovat. Mulle baarit edustaa jotain kaurismäkeläistä, ranskalaistakin. Yksinkertaisempaa ja karumpaa. Pubissa taas kuvittelen olevan iloisemman menon ja just sitä hanaoluen virtaa. Tykkään vissiin mieluummin mököttää nurkassa ja lipittää viiniä, jota en miellä pubijuomaksi:)

Merja kirjoitti...

Vielä jatkaisin että monille Englannissa ja Irlannissa asuville pubit ovat kuin oman olohuoneen jatke. Sinne riennetään heti töiden jälkeen, nähdään tuttavia, juodaan olutta tottakai mutta myös puhutaan ummet ja lammet.

Sisustus on hyvin simppeliä, joskus jopa tunkkaista. Sanat tyylikäs, uudismielinen, moderni, menevä, trendikäs ovat pubitunnelman vastakohtia. Oikeat pubit pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen.

jenna kirjoitti...

oho, nyt haluun tietää mikä sun lempikaupunki täällä usassa on! kävitsä san franciscossa?

TheBlueHouse kirjoitti...

Kiitos Merja taasen mukavasta reissusta ! Kuvat ja kerronta taas ihania.

Myöhästyneet synttärionnittelut !

Take care !
Ulla

Yaelian kirjoitti...

Kiitos että sain reissata taas Nykissä kuviesi kautta:-) MIkäköhän e kaupunki on mistä puhut?
Ehdin nähdä monen monta kaupunkia Yhdysvalloissa ,ja pidin kyllä eniten kotikaupungistasi San Diegosta...

Riikka kirjoitti...

Kiitos taas kun pääsin "matkalle" uuteen kohteeseen. Tuonne niin haluaisin ihan oikeasti!!! Upeita tunnelmakuvia.

Minjis kirjoitti...

Olipa mukavaa käydä New Yorkin reissulla! Kiitos kuvista ja jutuista. :)

Kyllä täältä meiltä päin ainakin löytyy oikein mukava ja autenttisen oloinen irkkupubi. Itse tykkään käydä pubeissa iltapäivällä tai alkuillasta. Saa istuskella rauhassa ja pääsee pois ennenkuin paikka on täynnä liian railakkaita juhlijoita. :) Ja tosiaan, varsinkin ulkomailla, koska aamulla täytyy jo rientää museoihin ja katselemaan kaupunkia.

Nyt odottelen kuvia Friscosta!

MaaMaa kirjoitti...

Tuo pubi minkä löysit, näyttää hyvälle ja "aidolle" :) Kuten kommenteissa kirjoittelitkin, niin irkkupubit täällä Irlannissa on jotain ihan muuta kuin "irkkupubit" maailmalla.

Pubin ja baarin eroja on mm. että pubit on auki koko päivän, mutta ei kovin myöhään yöhön. Pubista saa myös kunnon ruokaa koko päivän, aamiaisestä lähtien. Pubissa ei ole ikärajaa, mutta lapsia ei pitäisi tuoda sisään iltasella enää. (alkoholia ei tietenkään tarjota muutakuin täysi-ikäisille). Pubeissa on usein myös viihdykettä, joskus jopa yöpymismahdollisuus. Pubeissa ei saa (saisi) tanssia (pubeissa ei ikinä ole tanssilattiaa!), eikä musiikki saa (saisi) olla niin kovalla ettei pystyisi juttelemaan.
...noin minä erottelisin pubin ja baarin ;)
Niin, ja Pubissa on rauhallista, baarissa ei! ;)

Ilmeisesti sulla on juuri ollut sitten synttärit! Onneksi olkoon, vähän jälkikäteen!! :)

Vilijonkka kirjoitti...

Annas kun arvaan, onko se se antiikkipaikka?

Musta ei enää ole öisille reissuille. Yunnanissakin olin sängyssä joka ilta yhdeksältä, paitsi viimeisenä vasta puoli yksitoista. Hyvä kun jotku muut jaksavat, niin katselen öistä maailmaa blogeista.

Jaki kirjoitti...

Oli kiva vihdoin lukea ja katsella sinun NYC paivityksia. Itse olen palannut sille seudulle 8 vuoden tauon jalkeen ja nautin. Viime viikkoina olen vahitellen palannut myos blogimaailmaan. Katsoin nopeasti noita San Francisco paivityksia, ja tulee halu paasta lansirannikolle, missa en ole kaynyt, vaikka talla mantereella olen asunut jo vuosikymmenia. Blogisi antaa aina paljon, kauniita kuvia, mielenkiintoisia kirjoituksia, toivottavasti paasen pian ajan tasalle. :-)