torstai 31. joulukuuta 2009

Jouluaattona Marshallin kylässä


Tämän joulun oli tarkoitus olla erilainen kuin aiemmat, ja sitä se taatusti olikin. Aamuiset riisipuurot laitoin kyllä lapsille, mutta sen jälkeen vietimme aikaa aurinkoisella terassilla, bongaten hylkeitä ja kuunnellen veden liplatusta. Oli niin ihanan rauhallista.

Aikaisin iltapäivällä ajelimme rantaa tiukasti myötäilevää kiemuraista maantietä, ihmettelimme runsaita lehmälaumoja kukkuloilla, huokailimme kauniita pieniä rantakyliä, ja poikkesimme syömään ostereita lounaalle. Minulle grillattuja, miehelle raakoja. Esikoinen oli lapsista ainoa joka uskaltautui maistamaan.


Illalla, kun olimme lahjat jo avanneet, havahduimme yhtäkkiä raikuviin joululauluihin ja haitarinsoittoon. Ikäänkuin musiikki olisi raikunut veden päältä. Kurkistimme ikkunasta, ja kyllä, naapurit olivat liikkeellä veneellä johon oli pystytetty joulukuusi valoineen, isä soitti haitaria ja koko perhe lapsineen lauloi joulusävelmiä. Otimme viltit kainaloon, istuimme terassille kuuntelemaan ja antamaan ansaittuja aplodeja!

* * * *
It was a very different Christmas Eve, indeed. We enjoyed the warm sun on our terrace, spotting seals in the bay. Later on, we took a little ride on the windy shoreline highway, saw herds of cows, and gorgeous little villages. We also stopped for lunch and had oysters. Grilled for me, raw for him.

Later that night, after we had already opened our presents, we heard some Christmas melodies. As if the music was coming from the water. We peeked outside, and sure enough, the neighbors were out on a boat rigged with a Christmas tree, lights and all. The father (we assume) was playing an accordion, while the whole family, kids along, were singing Christmas tunes. We grabbed some blankets and went out on the terrace, enjoying the show and giving them well deserved applauds.

9 kommenttia:

aurinko kirjoitti...

kuulostaa aivan kreisilta. upealla tavalla. ja ooh! rakastan ostereita. minakin sain nauttia niista tana jouluna:-)

mizyéna kirjoitti...

Kuviesi kuvakulmat ovat aina yhtä ihania!!

Liivia kirjoitti...

Sivistykseni ei yllä tuohon mitä lautasellasi on, siis makuaistini sivistys...
Mutta tuossa ekan kuvan tuolissa olisi varmasti ihana istua. Hyvänmielen sarja kokonaan, tykkään niin näistä reissuraporteistasi!

Mahtavaa vuotta teille myös!

Sooloilija kirjoitti...

Teillä on ollut hieno joulukokemus!
Kuvat ovat tavoittaneet tunnelmaa!

Hyvää uutta vuotta 2010 !

minna kirjoitti...

Voi kun sulonen juttu toi joululaulujuttu...

Merja kirjoitti...

Aurinko, oikeasti meillä oli aikomus ostaa noita ostereita ja keittää ne itse tuolla mökillä.. mutta se jotenkin jäi. Oli niin valtavasti kaikkia muita herkkuja.

Mizyena, voi kiitos.

Liivia, oletko koskaan maistanut ostereita? Minusta ne ovat parhaita höyryttäen kypsytettynä, voisulan kanssa.

Sooloilija, kiitos. Lisää kuvia tulee..

Minna, eikö!

s a n s k u :) kirjoitti...

mainio tuo vene/joululaulutraditio tuolla perheella. haitarin soittoa en sieda itse, harmi. siita on karseita muistoja mulla. mutta oli varmaan mainio joulukokemus.

happy 2010!

huomenna takaisin pakkaseen/lumeen. kauhulla odotan ilmasto shokkia.

Vilijonkka kirjoitti...

Siis aivan ihanan nakoinen paikka. Osterit ovat meidankin herkkua, shampanjan kera, grillattuja en tosin ole koskaan maistanutkaan.

Toivottavasti jatkat naita kaliforniakorttejasi, nautin naista niin. Hyvaa uutta vuotta!

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!