sunnuntai 20. joulukuuta 2009

The Parsonage


Heräsin aamulla roska-auton kolinaan ja.. pieneen pääkipuun. Verhojen takaa paljastui upea aurinkoinen aamu, ja vaikka näkymä peilistä ei ollut ihan niin kehuttava, oli aika lähteä liikkeelle.

Aamiainen oli kuitenkin auttamattomasti ohi. En ole niitä jotka säntäävät lomalla ulos heti kun valo pilkahtaa verhojen välistä, kotona niitä aikaisia aamuja ja äkkilähtöjä on aivan tarpeeksi. Viivyin vällyjen välissä herättyäni pitkään, ihanan muhkea höyhenpeitto.

Majapaikkani oli niin kaunis. Ja omistajapariskunta hyvin herttainen, he olivat tämän vanhan rakennuksen toiset omistajat. Kertoivat kasvattaneensa lapsensa tässä talossa, huolimatta siitä että tuona aikana naapurikorttelit olivat vähän toisenlaiset, levottomammat.


Valittelin heille myöhäistä heräämistä ja aamiaisensa väliinjättämistä. He suosittelivat kuitenkin korttelin päässä olevaa teehuonetta, ja se olikin oikein ihana aamiaispaikka, otin pitkän kaavan mukaan ja sain kolmikerroksisella tarjottimella herkkuja.

Ystävälle riitti jasmiinitee. Kuin olisi juonut jasmiininkukkia, ostin tätä kotiinkin tuliaisiksi.


I woke up to the garbage truck (and a slightly achy head). Maybe just a little too much to drink the night before.

I took my time getting out of bed, although the morning looked gorgeous and sunny outside. I don't like to rush on my vacations, I get to do that enough on weekday mornings at home.

I missed the breakfast at my lovely b&b, but the owners were kind enough to tell me about a teahouse down the street. And it was marvelous, I had breakfast goodies brought to me on a three-tier tray. My friend just took jasmin tea. It was like drinking flowers, so fragrant. I bought some to take home.

7 kommenttia:

Katilein kirjoitti...

San Fransisco näyttää ihanalta paikalta! Ex tempore-matkasi kuulostaa ja näyttää suurenmoiselta!

Niina kirjoitti...

Oih mikä paikka yöpyä! Minäkin lojun aina lomilla mutta mies raahaa aina aamupalalle ...

Kirschbaum kirjoitti...

Minkä niminen oli majapaikkasi? Olen menossa Friscoon toukokuussa ja kaipaan ensikertalaisena vinkkejä mukavista ja kohtuuhintaisista petipaikoista. Kuvissasi b&b näytti siistiltä ja viihtyisältä.

violet kirjoitti...

MInä taas olen niitä jotka lomalla(kin) säntäävät ylös heti aikaisin.
Ellei matkaseura ole samaa maata kiertelen mieluusti yksin siellä täällä mieluummin kuin "tuhlaan" aikani silmät kiinni sängyssä tai (vielä pahempaa) odottaen että muut herää;-)

Oikein hyvä tee riittää joskus aamiaiseksi.

Liivia kirjoitti...

Kutsuvan näköinen sänkynurkka tosiaan. Kaunista. Minä taas lomalla en malttaisi nukkua ollenkaan. Herään aina seitsemältä ja olen jo yksin ollut liikkeellä pari tuntia kun muu porukka heräilee ja tulen sitten majapaikkaan tuoreen leivän kanssa. Näin kaikki ovat tyytyväisiä. En enää yritäkään hätistellä muita aikaisemmin hereille.

Violetin kanssa meillä oli muuten sama heräämistahti yhteisellä matkallamme!

Merja kirjoitti...

Katilein, sitä se on kyllä!

Niina, meillä lojuu molemmat..

Kirschbaum, anteeksi, en kyllä osaa suositella. Mutta ehkä tripadvisor.com antaa jotain vinkkiä. Minä käyn harvemmin tuolla, en osaa sanoa. Mun b&b oli oikein viihtyisä, mutta jokaisen kohtuuhinta on se oma..

Violet, minä nautin siitä kun saan lojua reissulla ilman lapsia. Se on sen verran harvinaista herkkua.

Liivia, seitsemältä, herranjesta. Mua ei saa lomapäivänä kukaan ylös siihen aikaan. Arkena kotona saa tuota harrastaa ihan tarpeeksi.

Merja kirjoitti...

Niin, ja Kirschbaumille vielä - majapaikkani nimi löytyy tekstin otsikosta :)