perjantai 21. marraskuuta 2008

Bedtime reading

Yöpöydälle on ilmestynyt uutta lukemista. Luin erittäin kiinnostavasta valokuvanäyttelystä Los Angelesissa, ja oli pakko tilata näyttelystä julkaistu kirja.

Näyttelyssä on esillä Vanity Fair -lehdessä vuosina 1913-2008 julkaistuja potretteja. Kuvaajina muunmuassa Annie Leibovitz, Mario Testino, Helmut Newton.

Useat valokuvista ovat kuin renessanssiajan maalauksia. Niin upeita että henkeä salpaa. Näyttely on varmaan käytävä katsomassa paikan päällä, onneksi kestää maaliskuun alkuun saakka.

En oikein piittaa Julianne Mooresta näyttelijänä, mutta tuossa kuvassansa on kyllä jotain aivan uskomatonta hehkua. Omat kintut kyllä kalpenee rinnalla.


There is a photography exhibition in Los Angeles, showing portraits published in Vanity Fair during 1913-2008. Some of the portraits are like renaissance paintings. So beautiful I think I must make it to LA before the exhibition closes in March.

18 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Oi, ihana kirja ja varmasti upea näyttely. Osan noista kuvista olen jossain nähnytkin, mm. tuon jossa on Scarlett ja Keira.
Annie Leibowiz on varmastikin tämän ajan upein ja ehkä vaikutusvaltaisinkin valokuvaaja. Hänen kuvansa kaikista maailman ihmisistä ovat usein ihan henkeäsalpaavia.
Näin juuri dokumentin tv:ssä, jossa hän kuvasi Englannin kuningatar Elisabethiä.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

No tämäpä oli hyödyllinen postaus. Tuo näyttely on pakko nähdä. Eipä olisi voinut olla paremmassa paikassa. Muutenkin valokuvaus on mulle tällä hetkellä ihan ehdottomasti suurin kiinnostuksen kohde ja jos pääsee katselemaan tuollaisten maailmantähtien tuotantoa kotikaupungissa, niin vau.

Upea kirja, tuo pitää kyllä varmaan hankkia.

Tanja kirjoitti...

Huokailen täällä painokkaasti. Pääsisinpä itsekin katselemaan edes tuota opusta, näyttelystä puhumattakaan. Ja teillä on suloiset lakanat, vai peittoko tuo utuisen kukallinen on? Kaunis postaus!

Liivia kirjoitti...

On kyllä ihanasti esitelty upea kirja.
Julianne Moore-kuva (viimeinen?)on kyllä huhhuh, siis HIENO.
Minusta näyttelijänä ok, minen taas kestä sitä Sharlet Johnssonia, vai mikä oli.

Annie Leibowizillähän oli taannoin näyttely Tennispalatsissakin. En nyt kyllä ole varma, mutta tuntuu, että tuo kahden naisen kuva oli sielläkin.

leena kirjoitti...

Olisipa mahtavaa nähdä näyttely, mutta vähän on pitkä matka...

Mielenkiintoista ja hauskaa oli päästä kurkistamaan edellisen postauksen miljöisiin. Siellä on hienon näköistä. Mielettömiä sisäpihoja ja maisemia. Ihanaa, että rakennetaan siten että on tilaa! Tilasta ja väljyydestä haaveilen täällä.

peeÄR - mies kirjoitti...

Kiintoisa blogi, jonka löysin sattumalta "Kyynelkaasua" sivustolta. Etusivu on tyylikäs, mutta tekstisi ei oikein erotu merellisestä taustasta;)

Joko siä alkaa: Happy Holidays?

violet kirjoitti...

,,ja Pariisissa olisi 4.1 asti Lee Millerin ottamia kuvia....

Merja kirjoitti...

Sooloilija, joo, tuo Scarlettin ja Keiran kuva sai aika paljon julkisuutta aikanaan. Annie on kyllä ihailtavan hyvä noissa potreteissa.

Itkupilli, niin paikka sun vinkkelistä oikein hyvä! Mitä jos sovittais näyttelytreffit?

Tanja, noita kuvia voi kyllä katsella webissäkin kun hakee Vanity Fair exhibition tai jotain sellaista. Ruusut on meidän pussilakanassa, ainoa kokoaan meidän hyllyillä kun vaihdoimme isompaan peittoon, joten nukumme joka yö ruusuissa..

Liivia, tuo Juliannen kuva pitäisi kyllä nähdä ehdottomasti paikan päällä. Mutta jotenkin koen että toistaa itseään näyttelijänä, eleet aina samat. Scarlettiä en ole juuri nähnykkään, tosin Lost in Translation just lainassa kun vielä näkemättä.

Leena, joo onhan tuo lento vähän pitkä. Ja mitä tulee tilaan niin mukavahan sitä olla. Tosin pitää sitten olla huonekalujakin tuplasti, muuten näyttää vähän ontolta.

Peeärrä, tervetuloa. Mutten ihan ymmärrä tuota tekstikommenttia, mulla näkyy kyllä ihan ok. Onko näyttösi tarpeeksi kirkkaana? Ja miten näkyy muille??

Junika kirjoitti...

Upean näköinen kirja! Ja Madonna! Juuri Jokihelmisimpukassani hehkutin lukevani Madonna -elämänkertaa. Olin pettynyt kirjan kuvatasoon.

Ei mitään ongelmia tekstisi näkymisen kanssa täällä :-O.

ColibriDreams kirjoitti...

Satuin tänne sattumalta, mutta palaan varmasti!

Kirjan perusteella näyttely vaikuttaa todella houkuttelevalta.

Pitää vielä kommentoida edellisen postauksen kuviin, että upeita miljöökuvia. Niistähän sais vaikka kirjan kalifornialaisista taloista...

s a n s k u :) kirjoitti...

Ja taas kerran yksi syy miksi mun pitaisi asua siella: kaikki hienot nayttelyt. Voi sua Merja mita teet mulle joka kerta kun tuun tanne. :D No, ei se mitaan. Saan "elaa" sun kautta vahan edes. :)

Sari kirjoitti...

Upea kirja ja upea näyttely. Harmi, kun asutaan vähän eri suunnassa Yhdysvaltoja... Noh, mutta tuo kirja olisi kiva hankkia. Pitääpä vinkata vaikka joulupukille... ;-)

Liivia kirjoitti...

En muuten ole nähnyt kuin kaksi Mooren leffaa...
Mutta se Sharlet tuntuu olevan joka paikassa. Tuo Coppolan leffa oli minusta oikein hyvä, mutta se Sharletin naama ja mumina, kun ei saa suutaan auki puhuessaan, ärsyttää, en voi sille mitään.

Sori kun täällä tätä jauhan, menee ihan noiden upeiden kuvien vierestä..

Helmiina kirjoitti...

Upea kirja.
Tykkäsin miljöökierroksestasi, toivosin siis jatkoa.

aino kirjoitti...

tuo olisi erittäin kiinnostava näyttely minunkin mielestäni. upea kirja myös.

Matroskin kirjoitti...

Scarlett on ihana! En oikein pidä Leibowitzin muotokuvista, liian muovisia ja aseteltuja. Mutta muutoin VF:ssa on ollut upeita kuvia. Olen lukenut lehteä vuosia.

Sanctuary kirjoitti...

Julianne Moore ei näyttelijänä herätä minussa tunteita kumpaankaan suuntaan, mutta yksi kauneusidoli hän minulle kyllä on! Ne hiukset ja piirteet, huikeat. Ja tyttärensä kun on vielä minijulianne, mikä onnentyttö :) Ihana esittely, minäkin ihastelin tuota kukkapeittokuvaa!

Merja kirjoitti...

Junika, Madonnan elämänkerrassa taitaakin riittää tarinaa..

ColibriDreams, en tiedä olisiko kirjanjulkaisijaksi. Tai no ehkä olen joskus haaveillut sellaisesta että tekisin jonkun runoilijan kanssa kirjan. Se että saisi kuvittaa jonkun runoja olisi aivan unelmajuttu.

Sansku, ehkä lohduttaa jos sanon että meiltäkin on tuonne reilun kahden tunnin matka, Losiin siis. Ettei sinne ihan niin vain polkaista.

Sari, Dallasista pääsee tänne nopeasti. Luulen muuten että sieltä on tulossa joku suomalaisten retkikunta tänne keväällä.

Liivia, tarkoitus nimenomaan on jauhaa, että antaa tulla vaan.. Mää olen varmaan nähnyt vähemmän Scarlettia kuin Moorea.

Helmiina, joo jatkoa varmaan tulee mutta ehkä vasta joulun jälkeen. Nyt on tulossa vieraita niin tulee vähän taukoa.

Aino, siitä on jo jonkin aikaa kun olin viimeksi valokuvanäyttelyssä. Taisi olla opettajani näyttely kesäkuussa. Nyt olis aika jo nähdä jotain.

Matroskin, VF on kyllä jenkkilehdeksi ihan ok. Vähän enemmän asiaa, täkäläiset lehdet kun on aika höttöä. Scarlettista: tykkään hänen muodoistaan, siis siitä ettei ole tikkulaiha.

Sanctuary, en tiennytkään että minijulianne löytyy. Pitääpäs tsekata webistä.