keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Ilta Madonnan ja Obaman seurassaSain sitten kuitenkin innostuksen lähteä katsomaan Madonnaa. Ennen sitä vaatekomeron pengontaa, pienten nokkien syöttämistä siinä lomassa. Kodin pikaputsausta ja viinilasin kaatoa hätiin tulleelle naapurille. Saappaat jalkaan, kaasu pohjaan ja kohti keskustaa.

Olen niin iloinen että menin! Ei niinkään sen shown puolesta, jossa siinäkin oli kieltämättä näkemistä. Oli hienoja efektejä joissa valo solisi vesiputouksina. Huikeita tanssisuorituksia ja erittäin notkeita vartaloita.

Vaan niiden hetkien vuoksi, jolloin 39 000 -päinen yleisö hurrasi yhdessä Madonnan kanssa Obaman vaalivoittoa. 'Historiallinen päivä' ja 'Uuden maailman alku', julisti lavalla Madonna, yhtäaikaa liikuttuneena ja riemukkaana.

Kotiin päin lähtiessä kuuntelin ja katselin kaupunkia. Kesti kauan aikaa pujotella ulos keskustasta, kaduilla oli tuhansittain ihmisiä, heiluteltiin Amerikan lippuja, tööttäiltiin autontorvia. Hymyjä, kyyneleitä, halauksia, riemunkiljahduksia, tanssia. Harmittelin että kunnollinen kamera oli kotona, mutta ajattelin sittenkin: kaikesta ei tarvitse jäädä kuvia. Muistissa tämä ilta varmasti säilyy ikuisesti.

18 kommenttia:

17 neliötä kirjoitti...

Hauskaa, kun jaat tunnelmia paikan päältä! Töissä Obaman voitto oli puheenaihe nro 1. Ihan positiivisessa mielessä. Saapa nähdä, juhlitaanko huomenna kahvipöydässä neekerinsuukkojen kera ;)

Marita kirjoitti...

Vau, olitpa sinä mukana historiallisena päivänä mukavissa merkeissä.

Anniina kirjoitti...

Olipa varmasti hieno tunnelma! Tuntuu että tuo voitto toi vähän lohtua huonoon tilanteeseen maailmalla :)

Sooloilija kirjoitti...

What a night! - voisi todeta eilisillasta kohdallasi!
Vähän aikaa sitten asuitte täällä pohjolassa ja nyt koet siellä monenmoisia asioita ja sait olla todistamassa historiaakin.

Täälläkin on Barack Obaman voitosta iloittu!

M'man kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
M'man kirjoitti...

Uusiksi:

Mietinkin juuri tassa uutiset katsottuani, etta mitenkohan Amerikoissa juhlitaan tata Obaman voittoa. Oli mukava, kuin matkustaa postaukssin ajaksi sinne puolelle palloa ja elaa yhden siella asuvan ihmisen kautta/kanssa taman illan tapahtumat/fiilikset/ambiance. (vaikka konsertista olikin kyse)

Olet varmasti hyvin oikeassa tuossa, mielessani ja muistoissani ne parhaimmat osat sailyvat tallaisena iltana.

s a n s k u :) kirjoitti...

Ah kirjoitin pitkan kommentin mutta nyt paatinkin etta sanon vaan etta kiva etta sulla oli mukava, mieleenjaava ilta. :)

Liivia kirjoitti...

Minäkin tirauttelin pari liikutuksen kyyneltä kun katselin tuoreen pressan perhekuvia aamulehden sivuilta aamulla.

Varmasti oli hienoa olla todistamassa historiaa paikan päällä!

Jutta kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa käymässä...

Mielenkiintoista kuulla tunnelmia vaalituloksesta sieltä suunnalta. Suurin piirtein koko muu maailma on toivonut Obaman voittoa, mutta on jännä lukea blogien kautta, miten sielläkin otetaan ilolla ja vahvoin tuntein vastaan Obaman voitto.

MaaMaa Maailmalla kirjoitti...

wau, varmasti ollut upea kokemus! voin vaan kuvitella suosionosoitusten määrän! menee käsivarret kanikselle! :D
Merja, mulla on mun blogissa sulle jotain, käy kurkkaamassa :)

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

No onpa ollut upeat hetket sulla, ihan ikimuistoinen kokemus tämä on varmasti ollut kaikille, mutta sinä pääsit osalliseksi todellisesta juhlahumusta.

Mä en itse jaksanut lähteä kaupungille, katselin ääntenlaskua vain telkkarista, nyt hiukan kaduttaa, olis ehkä sittenkin pitänyt lähteä hiukan kaupungille tuulettamaan.

Stina kirjoitti...

Olipa teilla mahtavan upea ilta! Ihania muistoja :).

pikkujutut kirjoitti...

Kuulosti hienolta, melkein kylmat vareet menivat.

Helinä kirjoitti...

Liikuttava ja todella historiallinen tapahtuma. Oi jospa oisin saanut olla mukana..

Vilijonkka kirjoitti...

Mahtoi olla kokemus! Minun ei tarvinnut itkeä tirauttaa kun ei telkusta O-huumaa pahemmin näytetty. Asiallinen pikkujuttu vain.

pebaline.vuodatus.net kirjoitti...

Nytpä laitoin tälläistä palkintoa tulemaan sinne päin: http://pebaline.vuodatus.net/blog/1632026 :)

aino kirjoitti...

hienoa että menit ja pääsit kokemaan tuon kaiken.
voitosta iloitsin ja iloitsen!

Pipsa kirjoitti...

Voi vitsi mikä sattuma, selailin tänään sun blogia ja tädää olen menossa tiistaina Tallinnan Laululavalle Sonja-tyttären kanssa katsomaan Madonnaa. Järkkyä vähän on kun sinne pakkautuu 80 000 ihmistä yhtä aikaa...tv: pipsa pippuri