keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Hei hei, Hollywood


West Hollywood -> Beverly Hills -> Santa Monica -> Highway 1. Siinäpä ajoreittimme takaisin kotiinpäin.

Beverly Hills ja Rodeo Drive nähtiin pikakelauksella. Pahoittelen, ei kuvia putiikeista, Chanelit, Pradat ja muut jättävät minut hieman kylmäksi, valitettavasti. Suuntasin katseen mieluummin ylöspäin rakennusten muotoihin ja heijastuksiin.

Tiesittekö että keskellä Los Angelesia on varsinainen fossiilikeidas? No en minäkään. Keskellä West Hollywoodia on pläntti jolla pulppuaa luonnollisia asfalttilähteitä. Alueelta on kaivettu yli miljoona jääkauden fossiilia, eläimet kun juuttuivat aikoinaan tuohon asfalttiin, ja kaivaukset jatkuvat yhä.

(Älkää nyt kertoko miehelle, hän kun oli niin ylpeä kun sai meille esitellä tätä paikkaa, mutta vähän potkin itseäni jälkeenpäin kun huomasin että LACMA, Los Angeles County Museum of Art oli aivan naapurissa. Onneksi sentään Vanity Fairin muotokuvanäyttely oli jo loppunut.)

Eräs lähti seuraamaan sapelihammastiikerin jälkiä, talutusnuora valmiina kourassa.


Santa Monica, nyt lämmittää. Tykkäsin siitä miten täällä ihan vaatimattomat rakennuksetkin oli maalattu kirkkain värein. Paljon mieluisampi minulle kuin joku Rodeo Drive.

Luulenpa että ennen kuin lennähdämme Losista Suomeen kesäkuun lopulla yövymme Santa Monicassa. Taidanpa lähteä tästä jo kurkkimaan majapaikkoja..

Our drive back home took us thru Beverly Hills and Santa Monica. Quite frankly, places like Rodeo Drive with its high-end boutiques leave me cold. I liked the more bohemian look of Santa Monica much better.

We also stopped at La Brea Tar Pits before driving home. Over a million fossils found right in the middle of LA. During Ice Age, all those animals got stuck in the area's natural asphalt reservoirs. In fact, it is still seeping thru the pavement on the surrounding streets and in the park area.

7 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Onko tuo se tar pit? Onpas mielenkiintoista, itse kuljin vaan siita ohi autuaan tietamattomana.
Santa Monicassa iskin silmani Georgian Hotelliin, se on turkoosi pytinki ihan rannassa. Kurkkaa netista, saatat tykastya.

Merja kirjoitti...

Joo, se juuri. Pitääpäs tsekata Georgian..

MaaMaa kirjoitti...

Santa Monicasta minäkin tykkäsin, se on semmonen inhimillisempi :)
Siitä on jo vuosia, mutta me yövyttiin Santa Monicassa Picon varrella Travelodgessa - oli hyvä paikka. Huoneissa pikku keittiö ja kylppäri, aamupalakin kuului hintaan.

http://www.travelodge.com/Travelodge/control/Booking/property_info?propertyId=09531

...mutta siinä paikassa ei mitään eksoottista, kun vertaa mitä muuta SMOssa ois tarjolla :)

Merruli kirjoitti...

Voi mitä väri-iloa!

millam kirjoitti...

Pidin minäkin Santa Monican alueesta. Beverlyhills/Rodeodrive hieman tökki.

Merja kirjoitti...

MaaMaa, katoin noita Santa Monican paikkoja.. ja aika tyyristä on.. eikä valikoimakaan oikeastaan ole kovin ilahduttava. Pitää vielä miettiä.

Merruli, värejä tarvitsee aina välillä! En tiedä sitten kyllästyisikö tuohon iloitteluun jos sitä joka päivä töllöttäisi.

Millam, Rodeo Drive oli minusta oikeastaan kalsea.

outi kirjoitti...

taisi olla täälläkin uutisissa jostain mammutin luurangosta jota kaivelivat esiin keskellä Los Angelesia.. hauska ajatus;)