maanantai 2. maaliskuuta 2009

Marrakesh, mon Dieu!

Yhtäkkiä sen tajusin. Olen turhaan miettinyt pääni puhki hääpäivämatkamme kohdetta. Siellähän se alitajunnassa on ollut jo pitkään, pienoinen pakkomielteeni.

Olen jo kauan, kauan aikaa halunnut päästä Marrakeshiin, mystiseen, punaokraa hohtavaan kaupunkiin. Kuljeskella medinan kujia, käydä kuurattavana hammamissa, katsella keskustorin käärmeenlumoajia ja tulennielijöitä.

Huikaistua väreistä, mosaiikeista, riadien tunnelmasta. Ihmetellä väenpaljoutta ja vieraita ääniä.

Voi olla että elokuun alun kuumuus lamauttaa meidät paikoilleen, emmekä pääse riadimme suojasta päivisin liikkeelle juuri lainkaan. Mutta olisiko se niin harmillista, katsokaa nyt näiden rakennusten ihania yksityiskohtia. Voisin hyvinkin loikoilla tällaisessa paikassa tuntitolkulla, rakkaani kainalossa.


Kuvat on napattu riadien sivuilta.

* * * * *

There was still some hemming and hawing about the location for our 10th anniversary. Finally, a decision: gorgeous Marrakesh. It will probably be very, very hot in August, but it would not be so bad to get stuck in one of these riads, just enjoying the company of my beloved.

15 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihana kohde varmaankin ,olen kuullut paljon positiivista palautetta Marokon matkoista. Ihania kuvia ja paikkoja! Mutta aika kuuma siellä tosiaankin voi olla elokuussa!

Nina kirjoitti...

Todella hienoja kuvia! Kyllä tuolla voisi lähteä käymään ;-)

Elisa kirjoitti...

Mua ei saisi Marokkoon, Agadiriin enää millään, en kauheasti tykännyt. Olimme siellä tammikuussa ja oli iltaisin hurrjan kylmä, lisäksi ahdisti se katumyyjien jatkuva kovaääninen älämölö ja ahdistelu. Ja köyhyyttä oli myös paljon, kerjäläisiä yms

En siis tarkoita ettei sinne kannattaisi lähteä, oli paikassa paljon kivaakin, mutta kolikolla voi olla kääntöpuoli =)

minna kirjoitti...

Moi, mehän ollaan teidän kohteen naapurissa. Olen kerran käynyt, silloin kauan sitten. Riippuu varmaan mihin sinne aikoo majoittua yms. Onhan siellä se raamatunajan meininki. Yllätti minut kyllä joka tavalla.Mutta jos rohkeutta ja uteliaisuutta riittää niin mikä ettei.Virallinen opas on hyvä olla mukana....

mizyéna kirjoitti...

Talvella ei kannata mennäkkään (Elisan kómmenttiin viitaten). Pohjois-Afrikan talvet eivät ole lämpimiä vaan monet yllättäen aika kylmiä!

Minä tykkään Marokosta ja uskon, että tykästytte Marrakeshiin. Ihan erityisesti odotan valokuviasi sieltä. Kuvattaa ei sieltä lopu!!

Ilma tosin elokuussa on sellaista +45 pintaan eli päivisin ON todella kuuma eikä välttämättä jaksa tehdä yhtään mitään.

Solen kirjoitti...

Oih, jos olisi mahdollisuus lähteä, en epäilisi hetkeäkään. Lähimpänä marokkoa missä olen käynyt(siis tunnelmaltaan), on varmasti israel ja vaikka sielläkin oli köyhyyttä, oli matka todella antoisa enkä olisi jäänyt pois mistään hinnasta.

Liivia kirjoitti...

Minunkin pakkomielteeni! Mutta ilmeisesti ainakaan miehen kanssa en sinne pääse. Mieheni on ollut siellä joskus 20 vuotta sitten, ja suostuu sanomaan vain "sen matkan olisi voinut jättää väliin". Eikä suostu ajattelemaankaan menevänsä maahan enää ikinä.

Mutta uskon, että paikka on näkemisen arvoinen, ja nuo riadithan on ihan mielettömän kutsuvia!

MaaMaa kirjoitti...

Mäkin haluan Marrakeshiin, näyttää upealle!
Kelpais hääpäivämatkan kohteeksi :)
Toivottavasti toiveesi toteutuu!!

Merja kirjoitti...

Yaelian, olen kuullut paljon kehuja minäkin.

Nina, joo, taitaa tulla vaikea valinta majapaikan suhteen.

Elisa, me ollaan tuota ahdistelua kyllä koettu myös aikoinaan Egyptin rinkkamatkalla. Kuten myös köyhyyttä... hajua... Mutta silti mieleen jäi muut asiat Egyptistä, kuten toivon jäävän myös Marrakeshistä. Agadiristä en tiedä kyllä itse mitään.

Minna, joo, muistan että teillä oli huonot kokemukset, oliko se Tangerista? Mää olen kuitenkin nimenomaan Marrakeshista kuullut niin paljon hienoja asioita että pakko käydä katsomassa.

Mizyena, nimenomaan sitä kuvattavaa odotan minäkin.. Mies parka, täytyy yrittää vähän itseään hillitä ettei mene kuvaukseksi koko reissu. Niin ja kuumuudesta, jotain kokemuksia on siitä taannoiselta Egyptin matkalta josta puhuin jo. Olimme rinkkareissulla Egyptissä heinäkuussa. Niitä 40+ asteen päiviä riitti. Mutta siitä huolimatta jaksettiin. Mää olen vähän vilukissa että mua ei kuumuus niinkään haittaa, ennemmin kylmyys.. Niin, ja ollaanhan me asuttu Teksasissa! Siellä kesät on oikein pätsejä. Mutta hyvä ilmastointi on kyllä oltava, yöpaikka pitää valita osaksi sen mukaan.

Solen, en epäröi minäkään..

Liivia, joo, riadit on hienoja. Harmi jos miehes ei lähde, tehdään joskus kahdestaan sinne fiilistelyreissu!

MaaMaa, kyllä se toteutuu kun laitetaan toteutumaan..

Vilijonkka kirjoitti...

Ehdottomasti sinne. Olimme siellä muutama vuosi sitten neljän päivän pikalomalla, mieheni ja minä. Aivan ihana mesta, suussasulava ruoka ja mitä hajuja kaupunki pullollaan! Oih, mäkin haluan sinne uudestaan.

aino kirjoitti...

voi hitsi, upea ajatus lähteä sinne. pakko antaa kirjavinkki tähän, tai ehkä tiedätkin sen:
Elias Canetti: Marrakesin ääniä. Ainiin, mutta nyt sun täytyy saada joku hommaan se sulle sinne..

Liivia kirjoitti...

Mainio ajatus!

Merja kirjoitti...

Vilijonkka, jos teikäläiset on olleet siellä ja suosittelette, sitten uskon varmasti että valinta oli oikea!

Aino, kiitos vinkistä! Kurkistin webistä ja tuo on käännöskirja Suomessakin, joten taidan lukea sen täällä englanniksi. Varmasti olisi hyvä reissukirja.

Liivia, varausta sitten kalenteriin..

Leda kirjoitti...

Marokko on ehdottomasti näkemisen arvoinen!
Kaipaan sinne toisinaan takasin vaikka en yöpynytkään noin hienossa paikassa. Saako udella hotellihuoneen hintaa?

Merja kirjoitti...

Leda, vielä ei ole mitään varattu... mutta käsittääkseni hinnat lähtee about 70 eurosta yö, hienoimmista saa pulittaa jopa 300 per yö.