maanantai 9. maaliskuuta 2009

Lost in Hollywood


Anteeksi nyt vain kaikille enkelten kaupunkia ihannoiville.

Olen aina pitänyt Losia Kalifornian kainalokuoppana. Liikaa autoja, saastetta, melua, sekasortoa, ihmisiä. Tähän tulokseen tulin jo ensimmäisellä käynnillä 20 vuotta sitten enkä voi sanoa juuri muuttaneeni mieltäni. Sanoisin siis edelleen: jos joskus saat tilaisuuden tulla länsirannikolle, älä vain käväise Los Angelesissä ja kuvittele sitten nähneesi Kalifornian.

Sitten on heti pyörrettävä jollakin tasolla puheensa ja sanottava, että vaikka enkelten kaupunki on minusta vähän luotaantyöntävä, on se kuitenkin hyvin monitasoinen. Kaupungin skaala on käsittämättömän laaja, mikä tuli todettua taas jo majapaikkaa valitessa.

Me yövyimme West Hollywoodissa, pari katua etelään Melrose Avenuesta. Ei mitkään kämäiset korttelit, todellakaan, vaikka tietysti kaupungista prameampaakin löytyy.

Hotellin nimi oli Farmer's Daughter, entinen kadunvarsimotelli, josta on tehty boheemisti retroileva, countrytyylillä kikkaileva majapaikka.
Lapset tykkäsivät lobbyn undulaateista. Hyvää viihdytystä sillä aikaa kun tsekkasimme itsemme hotelliin. Kadun toisella puolella sijaitsee CBS:n studio, joten erinäisten tv-ohjelmien kilpailijat ovat yöpyneet täällä.


Otimme kaksi vierekkäistä huonetta, yksi lapsille, toinen vanhemmille. Lapset asettuivat onneksi kiltisti nukkumaan tavalliseen uniaikaansa. Mies kipaisi hakemaan naapurista meille herkkuja ja alakerran respasta elokuvan.

Ihan kelpo yöpaikka, tämä maatilan tyttären maja.


Ok, so we did not really get lost. But we encountered massive traffic on our 24-hour trip to LA to meet friends.

I've never been much of a fan of this huge, sprawling city. Too many people, too much traffic. But maybe it is best to tackle this place one small neighborhood at a time.

We stayed at Farmer's Daughter, an old motel turned into hip boutique place in West Hollywood. Interesting decorating style, the motel look preserved but updated with quirky details and country style furniture.

12 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpa mukavalta vaikuttava majapaikka! Itsekin vietin pari yötä West Hollywoodissa, muttei yöpaikka ihan noin kiva ollut. Kauniita kuvia niinkuin aina.

minna kirjoitti...

Samaa sanoo Antti, ehkä Hollywoodyn kukkuloilla voisi asustella, pari kuukautta :) Mutta sielläkin kyllä aika tupa täys.Itsekin kyllä vieroksun jotenkin suurkaupunkimeininkiä, mieluummin kuljeskelen jossakin pienemmässä kaupungissa, jossa on myös rauhallisia sopukoita.Ja historiaa.Mutta on toki mielenkiintoista tutustua uusiin paikkoihin, oli se mitä vaan. Mekin tehtiin reissua viikonloppuna,kauniiseen Cadiziin. Oli oikein onnistunut reissu. siitä lisää blogissa.

Christina kirjoitti...

Kävin kesällä 2001, tykkäsin enemmän San Diegosta.

Kirsi kirjoitti...

Alkoi soimaan Doorsin L.A. Woman heti päässä, kun luin sun tekstiä..hotellihan oli kivan näköinen - muuten tuo enkelten kaupunki ei ole koskaan tuntunut hirveän houkuttavalta vaan jotenkin liian isolta paikalta mun makuuni. Oliko tiitiäisillä mukavaa? Me ollaan tässä kuussa taas pari viikonloppua Rovaniemellä, kun siellä on mäkihyppykisoja. Oon muuten käynyt 3 kertaa hiihtämässä! Siis 3 kertaa enemmän, kuin viime talvena :) No nyt mulla on flunssa, joten ulos ei ole asiaa. Lähetin sulle viime viikon torstaina uudet lehdet ja salmiakit lentopostissa. Ilmoitathan, jos nämä nyt saapuvat perille?

Halit kaikille!

Kirsi

millam kirjoitti...

Tämä postaus oli hauska lukea. Olin juuri toissaviikolla Los Angelesissa (blogissani on juttuakin.) Matka jatkui myös Los Angelesin ja Californian rajoejen ulkopuolelle. Jano jäi nähdä vielä paljon lisää...

www.millam.vuodatus.net

MaaMaa kirjoitti...

Kivan nakoinen majapaikka!
Miten meni tuttavien tapaaminen?

LA on mun mielesta liian suuri, sita ei hallitse. Liikaa kaikkea. Jotkin osat on kylla kivoja, kuten Santa Monica. Siella me majailtiin, kun tokan kerran kaupungissa kylailin. Ekalla kerralla olinkin tuttavaperheen luona Calabasissa - se lahio oli kiva. Pitaahan se nahda, jotta voi oman mielipiteen rakentaa, mutta en minakaan valttamatta muuten suosittelisi.
San Diego ja San Francisco ovatkin sitten ihan eri asia. Voisin palata aina vaan uudelleen ja uudelleen, ja palailenkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hih, johan meillä on samanlaisia reissuja!

Kiitokset veilä valas-retkestä - siitä oli iloa valmistautuessamme bongaamaan oman osamme Kalifornian niemimaan kärjessä!

Seuraava reissu suuntautuu juurikin tuonne enkelten kaupunkiin ja kas majapaikaksi ollaan varattu juuri sama hotelli.

Vinkit ovat aina lämpimästi tervetulleita!
- Saara

Liivia kirjoitti...

Mua ei voisi vähemmän kiinnostaa LA, paitsi sinun kuvailemanasi ja kuvaamanasi.Raporttejasi kyllä katselee mielellään mistä vaan.
Hotelli vaikutti ainakin mukavalta.

s a n s k u :) kirjoitti...

Olen samaa mielta. Los Angeles ei ole mikaan upea paikka. Mutta kylla siellakin kivaa tekemista loytyy silti. Santa Monica Pier ja ostoskatu, Paul Getty art museum (mahtava! sinne kantsii menna), Oliviera street (meksikolaisia putiikkeja, ravintoloita jne. Chinatownin vieressa)... Hollywoodista itse en tykannyt yhtaan. Karsee paikka.

Merja kirjoitti...

Yaelian, mitä tykkäsit tuosta kaupunginalueesta?

Minna-immuli, minäkään en yleensä välitä kovin isoista kaupungeista. Mutta esim. Pariisi on taas poikkeus, se on suurkaupunki joka tuntuu kotoiselta.

Christina, no sitähän minäkin ajan takaa.. että kyllä SD on parempi ;-)

Kirsi, vanha Doors-fani.. Joo kyllä tiitiäiset tykkäsi. Saivat pomppia sängyllä ja soitella puhelimella kahden huoneen väliä, se oli parasta hupia. Ottakaa kisoissa kuvia niin näkee Allun hypyt! Ja kivaa että tulee lehtiä... ne salmiakit ei sitten koskaan saapuneet.. Haleja sinne myös!

Millam, pitääpä tulla lukemaan.

MaaMaa, joo toki pitää itse todeta. En minäkään yleensä usko ennenkuin itse näen ;-) San Francisco on muuten minun ykköskaupunkini Kaliforniassa.

Saara, oho mikä sattuma! Joo, tuo paikka oli ihan oiva yösija, mutta pyytäkää huone joka ei ole kadulle päin. Siinä on aika kova trafiikki. Meillä oli korvatulpat mukana joten ei haitannut. Vieressä on muuten Farmer's Market, hyvin viehko markkinapaikka, paljon ruokakojuja. Sitten siinä on myös Grove, iso ostoskeskus jossa näkyi olevan hyviä putiikkeja. Varmasti viihdytte.

Liivia, mukava kuulla jos rapsat kiinnostaa.. yritän kyllä löytää niitä kauniita puolia ei niin viehkoistakin paikoista..

Sansku, joo, myönnettävä kyllä on että mun reissuni LA:han on olleet erittäin lyhyitä. Pitäisi joskus varata vähän enemmän aikaa ja kierrellä. Mutta ei tuo oikein ole sellainen paikka jossa viitsii lasten kanssa kuljeskella, liian iso, liikaa liikennettä. Niin, ja Hollywoodista vielä, se kolkka missä on ne kädenjäljet on musta ihan kammottava, spurguja kadut täynnä. Nää korttelit missä me oltiin oli ihan siistit kyllä.

maijja kirjoitti...

Mulla ei ole muuten koskaan käynyt mielessäkään haaveksia LA:ssa käynnistä. Tokihan sitä menis jos ois mahkuja.

Pikkuveli aina puhuu lähtevänsä samanikäisen kaverinsa kokiksi leveää elämää elämään LA:iin sitten kun tämä kaveri pelaa siellä NHL:ssä. Yeah right, sanon minä.

Anonyymi kirjoitti...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.