maanantai 16. maaliskuuta 2009

Makuja ja matkoja

Bisquits haastoi minut kertomaan kolme lempiherkkua ja kolme lempipaikkaa. Koska olen toinen jalka oven raossa jatkuvasti, tämä oli tosi mieluinen ottaa vastaan. Enkä herkuillekaan ole mitenkään immuuni..

Aloitetaan matkoista. Kaikki kuvat ovat vielä filmiajalta.

1. Rooma. Ei ehkä varsinaisesti lempipaikka. Hyvin rakkaita muistoja tältä matkalta kuitenkin. Pääsiäinen vuonna -99, olemme kihloissa. Suunnittelemme syksyhäitä. Ensimmäinen kerta Roomassa, kiertelemme kaupunkia toistemme kainalossa. Hyvin lämmin kevätsää Italiassa, kaupunki täynnä turisteja, mutta me näemme vain toisemme.

2. Egypti. Ehdottomasti lempipaikka, ihan ykkönen niistä paikoista joita olen nähnyt. Kesä 2000, tutustumme Egyptiin rinkka selässä, kiertäen maata bussilla ja junalla. Kuumaa! Turisteja vähän, maassa vuonna -97 tapahtunut turistisurma vaikuttaa yhä. Meitä tervehditään joka puolella huutaen 'Tervetuloa Egyptiin!' Ihastumme maahan ikihyviksi.

3. New Mexico. Kevät -2001. Kierrämme osavaltiota Santa Fe:stä Gallupiin, ihastelemme adobearkkitehtuuria, muinaisten intiaanien kallioluolia, upeita vuoristomaisemia. Kuvassa olen neljän osavaltion nurkassa, yksi jalka Arizonassa, toinen Coloradossa. Yksi käsi Utahissa, toinen New Mexicossa. Odotamme esikoista, matkan loppupuolella luulemme että olen saanut keskenmenon. Murehdimme. Reissun jälkeen selviää että vauva voikin vatsassa hyvin.

Sitten herkkuihin.

1. Suomalaiset mansikat. Missään maailmassa en ole saanut niin makeita mansikoita kuin Suomessa. Kesällä niitä taas saa, vaniljajäätelön kera.
2. Mieheni tekemät burritot. Maailman paras lohturuoka. Pannulla lämmitettyyn tortillaan kääräistään pintopapuja, cheddarjuustoa, miehen omassa mausteseoksessa paistettua kanaa. Tomaattiakin mukaan, ja vähän vihreää tomatillosalsaa.
3. Intialaiset curryt. Olemme sitten missä tahansa kaupungissa, etsimme aina intialaisen ravintolan testattavaksi. Kotona kokkailemme paljon Madhur Jaffreyn intialaisen ruoan oppaista.

Ja eteenpäin haasteen lähetän MaaMaalle, Ellenille, Saaralle ja Pikkujutuille.

1. Kirjoita blogiisi kolme lempiherkkuasi ja kolme lempipaikkaasi. Kerro kaikista vähintään kolme lausetta, esim. milloin, miksi jne.

2. Laita postaukseesi linkki, joka vie haastaneen blogiin.

3. Haasta neljä ihmistä tekemään sama tehtävä ja kerro se heidän blogiinsa.

11 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Tosi kiva meemi!!

Ihana kuva egyptistä!

Merja kirjoitti...

Eikö olekin, ota ihmeessä itsellekin Mizyena!

Saara kirjoitti...

Jee, kiitos haasteesta. Osallistun toki, tata pitaa kylla vahan funtsata kun kerran saa vaan kolme listata;).

aino kirjoitti...

hauskaa nähdä sinusta vanhoja kuvia!

Yaelian kirjoitti...

Hauska meemi;tätä olikin kiva lukea! Ja totta;missään eivät mansikat maistu niin hyviltä kuin Suomessa...

s a n s k u :) kirjoitti...

Haluan paasta Santa Fe:hen joskus. Aina on kiinnostanut.

Suomen mansikoita ei todellakaan voita mitaan. Taalla panostavat enemman kokoon kuin makuun.

s a n s k u :) kirjoitti...

Happy St Paddy's!! :D

leena kirjoitti...

Minustakin hauskaa nähdä vanhempia kuvia sinusta!

Liivia kirjoitti...

Nyt täytyy sanoa, että vaikka suomalaiset mansikat onkin ihania, niin Italiassa olen saanut vielä parempia, suuria ja suippopäisiä, ja niin makeita.

Rooma on meillekin tärkeä paikka. Tyttökin on tehty siellä.

MaaMaa kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Otan vastaan, tämä on tosi kiva meemi! :))
Sun suosikkipaikat on sellaisia, missä mä en ole vielä kerinyt käymään! Rooma on must -listalla ja Turkkiin mennään elokuun alussa (Istanbuliin).

Laitan omat suosikkikohteet ja herkkuruoat pikapuoleen blogiini, varmaankin viikonlopun aikana. Nyt juuri postasin Beijing -matkakertomuksen :) Tulethan lukemaan! :)

MaaMaa kirjoitti...

pitää kommentoida uudelleen, että en ymmärrä miten luin sun lempimatkakohteista turkin? egyptihän siinä listassa on 2:na ...? Laitetaan vielä hieman painavan JetLagin piikkiin :)