keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

House tour

Vuokrasopimuksemme on loppumassa kolmen kuukauden kuluttua. Luultavasti voimme jatkaa nykyisessä, mutta varmuutta ei ole, eikä myöskään tietoa siitä voimmeko jatkaa nykyisellä vuokramäärällä.

Olen siis toisella silmällä vilkuillut alueemme vuokra-asuntotarjontaa, ja käväisinpä tänään katsomassa yhtä taloakin. Pääsette mukaan kiertueelle.

Tässä talossa on parisensataa neliötä. Voi kuulostaa isolta, mutta täällä pienikokoinen verrattuna alueen keskimääräiseen neliölukuun, joka liikkuu kolmen ja neljänsadan neliön välillä. Paljon isompiakin löytyy.

Kolme makuuhuonetta, lisäksi pieni takallinen bonushuone jota voi pitää esimerkiksi työhuoneena. Iso olohuone, keittiö, kaksi kylpyhuonetta ja yksi wc. Makuuhuoneet eivät ole erityisen isoja, mutta täällä neliöitä tuhraantuu sen sijaan käytävätiloihin, isoon keittiöön ja olohuoneeseen.

Olen aina ilahtunut kun näen täällä taloja joissa ei ole ollenkaan kokolattiamattoja. En voi sietää niitä. Tässä talossa oli kauttaaltaan maalattu, pinnoitettu, kiiltävä sementtilattia. Se näytti tosi hyvältä, eikä ollut yhtään liukas kuten voisi kuvitella.

Tykkäsin myös kiviseinistä, joita oli käytävätiloissa, keittiössä ja olohuoneessa.

Keittiössä oli kaasuliesi ja saareke, kuten oikeastaan kaikissa näkemissäni taloissa täällä. Keittiön yhteydessä se mainitsemani työhuone.

Niin sanottu master kylpyhuone. Suihkutila erikseen, ja pieni oma syvennys pytylle. Kylpyhuoneesta oli käynti sisäpihalle, se oli kiva lisä. Muutenkin sisäpihalle johti useasta tilasta kulkureitti ranskalaisten ovien kautta.

Makuuhuone, ei erityisen iso muttei pienikään. Toisella reunalla oli kaunis vanha vaatekaappi joka ei näy kuvassa.

Pihatilaa oli reilusti. Se onkin tässä ilmastossa suotavaa, koska kauniista säistä ja lämmöstä voi ulkona nauttia pitkälle iltaan. Yllä takapihaa.

Vaikken saanutkaan kovin hyviä kuvia sisäpihasta, se oli tämän talon parasta antia. Kauniita seiniä pitkin kiipeileviä istutuksia, hyvin tilaa pihakalusteille ja reilusti vielä tilaa lapsille juosta ja pelailla. Mukava suojainen ja turvallinen leikkipaikka.

Nykyiselle vuokraisännälle on jätetty viestiä, katsotaan miten hän on halukas joustamaan. Sitä odotellessa, mitä te tykkäsitte tästä talosta?
* * * * *
Our lease is coming to an end in three months. We need to start renegotiations with our current landlord. In the meanwhile, I have been looking at other houses available for rent in our area, just in case. Here's one I saw today. Significantly smaller than the house we are in now, but had lots of potential. I loved the fact that there was no carpeting here (I cannot stand it). Nice backyard and inner courtyard, lots of space for kids to play. What do you think?

33 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Ihana! Henkii rehevää, vähän italialaista tunnelmaa, terranpunainen väri seinässä jäi mieleen. Ja runsas vehreä piha!

Yaelian kirjoitti...

Vau, aivan ihana! Tuollaiseen muuttaisin heti,jos voisin.Keittiö näyttää ihanalta,ja samoin kylppäri.Ja tosiaankin hyvä,ettei niitä kokolattiamattoja ole,en itsekään voi niitä sietää,ja aina pitää niitä imuroida.

Bisquits kirjoitti...

Tykkään hirmusti! Harmi, kun meillä ei täällä ole mitään tuollasia, ja suuri määrä pihaakin vielä. :-D Minäkään en voi sietää kokolattiamattoja, saan niistä allergiakohtauksia ja ne ovat muutenkin niin epähygienisiä.

Helinä kirjoitti...

Hulppeita "kämppiä" siellä. Ja kiinnitin huomiota myös siisteyteen ja stailaukseen.
Suomessa kun tekee asuntokierroksen (osto-tai vuokraustarkoituksessa), niin saa usein käyttää tosissaan mielikuvitustaan, että näkisi asunnon hyvät ja kauniit puolet kaaoksen alta.

Kaarina kirjoitti...

Ooh ja aah! Aivan ihana!

minna kirjoitti...

Todella kaunis talo ! Ihastuin myös erityisesti noihin kivi seiniin. Todella kauniit. Ja ihanasti käytetty värejä. Piha oli myös kivan kokonen. Onko tämä lähellä teidän nykyistä taloa ?

Kitty Kat kirjoitti...

Aivan mahtava talo ja hienosti sisustettu. Se varmasti auttaakin paremmin hahmottaan huoneiden mahdollisuudet.

Väistämättä tulee mieleen, että joko siellä on vuokrat paljon, paljon halvempia tai sitten palkat kovempia... Kun ei vaan Suomessa näy tuollaisia asuntoja.

Kaavoihin kangistunut kirjoitti...

Ihana!

En tiedä millainen talo teillä nyt on, mutta tuohon katsastamaasi muuttaisin juosten!

mizyéna kirjoitti...

Aivan ihana koko kokonaisuus että yksityiskohdat. Kelpaisi mulle erittäin hyvin!

Millä tavoin tämä eroaa teidän nykyisestä asunnosta?

Nina kirjoitti...

Siis todella viihtyisä talo! Piha-alue varsinkin oli aivan unelma!

Ainoa miinus oli tosiaan tuo pitkä käytävä. Niistä minä en tykkää, mutta ainahan sitä parannettavaa löytää joka paikasta ;-)

Savu kirjoitti...

Iihana! Ja oikeastaan aivan teidän näköinen?! Sementtilattiat on kauniita, juuri noin kuullotetut kiillotetut. Täälläkin näkee. Miinusta sitten kaikenmaailman kivi/laatta/sementtilattioille siitä, että mikä tahansa vähänkään rikkimenevä vehje niihin tipahtaa, se on menoa...Mutta toisaalta ne on superhelppo pitää puhtaina ja naarmuja ei tule. Nimimerkillä lattioita vuokramarkkinoilla myös syynäillyt.

Vintage living kirjoitti...

Vuokrataanko tuo kalustettuna, vai oliko edellisen asukkaan huonekalut, vai stailattu vaan?

Huh, minä en kykenisi asumaan tuollaisen väristen seinien kanssa. Muutenkin jotenkin liian..hmm..mahtipontinen mun makuun...

himalainen kirjoitti...

Kyllä tykkäisin :) Juuri siellä, missä te asutte. Missä oikeasti voi nauttia lämpimämmästä vuodenajasta, missä valo sopii noihin voimakkaisiinkin väreihin. Jos siirtäisin talon tänne Pohjanmaan suon perukalle, olisihan se sitten aivan eri....

Anniina kirjoitti...

Onpa mukavan näköinen. Minä tykkäsin ihan erityisesti tuosta tiiliseinästä ja ovista, jotka vievät sisäpihalle. Jos te ette vuokraa tuota niin minä voin ilmoittautua tilalle! :)

Liivia kirjoitti...

Tykkään kylppäristä ja okrasta makuuhuoneesta.
Muuten minullekin liian mahtipontinen, ja SUURI.
Mutta eihän se minulle tulisikaan:)

Merja kirjoitti...

Sooloilija, onhan siinä jotain välimerellistä.. En itse ole kyllä ihastunut tuohon punaiseen, ei ole minun väri.

Yaelian, keittiössä oli hyvin tilaa. Ei meillä kyllä ole pieni nytkään. Mutta ne kokolattiamatot, niitä meidän nykyisessä on jonkin verran ja haluaisin ne kaikki pois..

Bisquits, piha-alueet oli kyllä hyvät tässä.

Helinä, hyvin siistejä täällä kyllä yleensä ovat. Ja stailattujakin, joskus. Tässä taisi olla omistajan omat huonekalut.

Kaarina, :)

Minna, tämä talo on sen ison tien toisella puolella, jos muistat. Kukkulaa ylöspäin. Meiltä noin puolitoista kilometriä?

Kitty Kat, eteläinen Kalifornia on yksi kalleimista paikoista asua jenkeissä. Joten vuokrat on täällä kalliita ja kyllä, palkatkin kovempia.

Kaavoihin kangistunut, meidän nykyinen on tätä isompi. Saman suuntainen, mutta hyvin pelkistetty väreiltään.

Mizyena, taisin jo tuossa sanoakin meidän nykyisestä.. Meillä on kyllä oikeastaan liikaakin tilaa. Tai no tarkemmin ajateltuna.. vain yksi käyttämätön huone. Vierashuone, vieraita kun ei täällä liiemmälti käy.

Nina, en minäkään kyllä käytävistä niin välitä. Nykyisessäkin on parikin tuollaista käytävänpätkää. Mutta onhan ne kivoja lapsille leikkiä. Meillä niissä heitetään palloa, työnnellään pikkuautoja jne.

Savu, minä tykkään tuosta sementtilattian vaatimattomasta ulkonäöstä. Ja onhan se hyvin käytännöllinenkin..

Vintage, kalustettunakin saa. Nämä on luullakseni omistajan huonekalut. Mitä tulee väreihin.. keltaisesta tykkään kyllä, punaisesta en niinkään. Ja mahtipontisuus, tsih, et ole vielä mahtipontista nähnytkään. Voisin näyttää sulle jotain sellaisia täällä. Valitettavasti täällä karkeasti sanottuna talot menee linjalla grande ja tyylitelty tai sitten grande ja erittäin tylsä. Mieluummin sitten tyylitelty (tai mahtipontinen) mitä sanaa nyt sitten haluaakaan käyttää. Onhan noita kivoja vanhoja puutalojakin mutta ne on sitten pitkän ajon päässä töistä/koulusta ja pirun kalliita. Tyyliin vuokra lähtee jostain 6000-7000 dollarista, koska ne on lähellä merta. Lisäksi ne voi olla vielä huonokuntoisiakin..

Himalainen, nimenomaan, maassa maan tyyliin. Kyllä nämä tänne sopii, erittäin hyvin tähän ilmastoon.

Liivia, okra makuuhuone tulisikin varmaan meidän käyttöön, jos siis tuonne menisimme. Mutta ei mitään tietoa vielä mihin päädytään..

Kaikille yhteisesti: asumme täällä ehkä vielä pari vuotta, luulen. Sinä aikana on minusta ihan kivaa kokeilla tyystin erilaista asumista kuin Suomessa. Alueemme on turvallinen, lähellä miehen työpaikkaa, paljon järjestettyä toimintaa lapsille, hyvät koulut erittäin lähellä. Ne on meille ehdottomasti täällä tärkeimmät asumiskriteerit.

violet kirjoitti...

Yritin mielikuvitella tuota ilman noita huonekaluja, tekstiilejä jne. ja kun en osannut niin en osaa sanoa oikein mitään.
En osaa oikein katsoa "sillä silmällä" kun kaikki kotimme ovat olleet niin tyystin eri tyylisiä kuin tämä.

Vintage living kirjoitti...

Luulen, että nuo huonekalut (varsinkin sänky) tekevät vaikutelmasta mahtipontisen, samoin just tuo voimakas väritys. Keltainen makuuhuone olisi varmaan kiva erilaisen sängyn kanssa, mutta punainen on aika hurja, jos ei tykkää punaisesta.

Mutta piha on varmasti kiva. Ja lattia on upea! Ihan samaa mieltä siitä, että on kiva kokeilla tyystin erityylisiä asuntoja, eikä kaiken tarvitse edes olla omaan makuun silloin kun asuu väliaikaisesti jossain. Musta on hauskaa kun esittelet tälläisia ihan erilaisia asuntoja kuin mitä täällä Pohjolassa on!

17 neliötä kirjoitti...

Minua aina arveluttaa kaariaukot, mutta siellä päin maailmaa ne taitavat olla ihan ok ;) Muutoin ah, mikä valo! Ja tilaa. Kivoja seinänvärejä. Minua pikkuisen kiinnostaa, että millaisen tonttitehokkuuden arvelet siellä olevan yleinen? siis rakennusten kerrosalan suhteessa tontin pinta-alaan? Onko se 300-400 neliötä yhdessä tasossa vai useammassa keskimäärin? En ole yhtään päässyt perehtymään sikäläiseen kaupunkisuunnitteluun...joskus olin luennoilla, jossa oli puhe jonkun keski-USA:n kaupungin rakenteesta, mutta voisi kuvitella, että niin isossa valtiossa on erojakin eri alueiden välillä...

Matroskin kirjoitti...

Ihana, mutta huonekalut on liian massiivisia noihin tiloihin.

Ilona kirjoitti...

Tykkään!!! Kaksisataa neliötä ei kuulosta yhtään isolta... Joo, pidän tilasta. :)

Lattia kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Miltähän se tuntuu paljaisiin varpaisiin? Viileältä?

Liivia kirjoitti...

Minustakin näitä on ihana nähdä! Ja toivon lisää.

Ja otaksun ettet makumielipiteistä pahastu, kun kerran niistä kysyt:)

Kaavoihin kangistunut kirjoitti...

En minäkään TÄÄLLÄ haluaisi tuollaisessa asua. Mutta maassa maan tavalla...

Tuo sisäpiha on minusta ihana, ja miten paljon siitä saisi siinä ilmastossa nauttia! Ja taas, ei sellainen sisäpiha tänne oikein istuisi.

leena kirjoitti...

Oho! Voisin ihan mielelläni asua tuolla, ainakin noin väliaikaisesti. Ihanaa, jos olisi tilaa! Kylpyhuoneesta pihalle... ranskalaisia ovia...ja lämpimät illat pihalla, voi kuulostaa ihanalta...

Vilijonkka kirjoitti...

Ei pöllömpi... aika kiva... tai oikeastaan ihana, siis suorastaan houkutteleva!

Onhan täälläkin toi kivan näköisiä taloja ja tosi isoj, mutta rakennuksien laausta ei kannata ruveta puhumaan, tulee vain kärtyiseksi. Mutta toi talo näytti paitsi viehättävältä niin laadukkaalta. Vai?

Vilijonkka kirjoitti...

Kauheaa mikä määrä kirjoitusvirheitä äskeisessä kommentissa, kuohuviinin syytä!

Merja kirjoitti...

Anniina, unohduit välistä... kyläilemään vaan! Oisko mahiksia elo-syyskuussa? Hyppäisit meidän kanssa koneeseen kun tullaan takaisin Suomi-reissulta.

Vintage, joo, onhan tuonne ängetty vähän liikaa huonekaluja.. ja osaksi johtuu myös kamerakulmasta. Jos ison huoneen päästä ottaa kuvan näkökorkeudelta, näyttää helposti siltä että kaikki huonekalut on kasassa.

17 neliötä, tontit on täälläpäin pienehköjä. Siis verrattuna talon pinta-alaan. Poikkeuksiakin tietysti löytyy. Mutta täällä on niin paljon yleistä virkistysaluetta patikkapolkuineen, että ajatus on ollut pitää tontit suht. pieninä. Jos talon koko on 300-400 neliötä, on ne yleensä kaksikerroksisia. Tosin on myös sellaisia joissa on erillinen siipi, eli vain yksi kerros. Sitten voi olla lisäksi erillinen piharakennus.

Matroskin, en tiedä onko se huonekalujen koko niinkään, mutta ehkä niitä on liikaa. Tuo olohuone esim. oli ainakin 4 metriä korkea, eli siinä mielessä huonekalut voi olla isojakin.

Ilona, luultavasti tuo lattia on viileä. Kesällä siis kiva, talvella (heh onko täällä sellaista) luultavasti vähän liian kylmä. Villasukat siis tarvisi olla. Pidän niitä kyllä täällä omassakin kodissa..

Liivia, en pahastu, tietenkään. Kommentit on blogien parasta, niistä voi lukea ihmisten luonteista, mieltymyksistä, mielikuvituskyvystäkin.

Kaavoihin kangistunut, nuo pihat on tässä ilmastossa kyllä käytössä paljon. Voisin kuvitella että tuollakin me syötäisiin paljon ulkona, viikonloppuisin aamiainen ja joka päivä varmaan illallinen, sikäli kun ilmat sallisi.

Leena, meilläkin on noita ranskalaisia ovia nytkin useita. Ja ne on useimmiten auki lämpimällä säällä.

Vilijonkka, on ne yleensä aika hyvin tehty. Eristykset on kyllä aika vähäiset, mutta tämä ilmasto on sellainen ettei niitä kait niin paljon tarvita. Mutta ei vuoda mistään, eikä sateella tule vedet sisälle ;-)

Mullekin kuohuviiniä!! (ehkä otan sitten illalla kun tänään on vielä velvollisuuksia esikoisen koulullakin..)

Merruli kirjoitti...

Kyllä, ehdottomasti tuolla suostuisin asumaan -eikä tekisi yhtään kipeää, vaikka kokoluokka onkin aika suuri täältä katsottuna. Kokolattiamattojen puuttuminen on kyllä ehdoton plussa, en voi kertakaikkiaan ymmärtää niiden ideaa.

Minja kirjoitti...

Ihana talo! Tykkään tosi paljon siitä, että uskalletaan käyttää värejä. Pelkät valkoiset seinät ovat tosi ahdistavia. Brrr...

Kiviseinät ovat kauniit. Lisäksi tykkään tuosta takasta ja niistä jo moneen kertaan mainituista ranskalaisista ovista. Ihanaa, kun pääsee useammasta huoneesta pihalle. Aurinkoiselle ja lämpimälle pihalle.

Huonekaluja nykyisellä asukkaalla on kieltämättä hieman liikaa...

pikkujutut kirjoitti...

Sopivan kokoinen piha on minusta aina plussaa. Samoin nuo kivilattiat.

Naina vuosina kun on vuokrannut kalustettuja kamppia, on ollut pakko todeta ettei koskaan saa taydellista mutta suht hyvin omalle perheelle sopivan voi loytaa.

Vastaan heittamaasi haasteeseen mahd. pian.

Papi kirjoitti...

Kiitos kierroksesta jälleen, näitä on mukavaa katsella, sillain ikäänkuin kurkkia toisten koteihin :) Kuka nämä talot muuten omistaa?

KitKat kirjoitti...

Aivan ihana talo! Tuollaista mekin etsittiin taalla itarannikolla, mutta ei loydetty ja paadyttin 3-kerroksiseen viktoriaaniseen... Voi kun vois jo myyda ja etsia uutta...

Anonyymi kirjoitti...

債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社