torstai 13. elokuuta 2009

Illallinen riadissa

Emme syöneet Marokossa yhtään huonoa, edes keskinkertaista ateriaa. Joka puolella ruoka oli todella hyvää. Couscousiin ja tagineihin emme ehtineet kyllästyä.

Ihan parhaan aterian saimme kuitenkin omassa riadissamme. Joka päivä meiltä tiedusteltiin haluaisimmeko syödä iltaruoan omassa pihassa, ja toiseksi viimeisenä iltana myönnyimme. Keittiössä häärinyttä kokkia emme nähneet kuin vilaukselta (ujo huivipäinen nainen), mutta yritimme välittää hänelle vuolaat kiitokset todella maukkaasta illallisesta. Jos saisin tuollaisia alkupaloja joka päivä, voisin hyvinkin kääntyä kasvissyöjäksi. Paprika-limepikkelsiä, täytettyä munakoisoa, baba ganoushia, artisokkaa. Niin sielukkaasti maustettua että helteestä huolimatta tyhjensimme lautaset viimeistä haarukallista myöten.

Aterian edetessä ja illan pimetessä Abdul kävi vaivihkaa sytyttämässä lyhtyjä ja kynttilöitä altaan ympärille. Viipyimme pitkään pihalla liekkien valossa, katselimme lepakoiden liitoa korkealla puiden latvoissa.



9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mmm,kuulostaakin tosi herkulliselta! Ihastuttava tuo kuva teistä kahdesta..

minna kirjoitti...

kerroitkin mulle noista ruokaelämyksistä oulussa, mutta kuvat kruunasivat tarinat. täälläkin kesä jatkuu ja koulualkuja odotellaan...

Liivia kirjoitti...

Tuo paikka alkaa vaikuttaa paratiisiltä. Koska kerrot niistä huonoista puolista, vai oliko niitä?
Mieheni mielestä Marokossa oli vain pelkästään niitä. Yritän joku päivä aivopestä häntä näillä sinun kuvillasi.

Tuo ruoka! Voi että, tahdon sitä!!!

Ja parikuva on niin hellyttävä.

violet kirjoitti...

Niin, oliko mitään huonoa?
Pakko jotakin olla...tai ei kai!
Miten mä pelkään että jos me lähdettäisiin niin valittaisiin väärin joku ankea paikka ja syötäisiin huonosti;-)

Marja kirjoitti...

Kaunis rakastavaiskuva, todella kaunis. Kiehtova.

mizyéna kirjoitti...

Ihana kuva teistä kahdesta!!
Pohjois-Afrikkalainen ruokahan on aina hyvää!!!

Riikka kirjoitti...

Nämä matkakuvasi ja -kertomuksesi ovat aivan mielettömiä. Tuosta tuli minun unelmamatkakohteeni (on kyllä aiemminkin ollut mielessä). Kestikö vatsat hyvin mausteiset ruoat?

nooruska kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Olin huhtikuussa Istanbulissa kaksi viikkoa ja se ruoka on niin hyvää! Tosin aika lihapainotteista, mutta kaikki vihannekset ovat tuoreita ja ne jogurttikastikkeet, hummus, viininlehtikääryleet ja muut meset. Niin hyvää kun vaan voi olla!

Merja kirjoitti...

Yaelian, melkein nuoltiin lautanen puhtaaksi..

Minna, joo, hyvää oli. Terkut pojille.

Liivia, ok, saatan listata muutaman huononkin puolen sitten vaikka viimeiseen postaukseen :)

Violet, hyvin huolellisesti kyllä itsekin valitsin paikan.. vaikka tuolla noita jumalaisen kauniita riadeja on kyllä niin paljon että huonosti voi olla vaikea valita.

Ilona, kiitos. Rakkauskin kyllä tuolla hehkui.

Mizyena, ruoka oli kyllä niin hyvää että jos olisin osannut paremmin ranskaa olisin tingannut niin kauan että olisin saanut reseptin noihin. Nyt pitääkin alkaa etsimään hyvää marokkolaisen ruoan opasta..

Riikka, mulla oli hyvin vähän mitään. Miehellä oli vatsaoireita pari päivää kun palattiin.

Nooruska, viininlehtikääryleistä tykkään minäkin tosi paljon.