perjantai 23. tammikuuta 2009

Lehtikoukussa edelleen

Olen varmaan ennenkin kertonut, että haalin vähän liikaa lehtiä. Kasoja on joka puolella, mies huomauttaa välillä, mutta useimmiten vain tyytyy huokaamaan.

Vaikka lehdet keskimäärin halvempia ovatkin täällä kuin Suomessa, menee niihin silti liikaa rahaa. Pitäisi hillitä itsensä ja käydä kasat läpi kunnolla ennenkuin hankkii uusia.


Eilen kävi kuitenkin onnenpotku. Olen sähköpostilistalla jossa kierrätetään tavaraa, huonekaluista lastentarvikkeisiin, vaatteista lehtiin. Joku halusi luopua parista vuosikerrasta Dwell ja Metropolis -lehtiä. Minulle kiitos!

Vaikka molemmissa lehdissä on ehkä hitusen liian moderni ilme minulle, niin tykkään kyllä kovasti niitä selailla. Selkeys ja hyvä graafinen kulku on minulle lehdissä tärkeää. Sillisalaatti-look joissain lehdissä suorastaan tekee pahaa katsoa.

Välillä on myös kivaa jos tehdään graafisesti jotain yllättävää, vähän iloittelevaa, suorista viivoista poikkeavaa. Tuosta ylläolevasta Lacroix-jutusta ja aaltoaiheesta Metropolis-lehdessä tykkään!

Ja kuvat, ne pitää tietysti olla laadukkaita. Tarpeeksi isoja. Sellaisia että kun niitä katsoo, voisi melkein astua kuvaan sisään. Ihan kuin nämä tässä. Tahtoisin juoksentelemaan tuonne puun alle.

Enhän ole ranttu lehdistäni, enhän?
I admit, I buy too many magazines. But they are so tempting. Especially when they are nicely done, graphic outlook is uncluttered and stylish. Luckily these magazines, a few years worth of Dwell and Metropolis, were free. I'm on a recycling web group, and someone was looking to get rid of these. I'll take them, thank you!

11 kommenttia:

s a n s k u :) kirjoitti...

Mulle tulee Dwell. Joskus se on vahan tylsasti tehty mutta itse tykkaan juuri modernista. En vaan niin "kylmasta" modernista mita niissa yleensa on. Modernia mutta with a feminine touch. Varia saa olla.

Tuo vika kuvan talo on iiiihanan. Ottaisin itelleni.

Joskus saa halvalla tilattua lehtia mutta sitten mua aina ottaaa paahan etta tilatut lehdet ilmestyy kotiin paljon myohemmin kuin liikkeisiin. Eiko olekin epista? Naen lehden jo liikkeessa ties kuinka kauan ja sitten se vihdoin saapuu kotiini kun hyva kun maltoin olla ostamatta sita shoppaillessani. Grrh. Pitaisi olla toisin pain. Tilaajat sais ne ekana.

Liivia kirjoitti...

Lehtiä, joista en ole koskaan kuullutkaan! Olisi kiva kyllä tutustua.

Olen saanut törsättyä viime aikoina käsittämättömän vähän lehtiin. Syynä lienee ihan se etten ole päässyt kaupunkiin hankinnoille yli kahteen viikkoon, ja täältä ei saa kuin kahta sorttia, jotka eivät minua kiinnosta.

Kranttu minäkin. Vähän kaikessa. Minäkään en kestä sillisalaattia lehdissä, enkä VARSINKAAN kansissa, mihin nyt aika moni suomalainenkin lehti nykyään syyllistyy.
Mutta en kestä kuvaamaasi graafista iloitteluakaan (jaa no joskus Marie Claire Maisonissa on valokuva-albumimaisesti koottuja sivuja, ne on kyllä hauskoja tietyissä määrin). Tahdon selkeitä koko sivun kokoisia kuvia. Tuo alin noista kelpaa myös minulle:)

Papi kirjoitti...

En ole myöskään näistä ikinä kuullutkaan.

Tuhlasin viime vuonna monta euroa täysin tyhmyyteen. Suomessa on sisustusbuumi vallallaan ja se tarkoittaa sitä, että alan lehtiäkin on ilmestynyt ihan puskista.

No sitten, joka lehdessä samat asiat, samat kuvat, samat blaabaat. Yksi mikä ärsyttää oikein kovin, kun taotaan lukijan päähän jotain tiettyä asiaa. Ihan kuin näköaistin omaava ei osaisi itse nähdä.

No, meni nyt pahasti paasaamiseksi. Anteeksi.

Jutta kirjoitti...

Uusia lehtiä minullekin. Minulle on tärkeää lehden taitto ja ulkoasu, muuten en viitsi lukea. Joskus hyvät kuvat ja jutut pilataan taitolla, ei niitä edes huomaa.

Olen itse hurahtanut ihan vasta sisustuslehtiin, ja pitäisi vähän vähentää niihin tuhlaamista. Mutta olen huomannut saman asian kuin Papi, kauhean paljon samaa asiaa lehdestä toiseen, ainakin suomalaisissa lehdissä. Nurinaa... :)

Matroskin kirjoitti...

Dwelliä myydään täälläkin. Tykkään siitä että lehdessä on analyyttisiä juttuja ja kodeissa usein kirppiskamaa.

Lumianna kirjoitti...

Voi harmi, kuvat eivät jostakin syystä minulle auenneet. Taitaa kyllä olla vika omassa koneessa; muutenkin tänään on ollut hitautta ilmassa...

Lehtiä löytyy täältäkin. Juuri viikko sitten selasin viimein varastoni läpi ja heitin jo mielestäni ihan kunnioitettavan määrän pois ;). Nyt loput sisustuslehdet odottelevat uudelleenlukemista yöpöydän laatikossa - kai sitä edes vähän saa säästää ja jättää jäljelle ;).

jeera kirjoitti...

Kyllä lehtiä pitää olla, vaikka itselläni on sama ongelma, niihin menee liikaa rahaa ja voisin varmasti saada enemmän irti vanhoistakin... Mutta lehdistä saa niin mukavasti inspiraatiota ja niiden kuvissa elämä on ihanan hallittua ja tyylikästä, toisin kuin yleensä muualla elämässä...

Helmiina kirjoitti...

Itse olen pääsemässä lehtiriippuvuudestani eroon. Ja kun saan käytyä vanhat lehdet läpi ja leikattua parhaat palat niistä talteen, olen tosi tyytyväinen.

Graafiset iloittelut ovat vaihtelut siihen, mihin olen tottunut ja näyttävät siksi raikkailta. Tykkään isoista kuvista ja sopivasti tyhjästä tilasta, ilmavuudesta. Fonttien oltava helposti luettavia, vaikkén juttuja tarkasti luekaan, vaan keskityn kuviin.

Anniina kirjoitti...

Onpa kauniita lehtiä.
Minä ihastelen täällä Suomessa joka toinen kuukausi postiluukusta kolahtavaa Mondoa. Minusta se on k a u n i s lehti. Kiitos siitä! :)

Merja kirjoitti...

Sansku, kyllä ehdottomasti lehtien pitäisi tulla tilaajille ihan ekaksi. Dwell on yleensä hyvä.. mutta kieltämättä tylsiäkin numeroita löytyy.

Liivia, olet siis vielä rantumpi kuin minä.. Ja kansijuttu ihan totta, en edes viitsi käteen ottaa sellaista lehteä jossa jo kansi tökkii.

Papi, olen huomannut tuon toistamisen jo niissä parissa lehdessä mitä sisko lähettää Suomesta. Pienet ympyrät kait..

Jutta, niin. Suomessa luin aika paljon lehtiä myös kirjastossa, säästyipähän rahanhukalta.

Matroskin, joo tuo analyyttisyys Dwellissä hyvä. Ja ekolähtökohtaisuus jutuissa.

Lumianna, perkaus menossa täälläkin. Mutta taitaa olla mulla se ikuisuusprojekti. Käy niin kun alan perata että alankin lukea uudestaan..

Jeera, onhan se tietynlaista eskapismia, joo.

Helmiina, hyvä jos sinä oot saanut aikaiseksi!

Anniina, oleppa hyvä vaan..

Yaelian kirjoitti...

Lehdet tosiaankin on USAssa edullisia verrattuna muihin maihin ja niitä tuli siellä asuessa hankittua.Itseäni harmittaa kovasti että lempilehteni Vanity Fair on niin tuhottoman kallis muualla mutta USAssa tilattuna edullinen :-(