keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Vielä pikkuisen Italiaa

Yleensä ennenkuin lähden tutustumaan uuteen kaupunginosaan, teen pientä tutkimusta webissä. Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta täällä kaupunginosat ovat aika laajoja, ja mielenkiintoiset paikat ripoteltuina siellä täällä. En halua missata mitään tähdellistä, joten kirjoittelen osoitteet ylös ennen lähtöä, saatanpa jopa printata pienen kartankin itselleni.

Ajelen nyt jo aika suvereenisti ympäri tätä kaupunkia. Kuusikaistaiselle moottoritielle hyppääminen ei pelota, pienet eksymiset eivät haittaa (oikeastaan vähän kuuluvat asiaan). Mieheltä lainattu navigointipuhelin ohjaa aina takaisin kotiin harhateiltä.

India Street Antiques on bongattu webistä sekin, jo viime kesänä. Nyt Pikkuitalia -kierroksella ehdin nähdä tämänkin paikan. Paljon kauniita vanhoja kaappeja. Aika korkea hintataso kuitenkin, halvempiakin paikkoja löytyy tästä kaupungista.

Tytöissä tässä vaiheessa havaittavissa pientä tylsistymistä. Ja 'älä ota kuvaa!' protestointia.

Jatkettiin matkaa. Antiques on Kettner. Huikean paljon pikkutavaraa ja posliinia. Ei oikein minun juttu, väsähdän liiasta tarjonnasta äkkiä. Vaan sitkeä kiertely kannatti, löysin täältä itselleni työpöydän lampun. Pitääpä joskus vilauttaa, tykkään siitä kovasti.

'Äiti joko mennään kahvilaan??'
'Yksi paikka vielä, jooko..' (vakiovastaus)

Tästä kuvasta näkee mielestäni hyvin eron täkäläisessä ja sanotaanko nyt vaikka suomalaisessa ilmastossa. Täällä siirrytään kadulta näin soljuvasti sisätiloihin. Hyvin on otettu käyttöön myös vanhoja teollisuusrakennuksia, niistä saa upeita liiketiloja.

Sitten ansaitulle kupposelle. Minulle teetä, tytöille kermavaahtokaakaot tietysti. Cafe Bassamia kehuttiin webissä varauksetta, eikä syyttä. Hienot valikoimat teetä. Tosi ystävällinen omistaja, joka tarjoili tytöille heti ilmaiset keksit, ei suostunut veloittamaan kaikesta syötävästämme ja antoi ilmaisen lakritsapussin käteemme lähtiessä.

Kahvila on jännittävä sekoitus antiikkikauppaa, teehuonetta, taidenäyttelyä. Valitan tosi huonoa kuvaa, ujous iski enkä kehdannut suunnata kameraa tosi viihtyisälle salin puolelle.


I toured Little Italy of San Diego with the girls. Lots of interesting places for antiques and interiors in general. I bribed the girls with the promise of a trip to a cafe. A few blocks north of Little Italy, Cafe Bassam is the best place for tea I have found in San Diego so far. I like seeing a cafe where the varities of tea are much larger than those of coffee. Super friendly and generous owner too.

10 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Voih!
Kaukokaipuu iskee juuri nyt!
:)

Marita kirjoitti...

Ihania uusia postauksia täällä ja aina yhtä kauniita valokuvia. Kivoja reissuja olette tehneet.

Olet vaihtanut sivun värin valkoiseksi (mikä ei näytä yhtään huonolta), tykkäsin ihan mahottomasti siitä aiemmasta sävystä ja jotenkin kaikki kuvasi toistivat sitä sävyä. :)

Kirsi kirjoitti...

Oi noita kauppoja - voi! Täällä lihotetaan säästöpossua, että voitais tulla joskus siellä käymään. Saat sitten kierrättä mua ja Anniinaa :)
Voi tuota Lauran katsetta...neiti Hurmuri.

Anniina kirjoitti...

Onpas teillä siellä mukavaa!
Hauskaa että uusi kotipaikka on noin ihana. :)
Toivottavasti flunssakin hellittää.

pikkujutut kirjoitti...

Samaa huokailen, ihania kauppoja. Jospa joskus paasisi.

s a n s k u :) kirjoitti...

Mua alkoi naurattamaan kun aloin miettimaan miten tuollaisen teollisen alueen (ovi auki) liikkeen kavisi taalla meilla. :D Taalla ovat matkineet Kalifornian "joka liikkeella oma rakennus ja niita sitten vieri vieressa liikealueella" ja tanne ei sekaan sovi ei sitten yhtaan. Ei ole kiva tuiskuissa ja lumessa kappailla liikkeesta toiseen kuten Kaliforniassa. Duh! On se kumma ettei bisneksentekijat mieti miten joku juttu sopii mihinkin ilmastoon.

Mulle tulee AINA fiilis kun katselen naita sun kuvia etta haluan sinne sun kanssa shoppailemaan ja tekemaan vaikka mita kivaa. Mutta kiva edes kun jaksat rapsia kuvia meille muille.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Tosi ihania kuvia taas ja kiehtovia liikkeita.

Mun pitaa ottaa oppia tosta sun etukateis tutustumisesta, ma olen kanssa joskus hiukan katsellut netista, mutta en ole kirjoitellut osoitteita ylos, olen luullu muistavani kaiken. Ja olen sitten missannut, joskus jopa kaiken oleellisimman.

Aika uskomatonta on liikenne taalla LA:ssakin, mutta kylla siella seassa aika yllattavan hyvin parjaa. Keskustan tuntumassa on parhaimillaan vai pitaisiko sanoa pahimmillaan freeway:t 20 kaistaisia (siis 10 molempiin suuntiin)!

Yaelian kirjoitti...

Kivan näköistä Little Italyssa San Diegossa, voi kun pääsisi sinne uudestaan.Esim. Balboa Parkista jäi vielä osa käymättä läpi...

Matroskin kirjoitti...

Voi ihanuus. Amerikassa kahvilat ovat mainioita, niissä on niin makoisat juomatkin. Suomessa saa nykyään etsiä kissojen ja koirien kanssa kahvilaa, jossa tarjoillaan irtoteeteetä, eikä haaleassa saippuavedessä lioettuja halpisteepusseja. Kahvikin on usein ilmeisesti säästösyistä laihaa. Ja hinnat silti pilvissä.

leena kirjoitti...

Kaikenlaisia houkutuksia...
ja niin suloiset tytöt!