keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Hyppää kyytiin!

Viime päivät on tullut vähän kökötettyä kotona. Työhuone on vaatinut järjestelyä, ja huusholli muutenkin ollut kohennuksen tarpeessa. Pikkuhiljaa olen käynnistellyt muitakin pikkuprojekteja.

Mutta nyt sain tarpeeksi, pitää päästä ulos! Lähdetään pikkureissulle La Jollaan, palauttamaan elokuvia ja kirjoja (olen aina myöhässä näiden kanssa). Kyytiin siis!

Jos suinkin mahdollista, yritän täällä vältellä moottoriteitä. Ei niin ettenkö uskaltaisi, mutta maisemat ovat tylsiä ja liikennettä liikaa. Nyt ajellaan siis pikkutietä kukkuloiden yli merelle päin.

Tykkään hirveästi ajamisesta. Aikoinaan ajokoulussa olin surkea oppilas, mutta harjoitus tekee näköjään kenestä tahansa mestarin. Ja onhan tätä ajoa jo harjoiteltu parikymmentä vuotta.

Nyt mennäänkin alamäkeä kanjoniin. Tie on ihanan kiemurainen vaikkei sitä ehkä kuvasta huomaa. Ikkuna alas, haistellaan eukalyptuspuita!

Perillä ollaan. Monille täällä käyneille San Diegosta jää parhaiten mieleen La Jolla. Upea kaupunginosa aivan meren tuntumassa, paljon putiikkeja ja kahviloita, kauniita ihmisiä ja arkkitehtuuria. Valitettavan kallis asua vain, mutta kävely täällä on ihan ilmaista.


La Jollassa on ihan pakko käydä rannassa. Meri on vain muutaman korttelin päässä. Kivillä on pelikaaneja, hylkeitä ja merileijonia paistattelemassa päivää. Ihmisiä istumassa penkeillä ihailemassa näkymiä ja lounasleipiä haukkaamassa.Ooh, nyt pitää rientää takaisin. Paluu todellisuuteen, lapset haettava tarhasta ja koulusta. Matkalla takaisin ei voi välttää moottoritietä, kello tikittää.

Kotona taas.

25 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Kiitos matkasta!
Ihana pieni lomamatka :-)

Hanna kirjoitti...

Oiiii La Jolla. Edelleen kaipaan sinne pieneen italialaiseen (?)ravintolaan, 2. kerrokseen, lähelle palmukujaa ja rantaa... Kiitos matkasta! Ajelin itse juuri pimeässä ja -15 asteen pakkasessa pitkin nelostietä, ei ihan samat fiilarit. Vaikkakin, tykkään myös ajaa tosi paljon! Mikä vapauden tunne (jos siis saa ajaa ilman lapsia ;)) ja radiosta volyymit kaakkoon!

Terkkuja.

Yaelian kirjoitti...

La Jolla tosiaankin oli kaunis paikka,mulle tosin jäi San Diegosta paremmin mieleen muita paikkoja.Kiva palata sinne kuviesi kautta!

s a n s k u :) kirjoitti...

Kiva taas matkustella sun kanssa.

Tuli mieleen etta ihan epista miten teidan autot pysyvat jopa puhtaina siella. No such luck taalla pohjolassa. :D

Merja kirjoitti...

Nina, ole hyvä vaan. Pieniä lomia se on elo Kaliforniassa täynnä.

Hanna, juu. Joka kerta kun käyn La Jollan suunnalla kattelen että olikos se nyt tuolla kadulla se italiainen jossa joskus istuttiin.. Palmukujat näyttää ihan samalta kuin silloinkin! (ja joo, ilman muuta volyymit kaakkoon)

Yaelian, niin onhan täällä paljon kaunista ja kivaa.

Sansku, kyllä täälläkin autot likaantuu. Lähinnä saasteista. Kuraa niissä ei kyllä näy ;-)

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Kiitos, etta otit mukaan matkalle. Oli kiva reissu. La Jolla on nimenakin jo niin kiva.

Pikku tiet on kylla paljon kivempia kuin freewayt, niilla ei nae mitaan, ja olen huomannut, etta ruuhka-aikoina saattavat pikku tiet olla jopa nopeampia, no aina kuitenkin mielenkiintoisempia.

Helinä kirjoitti...

Minultakin kiitos matkasta. Piristää kummasti käväistä täältä pimeänharmaan loskan keskeltä. Taas jaksaa tarpoa! :)

Anioni kirjoitti...

Kiitos matkasta, ihanaa kun saa katsella kauniita aurinkoisia kuvia :)

Anniina kirjoitti...

Varmasti mukavaa kun tuollaisia paikkoja löytyy noinkin läheltä! Mulla ei vieläkään ole ajokorttia, joten en kyllä varmasti pärjäisi Amerikassa. Vai onko siellä miten hyvä julkinen liikenne?

Matroskin kirjoitti...

Ihanan näköistä. Ovatko ihmiset siellä onnellisempia, kun on valoa ja lämpöä?

Minja kirjoitti...

Kiitos matkasta! Oli kiva käydä katsomassa maisemia. Hienoa nähdä noin täydellisen sininen taivas ja aurinkokin näyttää edelleen olevan olemassa siellä jossain. :)

Merja kirjoitti...

Itkupilli, joo kyllä pikkutiet on monesti nopeampia kuin moottoritiet täällä. La Jolla on kyllä kiva nimi, kuten monet espanjankieliset paikannimet täällä. Lueskelen niitä monesti ääneen kun ajelen, tykkään niitten soinnista.

Helinä, hyvä jos saa tarmoa tarpomiseen!

Anioni, aurinko ei kyllä lopu täällä kesken. Lähden tänään ostamaan tytöille uudet uimapuvut, entiset ovat jossain ihme hukassa ja taisivat olla pienetkin jo.. Tänään on nimittäin ihan uima-allaskelit!

Anniina, julkinen on täällä vielä vähän onnettomassa jamassa. Esikaupunkialueilla kulkee bussit ihan vain pääreittejä, meiltäkin olisi lähimmälle bussille varmaan ainakin 5 kilometriä, heh. Keskustassa ja liepeille sitten tietysti eri asia. Mutta onhan sulla täti joka ajaa ;-)

Matroskin, kyllä kieltämättä täällä on aika onnellisen näköistä sakkia. Just tänään radiossa hehkutettiin sitä miten muualla maassa on aika koleaa, mutta täällä hellettä. Kyllä se vaikuttaa ihmisten mielialaan. Tosin nämä paikalliset on muutenkin yleensä hyvin hymyileviä, harvoin näyttävät negatiivista naamaa. Mikä on sinänsä joskus vähän ärsyttävääkin. Eihän kenelläkään voi olla aina hyvä päivä.

Merja kirjoitti...

Minjakin.. meinasit unohtua. Niin, täällä on aika harvoin pilviä taivaalla. Ehkä joskus iltasella näkyy. Sumua saattaa kyllä olla aamulla. Mutta yleensä viimeistään kello yhdeksän aamulla aurinko tulee esiin, ja täydeltä terältä.

Punamulta kirjoitti...

Kiitos tästä virtuaalimatkasta!

Se oli suurenmoinen piristys tänne pimeän keskelle:) !!!

Papi kirjoitti...

Kiitos kyydistä! Johan on kaunis paikka. Niin ja oli muukavaa huomata, että se aurinko tosiaan on taivaalla edelleen.

violet kirjoitti...

Kiitos keikasta! Ihania paikkoja.
Minua viehätti jotenkin noi huiman korkeat ja ohuet palmut;-)

olen melkein varma että ilmastolla(kin) täytyy olla merkitys ihmisten henkiseen hyvinvointiin.
Eihän se hyvä mieli ja hymy saisi säästä olla kiinni mutta voi, kuinka se auttaa...

Kirsi kirjoitti...

Minäkin haluan haistella eukalyptuspuita!

Minäkin haluan ajella kiemuraista tietä!

Minäkin haluan mennä La Jollaan!

Minäkin haluan nähdä merijellonia kivellä!

Sen sijaan: istun 2 villatakkia päällä täällä kotona, ulkona on pakkasta 25 astetta ja sisällä lämmintä 17...Pekka on ollut viikon reissussa Washingtonissa, tulee kohta kotio ja saa kyllä laittaa leivinuuniin ja takkaan tulen, että saadaan talo lämpimäksi.Palellelelee.

Juu, saishan tänne lämpöä, kun kävis vääntämässä nipukkaa varastossa isommalle - mutta sitten kun sää taas lämpenee, niin täällä on liian kuuma. Kivempi palella... ja onhan se ekologisempaakin....?

Terkkuja kaikille. Käyn ensi viikolla postittamassa sulle lehtiä.

t. Kirsi

minna kirjoitti...

tulipa mukavat muistot mieleen. Eukalyptukset tuoksuvat nenässä...
Ollilla on valtava amerikan kaipuu..anttihan on tällä hetkellä Floridassa.

Sanctuary kirjoitti...

Kiitos huviajelusta, teki terää :) Oi, eukalyptuksen tuoksu, siinä on kyllä yksi lempi kasvi, täällä pitäisi vaan lähteä erikseen metsästämään. Ja unelma-autokin sinulla :)

Merja kirjoitti...

Punamulta, kiva jos piristää!

Papi, ei ole aurinko hävinnyt, ei.. Täällä se painuu mailleen kyllä tuossa viiden jälkeen iltapäivällä, on täälläkin siis päivä lyhentynyt.

Violet, tykkään myös noista palmuista. Ihmettelen aina miten ne pysyvät pystyssä. Ja joo, kyllä sen omasta mielenalastakin huomaa että aurinko auttaa..

Kirsi.. tänne siis kesällä? Kiitos, odottelen jo lehtiä!

Minna, pistä Olli koneeseen ;-) Jaa että Antti livahti taas reissuun..

Sanctuary, mulla löytyy myös eukalyptusta monessa muodossa. Hmmm.. taidankin ottaa eukalyptuskylvyn illalla.. Unelma-auto, joo, tykkään siitä, se vain karkaa aina viikolla miehen kanssa firman parkkipaikalle.

Emmie kirjoitti...

Ihania kuvia taas kerran! kiitos niistä.

Maria kirjoitti...

Sinulla on ihania kuvia San Diegosta! Asuimme siella nelja vuotta, ja aina on ikava takaisin, vaikka muutimme vain lyhyen lentomatkan paahan. Hienoa nahda San Diego jonkun toisen silmien kautta sinun kuvissasi.

Liivia kirjoitti...

Tuo toka alin kuva on niin kaunis!
Oli kiva käydä ajelulla kanssasi:)

17 neliötä kirjoitti...

Olen ollut vähän kade sinulle jo auringosta, lämmöstä, maisemista ym, mutta nyt olen myös autostasi! :D

MaaMaa kirjoitti...

Ihan oikein sanoit, että San Diegossa käyneillä jää usein La Jolla mieleen; niin minullakin. :)
Ihana paikka ja hylkeet viidyttäviä! :)