perjantai 9. tammikuuta 2009

Noukittua

Niin pitkällä talvessa taidetaan olla täälläkin, että sitrushedelmiä voi vihdoin poimia. Hain puusta ensimmäisen.

Postilaatikkoon kolahti taas Anthropologien kuvasto, jossa ollaan jo ihan kesätunnelmissa. Niin tahtoisin olla minäkin..
Olemme ensi kesänä tulossa Suomeen, mutta houkuttelisi myös toisenlainen pikkureissu. Kymmenes hääpäivä on ensi kesänä, ja tahtoisin viedä miehen jonnekin pariksi päiväksi (jos lastenhoito järjestyy, onko kummit ja tädit kuulolla?)

Joku sellainen rustiikkinen, historiallinen, romanttinen paikka, jossa ei ole vielä käyty. Pariisi ei käy, ei Rooma. Ei Praha eikä Barcelona. Ken keksii, ehdottakoon!

Vaikken ikinä siihen pystyisi, voisin yrittää näyttää noin elegantilta kuin alakuvan nainen. Hitto miten hieno kuva.

I picked the first lemon off the tree. They are finally ripe.
The lemon and Antropologie's new catalog made me think of next summer. Our family will be going to Finland, but a little trip for just two would be nice also. Our 10th anniversary is in August.

28 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Mietin noitten kuvien perusteella jotain ehdotusta mutta ehkä jätän ehdottamisen matkustamisen asiantuntijoille. Ilmeisesti hakusessa on kuitenkin keskieurooppalainen suurkaupunki?
(täällä vieraillessa alkaa oma menojalka kutittaa häiritsevässä määrin varsinkin, kun ei ole missään aikoihin käynyt.!) :D

maijja kirjoitti...

Kun on Lapin pakkasissa, ja joku kertoo juuri poimineensa sitruunan - se jotenkin jysähtää tajuntaan, että maailmaa on tosiaan muuallakin!

(minäkin haluaisin näyttää noin elegantilta, ja haluaisin myös hänen autonsa.)

Anioni kirjoitti...

Voi että, itsepoimittu sitruuna. Siinä on homma, jota voisin myös tehdä joskus (siis omasta puusta) ;)

Keskimmäisen kuvan tunnelma ja tyyli vetoaa minuun. Ihana katalogi.

TaiNa kirjoitti...

ja minä olin onnessani kun muutimme, että täällä etelä-Ruotsissa kasvaa kirsikoita, luumuja ja päärynöitä! =)

Miten olisi ah niin romanttinen Venetsia?

Yaelian kirjoitti...

Kauniita nuo Anthropologien vaatteet.Ja ylimmäinen sitruunakuva on ihana;sitrukset näyttävät aina niin ihanilta kuvissa. Täälläkin sitrushedelmät ovat puissa tähän aikaan vuodesta.

Bilbao on kaunis kaupunki nykyään,mutten oikein tiedä onko se tarpeeksi romanttinen, olin siellä vain 3 päivää....

Sooloilija kirjoitti...

No oiskos Sisiliassa joku kaupunki, jossa voisit näyttää alakuvan naiselta? Tai Capri ?

Jotenkin näkisin teidät Italiassa..

Saara kirjoitti...

Nam, sitruuna nayttaa herkulliselta!
Mites olis matkakohteeksi Munchen? Ei ehka kuullosta super romanttiselta, mutta on silti yksi minun lempparikaupungeista. Siita voisi tehda retken Berchtesgadeniin kauniille Konigsseelle.

Sari kirjoitti...

Ihania kuvia, niin ihania, että menin heti tilamaan itsellekin tuon kuvaston ;-) Matkakohteita olisi Euroopassa monia, entäpä joku pikkukaupunki Ranskassa, olen nähnyt niin ihania kuvia sieltäpäin, että itse haluaisinn jonnekin Ranskaan. Tai entä Sveitsiin jonnekin pieneen kaupunkiin tai entä Wien? Meillä oli myös haaveissa lähteä viime kesänä Suomessa oloaikana pienelle pyrähdykselle Keski-Eurooppaan, vaan ei se onnistunut. Tänä kesänä uusi yritys, saa nähdä onnistuuko tällä kertaa... ;-)

Kaarina kirjoitti...

Itse ihastuin Firenzeen siellä käydessäni. Ehdotan siis sitä... :)

Merja kirjoitti...

Helinä, ei tartte asiantuntija olla.. Euroopassa paikka voisi olla mielellään, ei tarvi olla suurkaupunki missään tapauksessa.

Maijja, minun tajuntaan nämä sitruunat ei ole ihan vielä jysähtäneet. Tuntuu vähän kummalta.
Niin ja auto on hieno.

Anioni, ei ole meidän puu ihan vaan vuokranantajan. Mutta tokkopa tuo tulee sitruunoitaan poimimaan, joten poimitaan me.

Taina, tahtoisin kyllä kovasti nähdä Venetsian.. Se olisi kyllä taatusti romanttista. Mutta pelkään että elokuu on siellä ihan toivoton kuukausi, liikaa väkeä.

Yaelian, piti ihan katsoa kartalta missä on Bilbao. Mielenkiintoista aluetta tuo pohjoinen Espanja varmaan olisi. Mietin aikoinaan vaihtoa Santiago de Compostelassa, se vähän samalla suunnalla.

Sooloilija, Sisilia on kyllä näkemättä. Samoin Sardinia. Ja Korsika. Italia on miehen lempimaa, en yhtään ihmettelisi jos sinne päädytään.

Saara, oho, Munchen. Olen kyllä kuullut että se on kaunis paikka. Mun pitäis vaan päästä eroon ensin saksaennakkoluuloistani. Olen ollut Berliinissä ja parissa muussa paikassa ja tapasin liian tylyä väkeä.

Sari, pikkukaupunki Ranskassa ei yhtään hullumpi ajatus. Sveitsissä en ole ollut (paitsi pikapyrähdys Zurichin kentällä) enkä Wienissä.

Kaarina, Firenze. Sekin olisi taatusti kaunis. Tosin mies on ollut siellä useankin kerran. Mutta minäkin tahtoisin nähdä.

Liivia kirjoitti...

Ehdotan Budapestiä.
Tulee myös mieleen Syracusa (Sisiliassa), mutta se ei ole niin sopivasti lentoreittien varrella. Pikkureissusta ei kai halua uhrata aikaa lentokentillä notkumisiin ja siirtymävaiheisiin.

Entäs Firenze?

Elengantilta näyttäminen ei ole minun lajini:) Jo pitkä taipuisa tukka pitää siitä huolen.

Sitruunoja omasta puusta, oi. Kerran Italiassa sekin koettiin, ja kyllä tuntui ihanalle.

aurinko kirjoitti...

me saimme 10-vuotisjuhlapaivana 31.12.2009 kutsun haihin sardiniaan. eli paasemme heinakuussa haihin italiaan uskomattomaan ihanaan paikkaan. minakin ehdotan liivian tavalla budapestia. asuimme siella 2000, joten jos sielta tarvitset vinkkia jos toista minulla on viela yhteyksia sinnepain.:-)
pia

Lumianna kirjoitti...

Kauniita kuvia; Sarin tavoin minäkin taidan tilata kuvaston itselleni :). Kaupunkia en osaa ehdottaa, mutta onneksi muut lukijat näyttävät matkailleen enemmän :).

Anniina kirjoitti...

Miten olis Ljubljana? Oon kuullu paljon kehuja!
Ihania kuvia, saako kuvaston tilattua?

Matroskin kirjoitti...

Saksassa on oikeasti tosi ihania paikkoja. Kauniita, kaunista luontoa, hienot museot, kivat kahvilat ja kiinnostavia kauppoja. Toisaalta Edinburghin vanhassa kaupungissa, jota jostain syystä sanotaan uudeksikaupungiksi, on tuon tapaisia kujasia.

Amerikan setä ja täti tulivat 50-luvulla aina rahtilaivalla Suomeen!

s a n s k u :) kirjoitti...

Mullekin tuli Capri mieleen lomakohteeksi jostain syysta.

Mina olen ollut onnessani tanaan kun lampotila on vihdoinkin plussanpuolella edes. :D +1C. Voi etta on lamminta. :D

Stina kirjoitti...

No kuis olis Wien tai Geneve? Tai jokin paikka britteinsaarilla tai irkuissa?

Onpahan taas niin ihanan selkea ja tyylikas postaus. Tata oli taas nautinnollista silmailla.

Saara kirjoitti...

Tylyjahan ne:) Mutta Munchen on jollain tapaa erillainen mielestani, enemman kansainvalinen.
Ja siina on ihan nurkan takana kauniit etela-saksalaiset vuoristomaisemat.

Se on munkin tilattava tuo kuvasto, katsos Teksas-vaatekaapin paivitys edelleen kaynnissa.
Rentouttavaa viikonloppua!

aino kirjoitti...

tuo sitruuna on mahtavan keltainen, ei ne ihan tuolta näytä meidän lähikaupan hedelmätiskillä!
kaupungeista suosittelen Lissabonia..

Matroskin kirjoitti...

Minusta saksalaisten tylyys on mukavaa, ne on samantapaisia kuin suomalaiset, eikä tarvitse hermoilla, että on hymytön pökkelö, kuten jossain Italiassa, missä kaikki ovat niin hymyileväisiä ja eloisia.

Merruli kirjoitti...

Samoilla linjoilla Liivian kanssa eli Budapestiä ehdotan. Ehkä vaikutelmaani kaupungista romanttisena vaikuttaa se, että siellä mieheni aikanaan kosi minua. Mutta historiaa ja kauniita paikkoja, sopivan rosoisesti sieltä joka tapauksessa löytyy.

Merruli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
17 neliötä kirjoitti...

Sitruuna. Huh. Täällä paleltuu kukat sisälläkin jos tuulettaa. Ehdotukseni on Istanbul. Ei ehkä juuri sitä, mitä haette, mutta mielenkiintoisimpia paikkoja, missä olen käynyt.

Merja kirjoitti...

Liivia, Budapestiä täytyy miettiä. Firenzestä taisin jo sanoakin..

Aurinko, ai sinäkin Budapestiä. Ja voi, kadehdin kun pääsette oikein hääjuhliin Sardiniaan. Sen täytyy olla hieno kokemus.

Lumianna, toivottavasti Anthro lähettää myös Eurooppaan. Tykkään kyllä heidän kuvistaan. Jotenkin taas ne vaatteet jotka päätyvät useimmiten kuvastoon ei ole niitä joita itse kaupasta valitsisin.

Anniina, käy siellä Anthron sivuilla katsomassa, kuten sanoin just en ole varma lähettävätkö usan ulkopuolella. Ljubljana voisi olla paikkana ihan napakymppi. Kiitos loistavasta ehdotuksesta.

Matroskin, uskon kyllä tuon Saksasta ja olen nähnyt itsekin siellä hienoja maisemia. Mutta en voi sille mitään että se kielikin vähän tökkii... vaikka kyllä varmasti ymmärrän sitä enemmän kuin esim. ranskaa. Rahtilaivalla Amerikasta, oho. Oletko kuullut siitä kertomuksia?

Sansku, pitäis varmaan selvittää kuinka helposti Caprille pääsee. Lentomatka voisi tosiaan olla suht lyhyt, jotta perillä olisi enemmän aikaa.

Stina, Geneve.. hmm.. sielläpäin asuu kyllä tuttuja. Kehuvat kauniiksi alueeksi. Briteistä ja irkuista löytyisi varmasti, mutta siellä on kohtuupaljon käyty. Minähän vaikka asuisin Irlannissa, ihannoin sitä niin yli kaiken.

Saara, joo, ymmärrän että Teksasin ilmaston jälkeen voi olla päivitettävää.. Löytyykö Anthroa sieltäpäin?

Aino, Lissabon kävi kyllä mielessä, erittäin harkinnanarvoisena paikkana.. Pitää vielä tutkiskella. Ja nuo sitruunat, kyllä ovat hyvin keltaisia, vaikka osassa puissa vielä olevista on vielä vähän vihreää. Uskomatonta että vaikka puu näyttää olevan vielä hyvin nuori, oli siinä jo parikymmentä hedelmää!

Matroskin, minustakin pikkutylyys on hyvin sopivaa. En tykkää liikamaireasta sitten yhtään. Mutta jos kysymyksiin ei saa vastausta tai siis lähinnä mulkauksia, on minusta vähän liian kalseaa.

Merruli, niin romanttista.. Minä taas kosin miestäni, ja Teksasissa. Ei niin kovin romanttiselta kuulosta - mutta oli kai sekin.

17 neliötä, uskon tuon Istanbulista. Luultavasti vähän samaa kuin Egyptissä, josta myös tykkään paikkana aivan hirmuisesti.

Minja kirjoitti...

Hienoja kuvia jälleen kerran!

Romanttisin paikka, mikä juuri nyt tulee mieleen, on Oian kylä Santorinilla. Sieltä löytyy aivan ihanat postikorttimaisemat sekä ehkä koko Välimeren upein auringonlasku. Paikka on kuulemma myös taiteilijoiden suosiossa. Voin suositella!

I May Say kirjoitti...

Slovenian Ljubljana, josta on parin tunnin ajomatka rannikolle Piraniin ja siihen toiseen kylään, jonka nimeä en muista. Ljubljanasta pääseen n 3 tunnin junamatkalla Venetsiaan..

Kaupunki on pieni (max 2 pvää itse kaupungissa riittää), mutta päiväretkellä voi poiketa luoliin ja rannikolle.

Lotta kirjoitti...

MInäkin suosittelen Sloveniaa eli Finnairin helpot ja nopeat lennot Ljubljanaan, kentältä auto vuokralle ja suunta alas Välimeren rannikolle. Matkalla voi pysähtyä ihmettelemään Lipizzan valkoisia hevosia, keskiaikaisia ritarilinnoja tai upeita tippukiviluolia. Määränpäänä Piran, niinkuin joku muukin suositteli -viehättäväm, pieni merenrantakaupunki. Itse asuimme Hotel Maxissa http://www.maxpiran.com/
joka pieni, yksityinen hotelli. Omistaja Max on tosi mukava ja ystävällinen.

Slovenian matka olisi varmasti todellinen yllätys miehellesi!

Toinen suosikkikohteeni on Dubrovnik!

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, Anthropologie on niin ihana kauppa! Ja matkasuunnitelmat, niitä pitäisi itsekin päästä kyllä tekemään. Minä ehdotan myös Lissabonia teille, siellä on niin kaunista ja tunnelmallista! Tuli heti mieleen noista katalogikuvista Alfaman kapeat kujat...