tiistai 6. tammikuuta 2009

Pikkuitaliassa

Viime sunnuntai oli loman viimeinen päivä. Mietittiin minne suunnata, kun intressejä tuntui olevan monenlaisia. Jakauduttiin sitten kahtia: tytöt Little Italyyn keskustaan ja pojat autonäyttelyyn. Molemmat kohteet samalla suunnalla ja kaikki tyytyväisiä.

Pikkuitalian historiasta sen verran, että tällä alueella on aikoinaan asunut reilu 6000 italialaista perhettä, jotka ovat saaneet elantonsa tonnikalan pyydystyksestä. Alue ei ole enää etnisesti ihan näin yksioikoinen, mutta hyvin mielenkiintoinen joka tapauksessa. Minua alue kiinnosti erityisesti siellä sijaitsevien monien sisustusliikkeiden vuoksi. Niitä on näissä italialaiskortteleissa paljon, mutta ihan oman postauksensa ansaitsee kyllä tämä upea paikka: Architectural Salvage.

Liike sijaitsee hyvin kauniissa art deco -tyylisessä rakennuksessa. Astuimme sisään, voi ja oi miten paljon kaunista tavaraa! Ovia, lasi-ikkunoita, tassuammeita, lukkopesiä, lamppuja, heloja, avaimia. Kaikki pelastettu vanhoista rakennuksista, joista suuri osa luultavasti purettu, luulen.

Kuljeskelin suu ammollaan ja hipelöin ihan kaikkea. Ja tietysti aloin heti unelmoida vanhasta talosta, jonne voisi täältä viedä kaikkea kaunista, patinoitunutta ja niin persoonallista.


Liikkeen oma sisustustyylikin oli periaatteitaan noudattavaa. Katsokaa miten hienosti tuo porraskaide on koottu eri materiaaleista.

Vanhojen Seltzer-pullojen keräily on täällä hyvin suosittua. Niitäkin löytyi iso kokoelma.

Tytöt olivat hyvin tyytyväisiä sillä aikaa kun kiertelin kauppaa. Tosi hauskasti ajateltu pikkuasiakkaita. Talossa oli myös kissa, niinkuin kaikissa hyvissä kaupoissa kuuluu ollakin, sitäkin kävivät välillä silittelemässä.

Itsekin hyrisin kissan lailla kun löytyi näin kiva paikka. Oikein inspiroiva, täytyy palata uudestaan oikein ajan kanssa ja tutkailla kunnolla. Pelkästään noissa avainkilvissä riittäisi katseltavaa pitkäksi toviksi.

7 kommenttia:

s a n s k u :) kirjoitti...

Taalla on iso innostus tehda vanhoista ristikkoisista ikkunoista valokuvakehyksia. Nayttavat kivoilta.

Stina kirjoitti...

Voi jukra. Onneksi en asu siina lahettyvilla, silla tuonne menis taas taatusti omat ja varastetut. Kertakaikkisen mahtavia paikkoja teilla koluttavana.

Sooloilija kirjoitti...

Huokaus, kertakaikkisen ihana liike. Täältä ei löydy mitään lähellekään vastaavaa. Ja kissa liikkeessä! Ihanaa! Saisikohan Suomessa edes pitää eläimiä liikkeessä..asiakkaina kun voisi olla allergisia..

Vilijonkka kirjoitti...

Onneksi en pääse tuohon putiikkiin, tulisi kalliiksi. Kerrassaan ihana tunnelma ja nuo liitutaulut lapsille loistoidea!Siitä tulikin mieleen, että kaapissa on odottamassa purkki liitutaulumaalia, kunhan keksisin minne moista voisin sutia. Kentien johonki huonekaluun.

17 neliötä kirjoitti...

Kissa...aika huippua :D Osaisitko sanoa mitään hyvää järjestelmäkameran ostamisvinkkiä, olen aikeissa ostaa itselleni, mutta eri kameroiden ja objektiivien valikoima on hurjan runsas. Ei oikein osaa päättää, ja perehtyneisyytenikin on varmaan aika vajaata. Keskustelupalstoilla jotukut ehdottavat pelkän rungon ostamista ja siihen kittaamattoman linssin, mutta kuinkahan paljon se kittiversio on oikeasti huonompi...Olisin tosi kiitollinen vinkeistä, ja sinun vinkkeihisi luottaisin! :)

Liivia kirjoitti...

Tokan kuvan värilasiset ikkunat, AIVAN IHANAT! Haluaisin ne heti.
Tuo lukkokuvakin saa huokailemaan.
Kyllä teillä on ollut kivaa!

Merja kirjoitti...

Sansku, joo, noitakin olen nähnyt.

Stina, varmaan menis mullakin.. mutta nyt ei ole sitä vanhaa asuntoa/taloa jonne laittaa.

Sooloilija, täällä jenkeissä löytyy aina välillä kauppoja joissa on kissa asukkina. Erityisesti antiikkipuolella.

Vilijonkka, tunnelma oli kyllä hieno. Olisin voinut ihan istahtaa ja vain ihailla pitkään. Meillä oli muuten Oulussa lapsilla pöytä, jonka pinta oli liitutaulua. Piirsivät siinä monet illat innokkaina.

17 neliötä, laitan mailia illalla jahka lapset nukkumassa..

Liivia, kivaa oli. Ja ikkunat on kieltämättä kauniit. Oli siellä paaaaljon sellaista jota voisin kotiin kantaa.