lauantai 3. tammikuuta 2009

Hylätty majakka

Oih mikä paikka löytyi tammikuun ensimmäisenä. Niemeke jolta rajoittamattomat näkymät avomerelle, majakka, jyrkät kallionkielekkeet.

Cabrillo Pointin majakka rakennettiin vuonna 1854. Valitettavasti vain 36 vuotta myöhemmin se sai luopua tehtävästään. Paikka oli niin sumuinen ettei majakan valo tavoittanut laivoja, ja uusi majakka rakennettiin lähemmäs vedenrajaa.

Yltiöromanttinen mieleni meni aivan sekaisin täällä. Työstään erotettu vanha majakka, mahtavilla merinäkymillä. Näin itseni heti yöpymässä täällä sumuisena myrsky-yönä.


Maisemat täällä muistuttivat Irlannin länsirannikon karuja nummia. Puita ei kasva, vain tuulessa karskiintunutta matalaa ruohoa.

Alas rantaan johtaa polku niille joita ei huimaa. Pidin lasten käsistä kiinni hyvin, hyvin tiukasti. Kengät lipsuvat polulla, ja kallioranta on herkästi murenevaa.

Vedenrajaan muodostuu laskuveden aikana pieniä lammikoita, joissa voi ihailla meritähtiä ja simpukoita. Mutta aaltoja on syytä varoa, merenkäynti on täällä kova.

Yritimme kiikaroida valaita. Harmaat valaat kulkevat tähän aikaan vuodesta ohitse 15000 kilometrin matkallaan Meksikon rannoille, jossa ne synnyttävät poikasensa.Kallioiden suojasta löytyi kivoja pikkuisia piilopaikkoja, meren kaivertamia luolia.
Aivan upea vuoden ensimmäinen päivä!

16 kommenttia:

pebaline.vuodatus.net kirjoitti...

Hienon hieno paikka aloittaa vuosi 2009! :) Hyvaa uutta vuotta taalta Lontoosta pain!

Hanneles paradis kirjoitti...

Voi että, kausita. Joitakin majakkoja jossain on tehty matkakodiksi.

Sari kirjoitti...

Voi ei, tuossa majakassa olen käynyt minäkin noin viisi vuotta sitten San Diegossa matkustaessamme. Aivan ihana paikka! Mikähän noissa kauniissa majakoissa oikein kiehtoo? Niissä on jotain mystistä ja kun niihin astuu sisään, voi miltei aistia vanhan ajan ja majakanpitäjän istumassa majakan rappusilla polttamassa piippua ja katselemassa kauas merelle.

Ja tänään laitoin muuten itsekin jonkinlaisen majakkakuvan valokuvablogiini, käyhän kurkkaamassa ;-)

Liivia kirjoitti...

Huh, miten kaunista!

Majakkahullu minäkin, tosin en ole yhdessäkään käynyt!

Mutta oliko se hotellina, vai miten pääsitte tuohon suloiseen kamariin? Vai olitteko majajakanvartialla kylässä?

Merja kirjoitti...

Susanna, kiitos ja huiskutukset Lontooseen!

Hannele, niin, sellaiseen pitäisi päästä jossa voi yöpyä. Niitä on muualla Kaliforniassa, pitääpä alkaa suunnitella jotain pikkureissua..

Sari, eikö olekin upea paikka. Kiidänkin seuraavaksi kurkkaamaan sinun majakkaasi.

Liivia, valitettavasti kamarikuva on otettu lasin takaa.. Tuo majakka on nyt museo, ja alue kansallispuisto. Mutta kuten jo sanoin, muualta Kaliforniasta löytyy yövyttäviä majakoita, sellaiseen pitäisi päästä.

17 neliötä kirjoitti...

voi huisi mitä kuvia!! Mieletön paikka :)

Mari kirjoitti...

Voi kun hienoja kuvia! Hyvää uutta vuotta!

isoinpapu kirjoitti...

OI oi, kaunista! Voi että.

Sigrún kirjoitti...

Rakastan majakoita! Tuo kyseinen majakka näytti todella hurmaavalta. Olen saanut viettää viikon majakalla ja se on yksi elämäni hienoimmista kokemuksista.

s a n s k u :) kirjoitti...

Ihana, ihana, ihana paikka! Minakin ihastuin. Asuuko siella siis joku? Siitapa tulisikin kiva kesaasunto. :)

Katilein kirjoitti...

Käsittämättömän hieno paikka!

Bisquits kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Hollannistakin käsin! Olen aina halunnut asua majakassa, vaikka todellisuudessa en varmaan viihtyisi siellä ollenkaan. ;-) Syytän tästä pakkomielteestäni muumeja!

Yaelian kirjoitti...

Oi miten kaunis paikka ja kauniita kuvia.Asuessani puolentoista vuoden ajan USAssa näin tosi monta kaupunkia, suurta ja pientä, mutta minusta San Diego oli kaikista upein. Siellä on niin paljon upeita paikkoja.

Oikein hyvää alkanutta vuotta!

aino kirjoitti...

upeaa!
haluan kanssa tuonne. luin juuri jouluna suomen majakoista kertovaa kirjaa, on niitä täälläkin ilmeisen hienoja, mutten ole koskaan käytnyt. vielä.

hyvää uutta vuotta sinne!

MaaMaa kirjoitti...

wow mika paikka! Ja kuten kirjoititkin, niin muistuttaa kovasti kotisaareni lansirannikkoa: Galwayn ja Connemaran seutuja!
...tosin Irlannissa kivenkoloissa on niita "Lephracorneja", ei niihin uskalla liialti menna itse ;)

M'man kirjoitti...

Taalla tuppaa uneksimaan matkailusta... :)

Kauniita, pysayttavia kuvia. Ihania paikkoja ja voisikin matkustella ja vain matkustella itsensa puhki ;)

Sita odotellessa kiitos virtuaalimatkasta :)

Happy New Year!