sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Spoiled children in paradise

Myönnän ettei sää keskusteluaiheena ole kovin kiinnostava. Silti on ihan pakko vähän jakaa sääfaktaa San Diegosta.

Kylmin sää mitä täällä on koskaan tammikuussa koettu on -4. Tuollainen kylmä puuska on kuitenkin erittäin harvinainen, tammikuun keskilämpötila kun on +15. Tammikuu on täällä vuoden kylmin kuukausi. Siitä huolimatta mittari on tässäkin kuukaudessa kivunnut useina päivinä +20 paremmalle puolelle.

Tammikuu on myös kostein kuukausi. Sadetta tulee keskimäärin jopa vajaa 6 senttiä. Toistaiseksi tässä tammikuussa on satanut muistaakseni yhtenä päivänä. Anteeksi, nyt puhuin palturia. Toissapäivänä taisi vähän ripotella. Huomasin sadepisaroita tippuvan sisäpihalle matkalla työhuoneesta keittiöön. Kun palasin takaisin, sade oli loppu.

Viikonlopuksi ennusteltiin vähän huonompaa säätä. Pilvistä, herranähköön, ja kenties jopa sadetta. Otsikko lehdessäkin julisti 'Gloomy January back again'.

Nää on aivan totaalisen piloille hemmoteltuja täällä.

Weather in San Diego is perfect, most of the time. It is funny to see how much people love the sun here, and yet they take it for granted. Some rain and clouds were forecasted for the weekend. The title in the weekend paper said 'Gloomy January back again'. Geez, the locals know nothing about gloomy.

12 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Kaikki on niin suhteellista. Ja kylmyyksiäkin on niin erilaisia. Suomessa on enemmän pakkasta ja kosteaa, täällä Pekingissä taas pakkasta vain muutama aste, mutta kaikkien vällyjen läpi tunkeva mongolialainen viima, joka jäädyttää pystyyn. Mutta kun katsoo ikkunasta ulos näyttää sää ihanalta, aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta eikä kylmyyttä tajua laisinkaan kun missään ei näy jäätä.

Joko olet oppinut tulkitsemaan pukeutumistarpeen ikkunasta katsomalla, vain pitääkö sinunkin laittaa myös nenä ulos?

jeera kirjoitti...

Hei! Näin aamusella kun paleltaa ja ulkona velloo loska, niin kyllä, olen samaa mieltä, siellä ollaan hemmoteltuja.
Kiitos kommentista. Blogini on paikka johon olisi tarkoitus laittaa ylös luovan toiminnan hedelmiä ja kuvallisia muistilappuja. Tervetuloa tulevaisuudessakin käymään. Olen itse vakilukijasi ja minusta on virkistävää saada kortteja Kaliforniasta:)

violet kirjoitti...

Samoin minä muistan Hollannin merentantatuulissa lipsauttaneeni suustani että kaipaan suomalaista pakkaskylmyyttä.
Se on minusta kuitenkin monin verroin lempeämpää kuin sellainen kostea ihon alle -tuuli.

Yaelian kirjoitti...

Itse olin San Diegossa marraskuussa ja ilma tosiaankin oli PERFECT!Ja aina olen kuullut että teillä on Yhdysvaltojen paras ilma (kade kade.......;-) Täälläpäin on kuivahko talvi, ja pitkä kuuma kostea kesä. Talvella täällä pitäisi sataa vaan tänä vuonna sade on kyllä ollut harvinainen vieras, mikä tällä alueella on huono juttu.

MaaMaa kirjoitti...

Makin sanoisin, etta Suomen kylmat ja kuivat pakkaset ovat paljon lempeampia kuin Irlannin jaatavana raastava tuuli ja kosteus, joka menee kaikkien vaatekertojen lapi suoraan luihin ja ytimiin. HRRR!

Tuola Karibian lomalla paikallisessa kaupassa kassatytto ihmetteli, kuinka turistit tarkenee tammikuussa hillua piitsilla. Paikalliset kuulemma eivat mene rannoille makailemaan loka-maaliskuun valilla, koska tuuli on niin kylma! BHAH! 28 asteen lammossa se "kylma" tuuli oli todella tervetullut, muuten oisi todella pakahtunut!
...tahtoisin nahda karibialaisen kananlihalla, edes joskus! :D

San Diegon ilmasto on aika perfect: ei sita ainaista helletakaan jaksaisi :)

Kesiah kirjoitti...

Täällä meillä Brasilian koillisosassa sataa tällä hetkellä noin 23 tuntia vuorokaudessa, joten sateesta en nyt kommentoi. Mutta viime viikon perjantaina lämpötila laski pitkästä aikaa alle 30 asteen (siis hitusen alle). Lauantaina paikalliset päivittelivät miten hankalaa autoa on saada käyntiin kylmällä kelillä. Olisipa tehnyt mieleni kertoa jotakin Suomen talven lämpötiloista ja auton käynnistyksestä (+ ikkunoiden jäätymisestä ja muusta mukavasta). Pidin suuni kiinni, kun ei kukaan usko minua. Ovat ihan varmoja, että pakkasessa ihminen kuolee siihen paikkaan suorille jaloille ja koska olen hengissä, eivät kertomani kelit voi olla totta. Tämä keskustelu on koettu jo niin monta kertaa.

Liivia kirjoitti...

Tuuli on minusta ikävämpää kuin sade ja kylmä.
Tuommoista san diegolaista säätä en ehkä jaksaisi jatkuvasti, mutta kun saisi vuoteen edes puolet siitä. Tämä lumi ja talvi on nyt ehdottomasti jo kestänyt liian kauan.
Mari mari.

s a n s k u :) kirjoitti...

Toivottavasti nyt jotenkin kestat kaiken tuon gloomeuden. :D

Upea kuva!

17 neliötä kirjoitti...

Tämä sääpostaus on kyllä mielenkiintoinen! Sää tosiaan on suhteellinen asia, siihen tulin viime kesän sateisessa irlannissakin törmänneeksi.

Sanctuary kirjoitti...

Minustakin Englannissa se kosteus on jäytävämpää kuin pakkaskelit Suomessa, varsinkin sisätiloissa! Mutta silti kun Suomen talvi tuntuu vain niin tolkuttoman pitkältä, kevät on täällä niin minimaalisen lyhyt. Marinaa täältäkin :)

Anioni kirjoitti...

Voi että, mää kyllä viihtyisin tuollaisessa hemmottelussa atopiani ja astmani kanssa...

Ulla kirjoitti...

Iik aivan ihana kuva. Tästä kun saisi julisteen seinälle.

Kiitos taas Merja päivänpiristyksestä !

Take care !

Ulla Kymenlaaksosta